acro bij Jahn
Conditie bij Jahn
Jazzen bij Jahn
Turnen bij Jahn

Activiteiten
Vernieuwen
Bestuur van Jahn
Jahn 90 Jaar
Nieuws
vernieuwen
Kletshoek (forum)

 
 
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S/ T U V W X Y Z


A

C

G

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Turnverslagen:


Clubkampioenschappen

datum 14-06-2008

Zaterdag 14 juni werden de clubwedstrijden voor de A-selectie gehouden in de turnhal Leiden. Onder grote publieke belangstelling begonnen de turnsters na een mini verbouwing aan de warming-up. Dit was een goed gechoreografeerde warming-up op muziek (complimenten voor Carleen en Mayra). Hierna werd begonnen met de wedstrijd.

In 4 kleine groepjes werden de vier toestellen sprong, brug, balk en vloer geturnd. Het was een “gezellige” wedstrijd, zoals het jokertoernooi. Alleen waren er geen jokers om in te zetten. De oefeningen werden keurig netjes afgewerkt en na zo’n 5 kwartier was de wedstrijd klaar. Hierna waren er mooie demonstraties van de eerste en tweede acro-gym groepen. Hierna gaf de A-selectie turnen nog een demonstratie van voornamelijk vloer, afgewisseld met reuzenzwaaien aan het rek en enkele balkoefeningen. Voor sommige leken het wellicht simpele oefeningen, maar ik daag degene uit om het na te doen. Voor de turnsters waren het essentiële onderdelen om het lichaam in combinatie met de toestellen onder controle krijgen. Na de beide demonstraties was het tijd om vrij te turnen. Iedere turner of turnster die ‘ns een keer in de turnhal wilde turnen of acro-gymmen kon het proberen na het aanmoedigen van de A-selectiewedstrijd en het aanschouwen van de demonstraties. Al met al een zeer geslaagde middag. Ik zou willen dat het volgend seizoen ook zo’n mogelijk was. Er zijn veel turners die dromen van een keer turnen in de turnhal.

 

De uitslagen zijn te vinden in de uitslagenlijst hieronder. Denise van Zijp stond nog steeds eenzaam aan de top en werd werderom clubkampioen. Bij de onderbouw ging de prijs naar Laura Favier. Helaas kon Lisa Bleijenberg en Marloes Poot nog niet meedoen, maar volgend seizoen wordt het spannend voor Denise als er weer concurrentie komt.

Foto's van de Westrijden

Foto's van de Demo

Foto's van de Prijswinnaressen
Foto's van de Acro demo

clubkampioenschappen 2008.xls (Uitslagen)

Klets mee in de kletshoek over de Clubkampioenschappen!Groetjes,

Jan-Roel email Jan-Roel


(terug) naar boven
(terug) naar boven

½ finale 2e divisie

datum 12-04-2008

Zaterdag 12 april was de ½ finale voor de senioren van de 2 de divisie in Twello. We moesten er om 4uur zijn. En gelijk om half 5 begon de warming-up.

 

vergrootOok deze keer begon ik de wedstrijd op brug.

Omdat mijn uitgangswaarde vorige keer zo laag was hadden we een nieuw element in mijn oefening gedaan, kippe, ½ draai kippe.

Met in turnen had ik een goede oefening maar draaide ook gelijk allebei mijn blaren weer open. Gelukkig was ik als tweede aan de beurt van het groepje en was ik er dus snel vanaf.

Tijdens de wedstrijd ging mijn oefening wel aardig. Er zaten wel een paar kleine foutjes in die eigenlijk niet nodig waren maar voor de rest een nette oefening.

En gelukkig was mijn uitgangswaarde dit keer wat omhoog gegaan, cijfer 6.8

 

vergrootNa mijn brugoefening moest ik een hele tijd wachten waardoor mijn handen even de tijd hadden om bij te komen. Maar uiteindelijk moesten we toch doorwisselen naar het volgende toestel, de balk.

Daar was ik nu als eerste van het groepje aan de beurt en mocht dus ook gelijk als eerste in turnen. En dat ging gelukkig best goed.

Na het in turnen mocht ik gelijk de balk op om mijn oefening te laten zien.

