clear
Gymnaestrada

De Wereld Gymnaestrada is met voorsprong het grootste en gezelligste sportfeest ter wereld. Een keer in de vier jaar nemen ruim 20.000 gymnasten, dansers en turners uit meer dan 40 landen deel aan deze demogym happening. De KNGU geeft al haar verenigingen en al haar leden de kans
om namens Nederland deel te nemen. Een unieke kans.

De Wereld Gymnaestrada brengt niet alleen jong en oud bij elkaar, maar ook topsport en breedtesport, jazzdans en toestelturnen, acrogym en trampolinespringen, kortom iedereen en alles die betrokken is bij gymnastiek, dans en turnen. In de zomer van 2011 staat de volgende Wereld Gymnaestrada op de kalender. Deze zal plaats vinden in het Zwitserse Lausanne. De datum: 10 - 16 juli 2011.

Stadionshow
Foto's Algemene Indruk Gymnaestrada

Nederland wil gaan deelnemen met een grote groepsdemo met daarin onderdelen als dans, springen, acrogym en turnen. Tijdens de vorige Wereld Gymnaestrada stonden er ruim 800 deelnemers uit Nederland op het veld tijdens de stadionshow, jong en oud, topsporter en breedte sporter. Ze zorgden voor een prachtig kijkspektakel waarbij het publiek op de vol gepakte tribunes ogen tekort kwam.

Hollandse Avond
De KNGU wil ook een complete avondshow presenteren. Een zogenaamde ‘National Evening'. Een non-stop show met daarin alle disciplines van de gymnastieksport. Ook daarin heeft ons land inmiddels een aardige naam hoog te houden.

Openings- en Sluitingsceremonie
De Wereld Gymnaestrada gaat net als de Olympische Spelen van start met een openingsceremonie in het stadion. Alle landen lopen het stadion binnen waarna er een swingendshowprogramma volgt. Natuurlijk mag je als lid van de Nederlandse ploeg ook meelopen tijdens dit openingsspektakel. Voor de sluitingsceremonie worden enkele landen uitgenodigd om een deel van de show teverzorgen. Na het succes van de Nederlandse inbreng tijdens de vorige Gymnaestrada is het te verwachten dat ook deze keer de Internationale Gymnastiek Federatie ons land weer zal benaderen.

Beleef het mee die unieke sfeer van de Wereld Gymnaestrada en meld je nu aan.

Meest gestelde vragen over de Gymnaestrada


kngu logobron: KNGU

 www.jahn-leiden.nl