acro bij Jahn
Conditie bij Jahn
Jazzen bij Jahn
Turnen bij Jahn

Activiteiten
Vernieuwen
Bestuur van Jahn
Jahn 90 Jaar
Nieuws
vernieuwen
Kletshoek (forum)

 
 
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S/ T U V W X Y Z


A

C

G

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Turnverslagen

Overzicht 2006:


4e divisie Wedstrijden

datum 02-7-2006


Zaterdag 20 januari mochten de meisjes pupil 1 en pupil 2 in de 4e divisie eindelijk hun kunsten vertonen. In de 2e wedstrijd van de dag was het de beurt aan de pupillen 1 Anouk, Sara, Romy en Sasha. Een spannende dag want Sasha en Romy turnen voor het eerst een "echte" wedstrijd en Anouk en Sara deden vorig jaar hetzelfde niveau en hadden dus een jaar geoefend op de moeilijke onderdelen.

De dames begonnen op sprong. Vorig jaar voor Sara en Anouk nog reden voor heel wat zenuwen maar nu hele mooie cijfers!! Anouk zelfs met een 9.60 het hoogste cijfer van de dag!! Ook Sara met 8.95 een heel moie score en Sasha (die pas sinds een week of 2 alleen durft) een 9.50. Ook Romy deed niet onder voor dit groepje en turnde een mooie 9.55.

Een goed begin dus en door naar brug. Hard geofend met ophurken, salto's, buikdraaien en ook dat leverde mooie cijfers op. Sasha had maandag pas voor het eerst alleen ophurken gedaan en helaas ging het op de wedstrijd mis en omdat ze nog geen salto af kan was haar cijfer wat aan de lage kant. Sara zat al op de lage ligger en ging toen toch nog naar beneden maar maakte het netjes af met een mooie salto. Romy en Anouk deden het beiden keurig en maakten geen foutjes. De 2e ronde zat erop.

Nu naar die eeuwige wiebelende balk......

De jury op balk had er zin in en rekende alle foutjes streng mee waardoor de cijfers nogal tegen vielen voor de dames. Gelukkig deden ze wel hun uiterste best en meer dan dat kun je niet doen toch.... Op een paar kleine valletjes heel goed gedaan meiden!!

Laatste toestel was vloer, waar de dames zin in hadden en van plan waren alles uit de kast te halen. Sasha had haar "dancing shoes" aan en turnde/danste een hele nette oefening. Ook Sara, Romy en Anouk deden het keurig en scoorden mooie punten. Sara scoorde het een na hoogste cijfer op vloer namelijk 8.35!! Anouk ook heel mooi met 8.30!! Goed gedaan Saartje!!

Nu de uitslag................Er deden 49 meisjes mee en in de 1e wedstrijd ('s ochtends vroeg) waren ook al pupillen 1 aan de slag geweest die meetelden in de prijsuitreiking. Anouk stond met een totaalscore van 32.90 hoger dan de nummer 1 van de 1e wedstrijd. Ook Romy en Sara maakten een goede kans met 31.15 en 30.20. Van de 49 gingen er 17 turnsters door naar de districtsfinale op 23 maart. Helaas waren de andere cijfers zo hoog dat Sasha en Sara buiten de boot vielen. Romy en Anouk hebben zich beide geplaatst en mogen dus op 23 maart nog een keer hun prachtige oefeningen laten zien.

 

De 3e wedstrijd was voor de pupillen 2 Robin, Annemarijn en Judith. Voor Judith de eerste "echte wedstrijd" en voor Annemarijn en Robin wederom 2e keer hetzelfde niveau. Vorig jaar ging het bij de 2 dames niet echt van harte en vielen de cijfers behoorlijk tegen. Dus hard geoefend en terug om te laten zien wat ze konden.

Ook beginnen op sprong en dat was een makkie voor deze dames. Ze maakten dan ook een prachtige entree met 2 x een 9.1 en een 9.45 (1 na hoogste score op sprong van Annemarijn). Daarna naar brug en dat werd even spannend voor Robin want die had deze week een beetje ruzie gehad met haar salto af en tot overmaat van ramp ook nog een blaar gedraaid. gelukkig gingen alle oefeningen prima (op een klein handje aan de vloer na) en ook over dit toestel konden we tevreden zijn.