Ik begon mijn oefening gelijk met salto voorover die ook dit keer weer goed ging. Helaas daarna wat wiebeltjes in de sprongen maar daarna weer een heel goede combinatie van boogje-flikflak. En als laatste een aardige streksalto af.

Het was een goede oefening met een paar wiebeltjes erin maar we waren er tevreden over, cijfer 8.15!

 

vergrootNa weer heel lang wachten mochten we doorwisselen naar vloer. Ik kon hier lekker veel in turnen, omdat ik pas als laatste de vloer op mocht.

Met in turnen ging alles wel goed.

Ik had dit keer de kattesprongen met draaien weggelaten en deed nu spagaat ¼ draai – spagaatsprong 1/1 draai. Hopelijk bracht dit een wat hogere uitgangswaarde.

Tijdens de wedstrijd ging eigenlijk alles wel goed, tot op het einde. Met de landing van streksalto voorover gleed mijn voet uit waardoor ik naar achter viel en hem niet meer kon landen.

Uiteindelijk hield ik nog een 7.5 over, en nog mooier mijn uitgangswaarde was gelukkig wat omhoog gegaan!

 

vergroot

Daarna weer opladen en snel door naar het laatste toestel, sprong.

Na de vorige wedstrijd hebben we daar hard op getraind. Alleen ging tsukahara gehoekt nog niet lukken dus moest ik een goede tsukahara gehurkt springen.

En dat lukte gelukkig. Ik zat lekker hoog en kon hem gelukkig twee keer goed landen, cijfer 8.15! En met dit cijfer was ik derde geworden op sprong!

 

Uiteindelijk bleek ik niet door te zijn maar ik had toch een goede wedstrijd geturnd.

En na afloop gelijk weer door naar de Mac met alle gezellige supporters die helemaal mee naar Twello waren gekomen!

Groetjes,
Denise van Zijp

(terug) naar boven
(terug) naar boven

5e Divisiewedstrijden pupillen en jeugd in Overbosch

datum 05-04-2008

Op zaterdag 5 april was de tweede groep van de B-selectie aan de beurt voor hun regiowedstrijd. Dit maal vertrokken we naar Den Haag, waar de wedstrijden in Sporthal Overbosch plaatsvonden.

In de ochtend waren Tessa Vermeulen en Natasja Gordijn aan de beurt in de categorie pupillen II NTS nivo 10.

 

Na weken hard trainen moest het vandaag dan gaan gebeuren. Beide meisjes hadden er veel zin in, maar zaten ook vol zenuwen. Dat was goed aan ze te zien, nu afwachten of die zenuwen niet de prestaties zouden beïnvloeden.

 

Als eerste begonnen we aan brug, een toestel wat beide meisjes goed beheersten. En dat bleek ook wel. Het inturnen ging al goed en ook met de zenuwen ging het een stuk beter. Als eerste was het de beurt aan Tessa. Zij turnde hele mooie oefeningen met een mooie hoge salto af. Tessa haalde voor haar oefening dan ook een 8,4

Daarna was het de beurt aan Natasja, zij turnde een hele stabiele oefening en deze werd dan ook beloond met een 8,1. De kop was er nu af, en daarmee gelukkig ook heel wat zenuwen. Toen was het de beurt aan balk, altijd een lastig onderdeel. Kon die balk maar waar breder gemaakt worden, dan was het allemaal een stuk minder eng (zeiden de meisjes tegen elkaar)… Natasja liet een mooie rustige oefening zien, maar was alleen twee keer van de balk gevallen en dan gaan de punten snel omlaag. Ze hield uiteindelijk een 6,2 over. Ook Tessa liet een mooi rustige oefening zien, viel jammer genoeg ook een keer van de balk af en lande op haar kont met overslag af. De score die voor haar over bleef was een 5,95 Allebei hebben ze wel een goede oefening laten zien.

Daarna naar vloer, hier waren beiden meiden niet echt zenuwachtig voor en hadden er dan ook zin in. Eerst Tessa, zij heeft met een aantal onderdelen nog wat moeite. Zo wil de overslag er maar niet inkomen. Best jammer, want verder ziet de oefening op muziek er erg netjes uit. Zij kreeg uiteindelijk voor haar oefening een 6, 15. Toen was Natasja aan de beurt, zij liet een mooi oefening op muziek zien en straalde echt op de vloer. Zij kreeg voor deze oefening een mooie 7,3.

