acro bij Jahn
Conditie bij Jahn
Jazzen bij Jahn
Turnen bij Jahn

Activiteiten
Vernieuwen
Bestuur van Jahn
Jahn 90 Jaar
Nieuws
vernieuwen
Kletshoek (forum)

 
 
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S/ T U V W X Y Z


A

C

G


Piraten Kamp 2006

Het piratenkamp is weer voorbij en wat is de tijd gevlogen!

Met 48 kinderen en 10 bemanningsleden zijn we naar beverwijk gegaan om daar de buurt onveilig te maken met onze zwaarden en pistolen!


Vrijdag avond begonnen we gelijk al met een super spannend spel! Het grote Piratengeluidenspel! Onze bemanningsleden zaten verstopt in het donkere bos van Beverwijk en de 48 piraten moesten ons in groepjes zien te vinden door onze geluiden te volgen. Zo waren er o.a. een Bottenkraker, een Scheepskok, een dronken piraat en een apenpiraat. De avond werd afgesloten met een groot kampvuur waarna de piraten heel braaf gingen slapen. (nou ja, zover je piraten braaf kan noemen dan hè!)


Zaterdag ochtend begonnen we de dag met het ontbijt waarbij de piraatjes hun ontbijt moesten verdienen! Wil je een boterham? Dat is goed... 10 keer opdrukken!! Boter erop? Goed hoor, geen probleem.... 10 rondjes om die pion! Whaha (gemene piratenlach), dat is calorieën verbranden voor je ze binnen krijgt! Na het ontbijt zijn we het bos in gegaan om Levend Cluedo te spelen. De piraten moesten in groepjes verschillende personages zoeken in het bos. Door hen te interviewen moesten zij uitvinden WIE de Piraten Kapitein had vermoord, WAARMEE, en op welke LOCATIE dat dan was gebeurd.

’s Middags zijn we naar Beverwijk gegaan om daar een Vossenjacht te doen. De bemanningsleden gingen verkleed de stad in, bewapend met opdrachten. Als de kinderen de vossen vonden, konden zij een stuk schatkaart verdienen door een opdracht uit te voeren. Ook moesten zij in etalages vreemde voorwerpen zoeken. Met de begin letters van deze voorwerpen konden ze een zin maken. Na dit geweldige spel konden de piraten nog even vrij winkelen om bijvoorbeeld hun voorraad snoep aan te vullen!

’s Avonds hebben we heerlijk gebarbecued om daarna genoeg energie te hebben om de zaal in te richten voor de bonte avond! De bonte avond was de grote knaller van het Jahn kamp want het dak ging er af! 4 teams streden om de eer door allerlei kracht- en kennismetingen te doorstaan. Zo waren er Tape gevechten waarbij twee afgevaardigde elkaar te lijf moesten gaan met een rol tape. Degene die zich als het eerste niet meer kon bewegen had verloren! Ook werden de piraten getest op hun grote monden. Met een decibel meter werd gemeten welk groepje het meeste geluid kon produceren! Ook werd de grote voedsel vermaler nog even gedemonstreerd. Dit apparaat gebruiken de piraten omdat zij zelf bijna geen tanden meer hebben. Vraag de piraatjes maar eens om details of bekijk de foto’s op de website!
Na de bonte avond gingen de piraatjes in groepjes het bos in om een “speurtocht” te lopen. Tenminste, dit maakte wij de piraatjes wijs… Echter werd dit een spannende spokentocht! Waarbij uitgenodigde vrijwilligers het bos onveilig kwamen maken. André (Mook) is al niet knapste, moet je voorstellen dat hij ’s nachts opeens uit de bosjes springt met een waterpistool! Of dat je een vraag moet beantwoorden bij een grafzerk en dat er dan halverwege je zin opeens iemand vanuit zijn graf omhoog schiet! Brr… Zo kwam er ook nog een spook langs zweven, werden er kettingen voor je voeten gegooid en stond Johan de Knegt opeens voor je neus met een kettingzaag!!! Melissa, Cindy, Johan, Jannick, Martijn, Robin en André onwijs bedankt voor jullie bijdrage!
Hierna waren onze piraatjes zo moe dat ze vrijwel vrijwillig hun bed in doken om lekker te dromen over grote schatten en andere piraten avonturen.

 

Zondag ochtend zijn we na het ontbijt het zweeds renspel gaan spelen. Al heen en weer rennend moesten de piraatjes zich door een vragenlijst heen werken om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Na de lunch speelde we het aller laatste spel van het kamp: Levend Stratego. Met echte piraten rangen en verfspuiten streden 2 piraten schepen om de overwinning!

Na dit spel was dan echt een einde gekomen aan het kamp en werd de piratenvlag officieel neergestreken…

 
   
 
Iedereen bedankt

Ik wil iedereen die dit jaar is mee geweest onwijs bedanken voor het gezellige weekend!

Vooral de leiding die vrijwillig heel wat (kostbare) tijd in de voorbereidingen hebben gestoken verdienen hier een speciale vermelding. Ik hoop dat jullie het net zo leuk hebben gehad als ik!

 

Groetjes,

Sander