Vernieuwen
Conditie bij Jahn
Jazzen bij Jahn
Turnen bij Jahn

Activiteiten bij Jahn
Archief
Bestuur van Jahn
Jahn 90 Jaar
Nieuws
Kleding
Kletshoek (forum)

 
 
  Lestijden Foto's Uitslagen Trainer('s) Selectie
 

Je zult vast wel denken wat is acro? Acro is een afkorting van acrobatische gymnastiek. Ofte wel acrobatiek. De meeste mensen weten wel wat acrobatiek is: "dat wat ze in het circus doen?" Nou wat wij doen lijkt erop. We doen niet aan jongleren en trapezezwaaien. Wij doen balansvormen met onze partners. Dat kan met tweetallen, drietallen en viertallen. Ook kan je met de hele groep een toren bouwen. De partners bestaan meestal uit een groot sterk iemand met veel evenwicht en een klein licht en lenig iemand. Jongens kunnen met jongens en meiden kunnen met meiden. Maar meiden kunnen ook met jongens en jongens ook met meiden. Het ligt er maar net aan hoe sterk of lenig je bent.

Voor mooi acro is het belangrijk dat je goede vormspanning hebt, je kunt je goed "hard" maken. Ook is het belangrijk dat je een handstand kunt en als je bovenpartner bent (licht en klein) is het mooi als je een spagaat kunt. Bij acro wordt er veel gewerkt met spreidhoeksteunen en hurksteunen. Daarom is het handig als je goed kunt steunen.

Bij Jahn is er een gezellige groep die aan acro doet. De leeftijd varieert van 7 jaar tot 21 jaar. Ook het niveau varieert, sommigen zitten er alvan af het begin op en kunnen al best veel. Anderen zitten er nog maar net op en kunnen voor hun doen ook al heel veel. Er is altijd wel een demo waarvoor we moeten oefenen en we willen natuurlijk beter worden. Dus er is genoeg te doen. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs op vrijdag of mail mij even.

 

Sissy Mook