Dan op naar het laatste gevreesde toestel, de pegasus. Tessa had wat moeite bij het in turnen er overheen te komen. Zou het haar lukken in de wedstrijden??? Dat was erg spannend! De eerste beurt heeft ze geweigerd, maar de tweede keer is ze er knap overheen gegaan! Ze kreeg hiervoor een 6,3. Natasja had minder moeite met dit onderdeel. Zij heeft dan ook twee keer een hele mooie sprong laten zien en haalde een 7,75.

Zo, toen zat het er eindelijk op. Beide meiden zijn niet in de prijzen gevallen, maar kunnen zeker tevreden zijn over het resultaat en weten nu waar ze nog hard aan moeten werken de komende tijd. Natasja werd 23 e en Tesaa eindigde op de 39 e plaats. Op deze uitslag hebben ze nog een ronde moeten wachten, want er waren veel deelneemsters in deze categorie.

 

Om 13.00 uur was het de beurt aan Melissa Heruer, Franka Blok en Lonneke Dijkstra. Zij deden mee in de categorie jeugd op NTSnivo 9.

Ze mochten beginnen bij vloer. Daar word je altijd vrolijk van. Gelukkig hoefden de meisjes niet te beginnen, maar waren ze bij elk toestel pas als 6 e of 7 e aan de beurt. Al snel hadden we in de gaten dat de concurrentie binnen hun groep niet zo hoog was. Melissa maakte dan ook een mooie klapper met haar vloeroefening. Heel stabiel geturnd, met altijd een vrolijk gezicht, zeker als ze in de richting naar de jury keek. Het zag er erg netjes uit en ze werd dan ook beloond met een 8,45.

Franka was daarna aan de beurt en had echt een bibber in haar benen. Lastig, maar gelukkig verdween hij als sneeuw voor de zon, toen haar muziekje startte. Wij zagen even een twijfel in haar oefening, nadat ze loopoverslag-radslag had gedaan. Ze wist even niet meer wat ze moest doen, maar loste het met 2 armbewegingen heel goed op. Ze was gewend om loopoverslag-overslag te doen en dan kom je met je gezicht de andere kant uit. Ook zij turnde netjes en beheerst en kreeg ook een 8,45.

Lonneke vond haar vloeroefening spannend, maar houdt zo van dansen en bewegen, dat straalde ervan af. Ze had er echt zin in en liet dat zien. De jury vond het ook goed, want ze kreeg een 8,55!

Op naar sprong. Voor alle drie de turnsters niet echt het moeilijkste toestel, in die zin dat ze allemaal zelfstandig een overslag over de pegasus kunnen, maar wel een onderdeel waar nog flink wat aan kan worden bijgeschaafd.

De meiden moesten erg wennen aan de plank en de landingsmat….. Ja, ze zijn dan ook een tikje verwend in onze turnhal. Daar land je heerlijk in een zacht bedje, hoef je niet je best te doen om te landen, want dat lukt toch niet in de schuimblokken en als we dan wel een landingsmat in de valkuil leggen, dan is die landing nog zo heerlijk, want dan dein je gezellig mee met de landingsmat. De meiden werden dus even vlot in de realiteit teruggeworpen, toen ze op een ‘gewone’ springplank moesten springen en op een net uitgepakte, splinternieuwe, dus keiharde landingsmat moesten landen.

Na de eerste sprong zaten hun longen dus in hun keel door de harde landing en moest er echt even ‘gewerkt’ gaan worden.

Dat viel wat tegen….. Oke, ze hebben alledrie een overslag gedaan en zijn op hun voeten geland….. maar daar hebben ze zich dus wel even flink kwaad voor moeten maken.