Door naar...................bibber...............BALK! Radslag op de balk zit in de oefening van deze dames en dat is natuurlijk reuze spannend. Hard geoefend en flink ingeturnd gingen de dames aan hun oefening beginnen. De zenuwen waren aan de trilbenen te zien duidelijk aanwezig, maar toch zagen de oefeningen er prima uit. Beter kan natuurlijk altijd maar aan de radslag van Annemarijn die stond als een huis was goed te zien dat er flinke vooruitgang was geboekt. Een flinke wiebel en een klein valletje hier en daar lieten de cijfers wel wat zakken, maar wederom uiterste best gedaan en tevreden!!

Laatst was de vloer waar de dames haast niet op konden wachten. Lekker dansen en springen dat ging wel goed komen. Tijdens het inturnen ging Judith nog even languit op de vloer liggen met een zere arm maar gelukkig stond ze snel weer en turnde ze een mooie oefening 7.40. Ook Annemarijn en Robin lieten zich van hun beste kant zien en scoorden beiden een 6.10. Totaal Annemarijn 29.00, Robin 29.70 en Judith 30.65.

 

Hier gingen maar 19 turnsters door van de 44 die meededen. Spannend dus voor de dames, papa's en mama's en natuurlijk trainster. gelukkig hoefden we niet lang te wachten en bleek Annemarijn net 0.65 te kort te komen voor een plekje in de districtsfinale. Robin en Judith plaatsten zich beiden wel en gaan dus samen met Anouk en Romy naar de districtsfinale op 23 maart. Reden voor een klein feestje en waar vier je dit beter dan bij de

mmmmmmmmmmmmm..........................MC DONALDS  !!!!!!!!!!!!!!

 

Meiden allemaal heel goed gedaan, gefeliciteerd Anouk, Romy, Judith en Robin en succes de 23e!!

Groetjes,

Wendy Vincenten Stuur een e-mail naar Wendy

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Selectie Wedstrijden

datum 13-01-2007

Zaterdag 13 januari waren de besliisende wedstrijden voor een groot aantal turnsters van de a-selectie en de jong talenten van Jahn. Het waren rayonwedstrijden, maar het was wel een afvalsysteem voor de doostroming naar de landelijke achtste of kwart finale. `s ochtends was het de beurt aan tweede en derde divisie pupillen I en jeugd. Van de pupillen I divisie 2 kwam Aimee uit. Ze turnde ondanks haar zenuwen een goede wedstrijd en met het eenna hoogste cijfer op brug en vloer eindigde ze als 7e van de 16. Daarmee wist ze zich te plaatsen. Op de andere baan waren Laura, Marloes en Tamara aan het turnen. Ze kwamen helaas pas bij het laatste toestel op dreef, wat niet voldoende was. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan o.a. senioren divisie 2. In het kort erg goed, maar de vloer van Denise Harteveld viel tegen. Toch wist Marloes op de eerste te eindigen en alle 15 turnsters ruim achter zich te laten met 33,2 pt. Op de tweede plaats met bijna een punt minder eindigde Denise van Zijp. Toch wist ook Denise Harteveld zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. In de derde wedstrijd wist Melissa haar eerste tsuchahara te turnen. En die ging bijzonder goed. Nienke turnde onlangs een aangepaste wedstrijd door een blessure donderdag een bijzonder goede wedstijd. Melissa werd 4e. Annabelle werd 2e en Nienke zelfs 1e. Weer allemaal door
.klik voor vergroting

 

Groetjes,
Jan-Roel mail Jan-Roel

(terug) naar boven
(terug) naar boven

 

Jokertoernooi

datum 18-12-2006


Jokertoernooi

Op maandag 18 december werd van 17.45 uur tot 20.30 uur in de Turnhal Broekplein (Merenwijk) het jokertoernooi georganiseerd, zoals in eerdere berichtgeving was te lezen.

