acro bij Jahn
Conditie bij Jahn
Jazzen bij Jahn
Turnen bij Jahn

Activiteiten
Vernieuwen
Bestuur van Jahn
Jahn 90 Jaar
Nieuws
vernieuwen
Kletshoek (forum)

 
 
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S/ T U V W X Y Z


A

C

G

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Acroverslagen:

Zwem- en openles foto's

datum mei-2006

De zwem- en openles foto's zijn geplaatst je kunt ze vinden door op de onderstaande link te drukken:

Bekijk de foto's
(Teksten in het archief kunnen verwijzen naar foto's die niet meer bestaan. Sorry voor het ongemak.)

(terug) naar boven
(terug) naar boven

 

Acro wedstrijden maart en april

datum 10-4-2006

Onze eerste wedstrijden van het seizoen zitten er weer op. Zo ook onze eerste demo van het seizoen. Laat ik bij het begin beginnen.

 

Zaterdag 11 maart 2006

Voor de vier teams die meedoen was het hun eerste wedstrijd van het seizoen. Voor Anne, Eline en Kimberly was het hun eerste wedstrijd ooit! Erg spannend allemaal. Het was een erg gezellige dag. We hebben allemaal genoten en vonden het heel leuk om naar het C-niveau te kijken. Ellen en Melissa zijn ook helemaal enthousiast en willen volgend jaar ook meedoen. Van de 4 teams zijn er 3 met een medaille naar huis gegaan. Goed hè?! Jannick en Cholin hadden pech met hun cd en misschien daarom ging de oefening niet perfect. Hier zijn de uitslagen:

Anne en Eline 12,850 2 e plaats

Emma, Alina en Kimberly 14,950 3 e plaats

Robin en Brenda 16,000 2 e plaats

Jannick en Cholin 13,900 4 e plaats

 

Vooral Robin en Brenda waren erg trots omdat ze de hoogste score ooit door Jahn hebben behaald. Bij de acro kan je maximaal 20,000 punten behalen. De foto’s staan op de site.

 

Op de tribune kwam ter sprake dat eigenlijk niemand van ons kan invlechten. Toen kwam ik op het idee om een invlecht work-shop te houden. Ik heb Annemieke den Dekker gevraagt of zij het leuk vond om de work-shop te geven en dat vond ze. Op zondag 26 maart hebben we ’s middags, bij mij thuis, met 14 enthousiastelingen leren invlechten. Het was een erg gezellige en leerzame middag. Ook de foto’s van deze middag staan op de site.

 

Zaterdag 1 april

Deze dag konden we onze invlecht kunsten vertonen want de clubkampioenschappen stonden voor vandaag op het programma. Ik moest ook ingevlochten worden want ik moest invallen voor Alina. Alina had ruzie gehad met een hockeystick en zijn bediener. Haar duim was ernstig gekneusd en kon niet meedoen omdat ze voor 8 april weer helemaal hersteld moest zijn. Stiekem vond ik dat ook wel een beetje leuk (werd wat minder toen ik mezelf in de spiegel zag). Aan deze wedstrijden deden ook Mirthe en Wendy en het trio Veerle, Annemieke en Dewi mee. Voor hun een goede oefening voor 8 april. Toen iedereen was ingevlochten konden de wedstrijden beginnen. Alles ging bij iedereen goed, behalve dan de toren die in stortte bij Veerle, Annemieke en Dewi. Als die 8 april maar goed gaat. Cholin straalde als nooit te voren en ik was best wel trots op mezelf. De jury deed het ook hartstikke goed. Kortom weer een geslaagde wedstrijd.

Hier zijn de uitslagen:

E- niveau:

Anne en Eline 15,90 1 e plaats

Emma, Sissy en Kimberly 15,85 2 e plaats

D- niveau:

Mirthe en Wendy 14,55 1 e plaats en clubkampioen

Robin en Brenda 14,20 2 e plaats

Jannick en Cholin 14,15 3 e plaats

Veerle, Annemieke en Dewi 13,25 4 e plaats

 

Voor de prijsuitreiking mocht de eerste acro groep (de recreanten) en demo geven. Ik had de demo van de gymnaestrada een beetje omgebouwd en die aangeleerd aan de groep. Pim en Sander waren speciaal voor de demo naar de eerste groep gegaan en ook ik had een klein rolletjes. Ik was best wel een beetje zenuwachtig want er waren heel veel meiden die nog nooit hadden opgetreden met de acro en pas de dag ervoor had ik de demo afgemaakt. Maar gelukkig ging het hartstikke goed! Er waren wel een aantal meiden hun plek kwijt en niet iedereen voerde de elementen perfect uit, maar dat maakt niks uit. Ik ben hartstikke trots! Het is eigenlijk jammer dat we hem niet nog een keer kunnen doen. Weet iemand nog een mogelijkheid?????

Hier zijn wat reacties van de groep over de demo:

Michelle: het was vet!

Amaia vond de schouderstand het leukst.

Lenette vond het zwaantje op Ellen en Melissa het leukst.