Melissa kwam met haar eerste sprong met haar verkeerde been uit en sprong wel, dus die ging er niet geheel soepel overheen. De tweede sprong ging beter, maar ook daar lukte haar aanloop niet echt en daardoor kwam haar sprong niet echt uit de verf. Ze kreeg een 6,95. Franka heeft nooit veel problemen met de pegasus, ze heeft altijd ruimte genoeg, maar dit keer had ze moeite met de landing. Ze zeilde achter de pegasus steeds naar de grond en kwam tijdens het inturnen steeds (bijna) op haar billen terecht. Linda heeft zich er bij het begin van de aanloop even mee bemoeid en dat hielp, want haar overslag was netjes en ze landde ruim achter de pegasus prima op haar voeten, zonder extra pasjes e.d. Haar score was dan ook een verdiende 8,45.

Lonneke had in de turnhal altijd de plank het werk laten doen en dacht dat ze dus niet zo hard hoefde te lopen en hobbelde ook nu tijdens het inturnen op een drafje naar de plank. En die sprong dus niet zo lekker……. Er moest dus echt gerend en gesprongen worden! Ook hier heeft Linda nog even een peptalk gehouden toen Lonneke aan de beurt was en daardoor lukte haar sprong. Bij de tweede sprong mislukte haar aanloop en raakte ze toch plank en pegasus aan, waardoor die sprong ongeldig werd. Haar eerste sprong werd een 6,5.

Nou, het lastigste toestel was klaar, op naar de derde. Dat werd brug. Voor geen van drie echt moeilijk, hoewel Melissa en Lonneke nog wel een onderdeel misten. Maar het ging heel erg lekker. Melissa liet een superoefening zien, met een hele hoge salto af. Zij begon steeds na een groepje deelnemers wat eigenlijk net een nivo te hoog was ingedeeld en waardoor de jury steeds lange tijd nodig had om tot een cijfer te komen. Melissa liet een mooie oefening zien, keurig netjes doorgeturnd. Jammer dat de kip nog net niet lukt, daardoor miste ze een onderdeel, maar haar 7,9 was zeker verdiend!

Franka is een kei op brug. Ze kipt gemakkelijk en haar salto zat er na een dipje van de afgelopen weken ook weer helemaal lekker in. Ze turnde netjes en had alle elementen die nodig waren, waardoor ze uitkwam op een 8,2.

Bij Lonneke was het alleen spannend of de ¾ reus zou lukken, maar al bij het inturnen bleek dat dit op deze brug geen enkel probleem was. Ook zij deed haar brugoefening goed, zonder stops en kreeg een 7,5. De meiden waren ook echt tevreden. 

Vervolgens het laatste toestel, de balk. Daar had Melissa zin in, want die ging lekker bij haar.

Helaas zijn de bibbers voor een wedstrijd toch wat spelbrekers, want haar koprol lukte niet. Ze gleed met haar been langs de balk en schaafde zich. Ook de 1/1 draai die in de les altijd lukt, wilde niet. De rest lukte wel en deed ze gelukkig heel keurig en ze leek heel beheerst op de balk te staan. Haar oefening was echt leuk om naar de kijken.Ze kreeg een 7,4.

Franka deed haar balkoefening alsof ze niet anders gewend was: losse rol, handstand, geen enkel probleem! Zonder val de gehele oefening afgemaakt en nog een stevige landing na de salto af. Dat werd dus een 8,35.

Voor Lonneke is de balk nog een lastig onderdeel. Haar sprongen verdienen nog wat aandacht. Ze viel eraf met de handstand, terwijl ze beide voeten alweer op de balk had staan. Dat wordt dus nog even oefenen op de landing. Doordat ze nog wat voorzichtig turnt, miste ze nog wat punten en kreeg ze een 5,95. 