Het jokertoernooi heeft de naam te danken aan de mogelijkheid van het inzetten van een joker op een toestel. Elke turnster heeft één joker. Het cijfer wat na deze oefening gegeven wordt, zal dubbel tellen. 15 van de 24 turnsters wisten hun joker goed in te zetten op het toestel waarvoor ze de meeste punten kregen. De punten vind u terug in de uitslagenlijst op deze site. Het resulteerde in een geslaagde wedstrijd. Niet alleen danzij de geweldige inzet van vrijwilligers, waaronder speciaal op de eerste plaats José Bleijenberg. Ze heeft als ouder een geweldige bijdrage geleverd in de voorbereiding en samen met haar man de diploma's ontwikkeld. Daarnaast Linda Erades en Barabara van Haasteren als extra hulp op de vloer. Hierdoor hoefden we ten tijde van de wedstrijd geen ouders inzetten. En niet te vergeten de juryleden. Zij hebben naast hun cijfer ook nog een extra tip per turnster meegegeven. Allen geweldig bedankt!

Naast de wedstrijdoefeningen turnen is ook het nieuwe wedstrijd turnpakje gepresenteerd, zoals hier te zien is op de groepsfoto.

Groepsfoto
Uitslagen van het jokertoernooi
Klets mee over de jokerwedstrijden(terug) naar boven
(terug) naar boven

 

Kim en Linda verlaten de selectie

datum 02-7-2006

Kim verlaat na 16 jaar turnen de selectie. Ze gaat in Utrecht wonen en studeren en dan is de afstand naar de turnhal en het aantal trainingen toch iets te veel van het goede. Linda stopt ook met het selectie turnen, maar blijft bij de vereniging om trainingen te verzorgen. Vanuit haar ervaring als selectielid moet dat zeker voordelen hebben. We wensen beiden natuurlijk veel plezier.

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Geslaagde afsluiting van turnselectie op het strand

datum 28-6-2006

Afgelopen woensdag werd het seizoen afgesloten met alle selecties op het strand van Katwijk. De jongensselectie, A en B-selectie en jong talenten waren erbij op een verder leeg strand. Het was een mooie avond. Het water was fris en de volgende keer moeten we iets eerder om langer van de zon te genieten. Neemt niet weg dat een paar foto's met het mobieltje laten zien dat zo'n ding niks kan met overbelichting. Iedereen had wat lekkers meegenomen en dus werd het een gezellige picknick. Veel hadden ook spelletjes meegenomen en bovendien waren een aantal niet bang van het water. Joost heeft nog even laten zien dat je ook kan turnen op het strand, maar ook de jong talenten konden niet gewoon het water in. Later op de avond heeft Joost nog even wat kitesurfen laten zien, wat natuurlijk ook spectaculair was.

Klets mee in de kletshoek! Klets mee over "het strand"

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Beide turnsters van Jahn Leiden binnen beste 10 van Nederland

datum 20-5-2006

Afgelopen zaterdag was de landelijke finale van de derde divisie van het artistiek turnen. Voor deze finale hadden zich twee senior turnsters van gymnastiekvereniging Jahn uit Leiden geplaatst.

De divisiestructuur komt uit het nieuwe turnsysteem (NTS) en zo'n 500 turnsters hadden zich dit jaar ingeschreven. Door dit grote aantal is de bond uitgegaan van een finale in deze divisie met 36 turnsters per leeftijdscategorie, waaronder Marloes Poot en Mandy van der Ende namens Jahn. Reusel (tussen Tilburg en Eindhoven) ligt niet dichtbij, maar toch wisten de beide turnsters zich geprezen met een 20-tal supporters. De finale was goed georganiseerd en goed geoutilleerd met de beste turntoestellen. Daar kon het dus niet aan liggen.