Yaël vond het leuk dat het voor zón groot publiek was.

Ellen wist de weg niet meer en moest tot orde worden geroepen door Wendy!

Ik vond het applaus het leukst!

 

Zaterdag 8 april

Vandaag is het een spannende dag want het is de halve finale! Alle acro-ers willen zich graag plaatsen voor de finale in juni. Maar daar moeten ze nog wel wat voor doen. Teneerste moeten ze boven de 15,000 halen. Dit is al een prestatie en ten tweede is het daarna nog spannend of er een plekje voor je is.

Opnieuw kon ik mijn invlecht kunsten vertonen en het werden hele mooie creaties. We begonnen de dag met Anne en Eline. Door een blessure kon Anne de spagaat niet meer en moesten we de oefening aan passen. Ze deden het geweldig!

Meteen hierna moesten Emma, Alina en Kim. Ze hadden er veel zin in en zagen er prachtig uit! Bij het eerste element, de schroef, ging het zo goed dat Kim bijna een hele maakte. Daar schroken ze zo van dat Kim viel. Het stukje daarna moesten ze overslaan, maar pakte weer snel de draad op. Helaas hadden ze een slechte score. Terwijl zij echte kanshebbers waren op een finale plek!

’s Middags moesten Veerle, Annemieke en Dewi als eerst. Op de tribune waren we erg zenuwachtig omdat we de toren zo spannend vonden. We zaten dan ook allemaal te duimen. Gelukkig ging hij goed. Helaas viel de score ook tegen omdat ze 3 tijdfouten hadden. Het is de bedoeling dat je elementen 3 seconden vast houdt. Zo niet dan gaat er voor iedere seconde 0,3 af. Bij het trio is 1,2 afgetrokken. Zo zonde!!!!

Toen waren Robin en Brenda aan de beurt. Ze zagen er prachtig uit met hun blauwe pakken, Robin stond te stuiteren van de zenuwen en ik was dan ook blij dat ze nu eindelijk mochten. De oefening ging perfect op een paar schoonheids foutjes na (Brenda wiebelde in de kopstand). Ook hun score viel tegen. Later bleek dat de jury het verkeerde wedstrijdblad hadden gebruikt. De score is toen bijgesteld.

Jannick en Cholin gingen ook goed. Cholin straalde en Jannick liet zien dat hij er was. Ze hadden alleen een beetje haast en waren met alles te vroeg. De score was voor hun een verbetering met de vorige keer.

Als laatste waren Mirthe en Wendy aan de beurt. De vorige dag hadden ze het eind verandert en ik hoopte dat ze dat nog wisten. Wendy had ’s morgens turnwedstrijden en kon niet in turnen bij de acro, maar daar merkte ik niets van. Ze deden het geweldig! Bij hun viel de score ook tegen. Artistiek (danspasjes, vloergebruik, uitstraling, ed.) viel tegen en ze hadden 2 tijdfouten waar wij aan twijfelde. De volgende keer moeten we daar beter op letten.

Hier zijn de uitslagen:

Anne en Eline 15,250 2 e plaats

Emma, Alina en Kim 11,500 6 e plaats

Veerle Annemieke en Dewi 13,800 9 e plaats

Mirthe en Wendy 14,550 6 e plaats

Robin en Brenda 15,150 3 e plaats

Jannick en Cholin 14,000 5 e plaats

 

Toch weer 2 medailles voor Jahn Leiden!


Op dit moment is het nog niet bekend wie er naar de finale gaan.

 

Nou beste mensen, jullie zijn weer op de hoogte van de acro. Ik het volgende stuk vertel ik of er gymnasten naar de finale mogen.

Weet jij een mogelijkheid voor ons om de demo nog een keer uit te voeren? Stuur dan een mail!

zie hier de foto's
(Teksten in het archief kunnen verwijzen naar foto's die niet meer bestaan. Sorry voor het ongemak.)

Groetjes Sissy Stuur een e-mail naar Sander

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Try out wedstrijden een succes!

datum 11-3-2006

3 duo's en 1 trio hebben zaterdag 11 maart mee gedaan aan try out wedstrijden in Den Haag. Helaas moest ik werken en heb ik hun niet kunnen zien schitteren. En dat deden ze, als ik de verhalen mag geloven! Iedereen die de wedstrijden heeft gezien kijkt terug met een hele grote glimlach. Robin en Brenda lieten een foutloze oefening zien en werden ook 2e. Anne en Eline werden 2e! Alina, Emma en Kimberly werden 3e! En al mag je als 4de dan eerste zijn van de verliezers zijn we ook erg trots op Cholin en Jannick!
De foto's tijdens de wedstrijden zijn gemaakt door Jannick, Ellen en Melissa. Alle drie bedankt hiervoor! Sissy zal binnenkort een wat uitgebreider stukje schrijven, zij was uiteraard wel aanwezig.

zie hier de foto's
(Teksten in het archief kunnen verwijzen naar foto's die niet meer bestaan. Sorry voor het ongemak.)

Groetjes Sander Stuur een e-mail naar Sander