Met wat aandachtspunten in ons hoofd, waren Linda en ik het er wel over eens dat deze meiden een hele goede wedstrijd hadden geturnd! Omdat het deelnemersveld zo groot was, kwamen er in de volgende ronde nog meer turnsters uit in deze categorie. We kregen wel de cijfers en de diploma’s en een tussenstand van de turnsters die al klaar waren. Daaruit bleek dat Franka op de 1 e plaats stond en Melissa op de 3 e.

bekijk deze foto vergrootReden genoeg dus om te zorgen dat we op tijd terug zouden zijn voor de prijsuitreiking ’s avonds, want met het puntenaantal van Franka ( 33,45), was een prijs niet uitgesloten. Melissa liep met haar 3 e plaats wel wat punten achter op Franka, dus voor haar zou het nog niet duidelijk zijn wat het zou opleveren. Beide meiden kwamen dus ’s avonds voor de prijsuitreiking, die om 20.15 uur zou zijn. We hielden wat rekening met inloop van de wedstrijd, dus kwamen we om 19.45 uur de zaal binnen lopen. Bleek de opmars van de prijsuitreiking al geweest te zijn! Snel Franka in de rij erbij gezet en Melissa kwam op dat moment ook binnen rennen, dus die ging er snel naast staan, met een trainingsjasje van Jahn snel aangetrokken.

vergroot deze fotoNet op dat moment begonnen ze met het uitreiken van de prijzen van de jeugdcategorie. Gelukkig hadden ze 6 prijzen uit te reiken en had Franka nog even tijd om adem te halen, want ze werd 3e!! 

vergroot deze fotoOké, volgende keer dus maar zorgen dat we een uur eerder weer binnen zijn, maar het is ons toch maar mooi gelukt om na een kwartier binnen te zijn geweest, weer mét medaille naar buiten te lopen!

De deelnemers in de 3 e ronde waren een stuk sterker dan in de 2 e ronde en Lonneke eindigde daardoor op een 47 e plaats en Melissa zakte naar een 18 e plaats. Maar dat mag de pret niet drukken, want ze hebben vreselijk hun best gedaan!

 

Mirjam Dusseldorp en Linda Erades
Klets mee over deze divisiewedstrijd

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Districtfinale 4de divisie

datum 29-03-2008


Op zaterdag 29 maart was de districtsfinale 4e divisie turnen dames. ’s Middags waren er 40 pupillen (II), waarvan Sara en Romy voor Jahn mochten turnen. Ze begonnen sterk op sprong (net zo als de laatste wedstrijd). Na de eerste ronde stonden ze op een 2e en 3e plaats. Bij brug liet Romy een goede oefening zien en wist zelfs even 1e te staan. Sara liet hier een aantal slordigheden zien en kwam nog wat onderdelen tekort. Daarna was de balk aan de beurt. Hier lieten de beide dames aardig wat punten liggen. Beiden vielen er twee keer vanaf en lieten echt prut zien ;-). Die achterstand die daardoor opgelopen werd, was groot, maar nog niet onmogelijk. Bij vloer lieten beide dames een goede oefening zien, waarbij Sara echt straalde. Uiteindelijk werd Romy 14e en kwam 0,7 te kort voor een plaats in de landelijke finale. Sara werd 23e. Ze lieten wel overduidelijk zien dat het beide wedstrijdturnsters zijn, dus dat beloofd wat voor de toekomst.

Aan het einde van de middag was het de beurt aan Shelley in de leeftijdscategorie Senioren. Shelley begon bij vloer. Een zeer nette oefening wat resulteerde in de eerste 8+. Daarna sprong. Waar ze vorig jaar nog een overslag turnde, was ze inmiddels toe aan de moeilijkere overslag met hele schroef. Een sprong met hoger risico en dus met hogere uitgangswaarde. Helaas werd haar, toch goede sprong, niet zo geweldig gewaardeerd. Haar brug ging, ondanks enkele pauzes, wel erg goed, want ook dat resulteerde in een 8+. Shelley heeft een onwijs goede wedstrijd geturnd, maar heeft het helaas net niet gehaald. De laatste die doorging had 32,2 en Shelley kwam uit op 31,7.
De dames Van Zijp zijn echte balkturnsters geworden. Ze had het 3e cijfer op balk. Helaas heeft het cijfer op sprong haar de das omgedaan!Groetjes,
Jan-Roel en Mayra

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Denise van Zijp
Voorwedstrijd 2de Divisie Senioren

datum 08-03-2008


Zaterdag 8 maart waren de voorwedstrijden voor de 2 de divisie in Wieringerwerf.

Ik was de enige voor Jahn die daarin uitkwam bij de senioren.

 

De wedstrijd begon niet zo lekker. Op de heen weg hadden we al in de file gestaan. Maar we waren gelukkig wel op tijd weg gegaan en kwamen nog gewoon op tijd aan. Toen bleek dat de wedstrijd een half uur uit was gelopen, wat uiteindelijk een uur werd.

 

Toch mochten we iets eerder beginnen met de warming-up.

En daarna snel naar het eerste toestel en dat was voor mij de brug. Het was nog steeds niet gelukt om mijn brug oefening uit te breiden met zoiets als een handstand dus moest ik er voor zorgen deze oefening heel netjes uit te voeren.

En met de wedstrijd lukte dat redelijk. Mijn uitgangswaarde was best laag waardoor ik nooit een heel hoog cijfer kon halen. Maar van een 8.2 hield ik toch een 7 over wat best netjes is.

 

Na een tijdje wachten gingen we verder met het volgende toestel, de balk.

Daar was ik als eerste van het groepje aan de beurt en mocht ook als eerste in turnen op de balk. Het in turnen ging niet zo lekker, vooral de combinatie boogje-flikflak wilde niet echt lukken. Gelukkig lukte het bij de tweede keer in turnen wel.

Na het in turnen mocht ik gelijk de balk op om mijn oefening te laten zien. Ik vond het fijn om gelijk als eerste de balk op te mogen, omdat je dan niet lang hoeft te wachten en je zenuwen alleen maar omhoog komen.

Gelijk in het begin van mijn oefening zat de salto voorover. En die ging zo goed dat ik zelfs nog een beetje vaart over had maar ik bleef er op staan. De sprongen combinatie daarna gingen allemaal goed en als laatste kwam nog de combinatie boogje-flikflak.

En gelukkig ging hij nu beter als met in turnen. Ik sprong hem goed door en kon op de balk blijven staan.

Een goede balk oefening met een heel goed resultaat, een 8.4!

Na weer een hele tijd zitten wachten mochten we weer naar het volgende toestel, en dat was de vloer.

Ik moest nu als laatste de vloer op en dan duurt het wachten heel lang.

Voor ik de vloer op moest had Carleen een goede tip voor me, kijk schuin omhoog naar het dak en lach naar de balken die je ziet. En je zult zien dat er allemaal briefjes van honderd naar beneden komen dwarrelen, hoe meer je lacht hoe meer het er zullen worden.

Nou wie wil dat nou niet…dus dat werd nog harder mijn best doen op die vloer.

Gelukkig veerde de vloer heel goed en ging mijn eerste serie, 1/1 schroef achterover, lekker hoog. Waardoor ook het kijken en lachen naar die balken in het dak makkelijker ging.

Jammer genoeg was ik bijna aan het einde van mijn oefening zo moe dat ik mijn kattensprongen serie er niet meer goed uitkreeg. Die waren dan ook te laag en telde niet mee in mijn uitgangswaarde, waardoor die een heel stuk omlaag ging.

Het cijfer viel daarom heel erg tegen voor mijn oefening, 6.9.

En jammer genoeg waren ook de briefjes van honderd ergens blijven hangen, want ik had ze nergens gezien.

 


Ik was de laatste dus ik moest heel snel door naar het laatste toestel, sprong.

Het in turnen op sprong ging niet zo lekker, waardoor de zenuwen wel een beetje naar boven kwamen.

Gelukkig was ik als een van de laatste aan de beurt dus ik kon nog even bijkomen en goed op sprong concentreren.

Na de peptalk van Carleen moest ik dan toch gaan springen, twee keer tsukahara gehoekt (een sprong die in de trainingen meestal wel goed gaat).

De sprongen zaten gelukkig wel hoger dan met inspringen maar daardoor kon ik ze allebei niet goed landen.

Dat was voor mij wel een teleurstelling, omdat het normaal toch wel gewoon moet lukken om te landen.

Het cijfer, 7.65, viel nog wel mee maar had natuurlijk beter gekund.

 

Toen werd het spannend, hoeveelste was ik geworden en natuurlijk hoeveel gaan er door naar de halve finale?

Carleen had de uitslagenlijst snel in handen en kwam heel blij en gillend op me af rennen dat ik door was! Ik was op een 16 de plek geëindigd en daarmee geplaatst voor de halve finale 2 de divisie in Twello.

Heel blij en opgelucht zaten we in de auto op naar de Mac.

Groetjes,

Denise Zijp

(terug) naar boven
(terug) naar boven

5e en 6e divisiewedstrijden in Amsterdam

datum 23-02-2008

Op zaterdag 23 februari waren 3 turnsters van de B-selectie aan de beurt voor hun 2e wedstrijd van dit seizoen.
In de 5e divisie deed Denise Velthuijsen op nivo 8 mee. Zij had hard getraind en ging er helemaal voor.

Helaas velde de griep haar….. Op donderdag tijdens de laatste training, lukte het haar niet om verder te trainen en helaas bleek ze zaterdag echt te ziek om aan de wedstrijd deel te nemen.
Ontzettend jammer voor haar!

Linda zou Denise in de eerste ronde begeleiden en Laura en Melissa zouden als supporters meegaan. Zij konden nu dus uitslapen. Maar Laura en Melissa hadden zo’n zin om te gaan, dat zij toch gewoon om 9 uur in de turnhal in Amsterdam zaten! Met dank aan de ouder die ze gebracht heeft.

Het is natuurlijk ook leuk om te kijken naar andere deelnemers.

Om 12.30 uur kwamen Linda en Mirjam naar de zaal en ook Jennifer Koolmoes was van de partij. Zij had samen met Laura van Cassel haar wedstrijd op nivo 9.
De dames begonnen op vloer. Laura was als 4e aan de beurt en zat er direct goed in. Ze turnde een hele nette vloeroefening, die beloond werd met een 8,7.
Daarna was de beurt aan Jennifer. Zij had afgelopen jaar geen wedstrijden gehad en miste daardoor nog wat wedstrijdervaring. Ze had zich goed voorbereid en in de trainingen een mooie vloeroefening laten zien, maar nu was ze na haar 1e serie helemaal kwijt hoe ze verder moest. Even een korte twijfel, daarna met een moeizaam glimlachje toch maar wat pasjes en onderdelen laten zien. Oké, echt artistiek was het niet meer, maar achteraf bleek dat ze nog wel alle elementen en eisen in haar vloeroefening had laten zien. Dit leverde haar nog een 6,95 op!

Vervolgens op naar sprong. Voor beide dames een lastig onderdeel. Laura liet een overslag zien met gestrekte armen (wat bij haar nog wel eens anders is), maar hoe krijgen we die hoek er nu toch uit???? In ieder geval kreeg ze een 7,95. Een goed resultaat.

Bij Jennifer mislukte haar eerste sprong. Aangezien haar aanloop niet lekker ging, stopte ze, maar had zoveel vaart dat ze toch plank en pegases aanraakte. Haar 2e sprong was dus bepalend. Gelukkig lukte die wel en ze kreeg er een 7,55 voor.

Daarna naar brug. Jennifers succestoestel! Ze liet een hele mooie brugoefening zien, die ons inziens wat laag beoordeeld werd. Haar uitgangswaarde bleek 9,3 te zijn, ipv 9,5, dus waarschijnlijk was de opzwaai voor de salto niet hoog genoeg. Maar een 8,2 is een prima cijfer.

Laura had minimaal ingeturnd, ivm kans op blaren. Bij het inturnen verliep haar oefening prima. Zou het door de zenuwen komen dat ze één zolendraai niet genoeg vond en er nog maar één achteraan plakte? In ieder geval zorgde die 2e zolendraai ervoor dat ze geen goede strekhangzwaai meer maakte en haar ¾ reus dus mislukte….. Laura kan als geen ander via een heel snel klimmetje op de hoge ligger terecht komen en dat deed ze dus nu ook. Haar salto af was goed. Doordat ze één onderdeel dubbel had gedaan en één onderdeel miste, kwam haar cijfer uit op een 7,00.

Toen was het laatste gevreesde toestel aan de beurt: de balk.
Beide dames hadden meer dan voldoende onderdelen in hun oefening zitten om met een uitgangswaarde van 10 te beginnen. Toch bleek maar weer eens dat het goed is om wat meer onderdelen te turnen, want bij beide turnsters kwam de uitgangswaarde uiteindelijk niet boven de 9,1 uit!
Bij Laura was dat wat onduidelijk, want zij turnde een hele goede balkoefening. Ze viel er niet vanaf en heeft ook niets vergeten. Haar cijfer was naar ons idee echter wel wat laag: een 7,00. Natuurlijk een prima cijfer, maar de balk ging zo lekker, dat we een hoger cijfer hadden verwacht.
Jennifers opsprong lukte bij het inturnen niet, dus die besloot om maar gewoon op te hurken. Geen probleem, nooit een probleem geweest. Tot op de wedstrijd…. Nadat Jennifer opgehurkt was en Linda de plank aan het weghalen was, sprong Jennifer weer op de vloer, om vervolgens direct, zonder plank weer op te hurken. Jammer!
Waarschijnlijk door de bibbers in haar benen, lukte ook haar 1/1 draai niet, terwijl dat ook een onderdeel is die ze altijd kan. Haar cijfer kwam uit op een 5,7.

Om 16.00 uur zat de wedstrijd er voor hen op. Linda en Mirjam waren tevreden.
Aangezien er in ronde 3 nog 40 turnsters aan de beurt waren in nivo 9, was de prijsuitreiking pas om 20.30 uur.
Daar zijn we maar niet op blijven wachten.
Op de einduitslagenlijst zagen we dat Laura een 18e plaats heeft behaald en dat Jennifer als 34e geëindigd is.

De komende periode kunnen deze turnsters, net als de rest van de B-selectie, nog verder gaan trainen voor de clubkampioenschappen. Kijken of ze de zenuwen dan wel de baas kunnen blijven!Mirjam Dusseldorp email Mirjam

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Beide pupillen geplaatst voor de districtsfinale. Romy zilver en Sara 5e

datum 19-01-2008

Zaterdag 19 januari was de plaatsingswedstrijd voor de districtsfinale 4e divisie turnen dames. Deze wedstrijd was speciaal voor de onderbouw. Voor Jahn kwamen 2 pupillen uit. Helaas moest Anouk verstek laten gaan. Sara en Romy hadden er wel zin in, alleen wel met wedstrijdzenuwen. Ze begonnen bij sprong en wisten daar al snel indruk te maken. Het verschil tussen de turnsters was groot. Met verplichte oefenstof zag je van gevaarlijke koprollen over de pegasus, tot mooie overslagen. Bij vloer werden zowel 3-en als 8-en gescoord. Sara liet een zeer goede sprong zien. Romy ging er wat hol overheen en moest op sprong 0,1 afstaan aan Sara. Sara kreeg een 8,9 en Romy een 8,8. Daarna naar brug ongelijk. Ook daar weer veel verschil, maar Romy liet een bijna perfecte score zien. Ze kreeg een 9,6 en toornde daar met kop en schouders boven de overige deelneemsters uit. Sara wist er een ruime 8 van te maken. Daarna de gevreesde balk. Daar lieten beide dames zien dat ze nog veel stabiliteit (en dus punten) lieten liggen. Sara haalde een 6,7 en Romy een 6,45. Daarbij viel Romy twee keer van de balk en Sara slechts bij de radslag. Tenslotte nog de vrije oefening (alhoewel voorgeschreven). Beide scoorden boven de 7,5 wat gezien de diversiteit in scores aan de hoge kant was. Toch lieten ze een aantal netheidspunten liggen. En toen was het wachten op de uitslagen. Hun trainer moest iets eerder weg, maar voorspelde dat ze bij de eerste 5 zouden zitten. Van de 50 deelneemsters zouden er 15 doorgaan naar de districtsfinale. Uiteindelijk werd Romy 2e en ook Sara had zich geplaatst door als ...5e te eindigen. Beiden boven de 30 punten. Een zeer tevreden wedstrijd, waarbij ze 29 maart op de finale mogen laten zien dat ze bij de balk en op vloer nog wat punten bijgetraind hebben.

 

email Lindafoto's (Jan-Roel en Tinka bedankt!)

Groetjes,
Jan-Roel email Jan-Roel


(terug) naar boven
(terug) naar boven