Beide turnsters begonnen met vrije oefening op vloer. Vooral Marloes moest nog goed loskomen. Het was geen slechte oefening, maar liet wel wat punten liggen. Ze kreeg voor haar oefening 8,350. Mandy was zelfs zo in haar element dat ze het vier-na-hoogste cijfer wist neer te zetten, te weten een 8,750. Na de vloer was het de pegasus als springtoestel. Hier was vooral de landing belangrijk voor de beide dames. Ze turnden beide een tsuchahara, een arabier-beweging  op de pegasus en vanuit hanstand een anderhalve salto ervanaf. Omdat Marloes nog niet helemaal los was, kwam de verbetering na de eerste sprong niet helemaal uit de verf. Maar gelukkig was haar eerste sprong al erg stabiel (8,650). Mandy liet ook een eerste goede sprong zien, maar bij haar tweede sprong vonden de juryleden dat eerst haar armen op de grond kwamen en daarna haar voeten. Dat betekende automatisch een 0. Gelukkig telde het beste van de twee sprongen, want haar eerste sprong werd gewaardeerd met een 8,850. Zowel na het eerste toestel als na het tweede toestel stond Mandy op de eerste plaats.


Bij de brug ongelijk wist Marloes bij het inturnen een zeer stabiele kip - handstand zien. Helaas lukte deze niet op de wedstrijd zelf, maar haar visitekaarte, de super hoge salto met een halve draai had een perfecte landing. Ook de rest van de oefening zag er goed uit. Doordat de los-om en de handstand niet lukten ging ze uit van een lagere uitgangswaarde en eindigde ze met een 8,533. Mandy turnde een stabiele oefening en kreeg 8,333.

Tot dan toe alle oefening ruim in de 8 geturnd. Alleen de balk restte nog. Mandy scoorde in de vorige wedstrijden niet boven de 6, maar ze voelde zich zo sterk dat ze voor de 7 ging. Ze viel 1 x van de balk, maar wist er toch 7,467 van te maken. Ze was erg tevreden met haar balkoefening en met de hele finale. Marloes wist ook haar balk tot een goed einde en stond erg stabiel en zelfverzekerd. Ze wist er een 8,167 voor neer te zetten.

Voor de prijsuitreiking werd er nog een demonstratie streetdance gegeven. Uiteindelijk bleek dat Marloes 5e is geworden, 1 punt verschil met de nummer 1 en slechts 0,4117 punten met de nummer 3. Mandy wist 9e te worden met slecht 0,3 punten verschil met Marloes. Zowel de trainers als de turnsters zelf waren erg tevreden met het resultaat.


Jan-Roel Löwenthal

Klets mee in de kletshoek! Klets hier mee over de wedstijden!

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Eetcafe deelt feestvreugde

datum 20-5-2006

Na de finale zijn de 17 fans en natuurlijk beide Jahn turnsters wat gaan eten bij eetcafe "de heerlijkheid" in het rustieke plaatsje Reusel. De eigenaar had een half uur geleden de tweede kok naar huis gestuurd omdat het rustig was, maar toen Jahn binnenkwam was het gelijk vol. Daardoor duurde het eten voor iedereen relatief lang, maar de pret was er niet minder om. De trainsters zorgden nog voor een leuke verrassing voor de beide turnsters. De ober was van te voren ingeseind. Dus toen hij serieus de bestelling opnam, wist hij al dat hij deze voor de tafel met Marloes en Mandy zo door kon strepen en het speciale toetje kon presenteren. Op de foto zie je het resultaat.Jan-Roel Löwenthal

Klets mee in de kletshoek! Klets hier mee over de wedstijden!

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Nieuw jongens turnpakje

datum 27-4-2006

Dit word het nieuw jongens turnpakje:


Hieronder vind je de brief die via de zalen aan de ouders zijn uitgedeeld.
jongenspakje.doc

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Districtsfinales 3e divisie

datum 8-4-2006

Op zaterdag 8 april werden de districtsfinales van de 3e divisie geturnd, een aantal meisje svan zowel de Jong Talent als de selectie hadden zich tijdens de regiowedstrijden geplaatst voor deze wedstrijd. In de 1e ronde waren sara en Anouk aan de beurt. Zij plaatsten zich op het randje voor deze wedstrijd en hebben daarna in alle trainingen heel hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. De dames begonnen op vloer, een van hun favoriete onderdelen. Helaas merkten we al snel dat de jury behoorlijk streng was in deze wedstrijd en dat we alles uit de kast moesten halen. Beide dames turnden een mooie oefening met evenmooie cijfers. Van vloer naar sprong dat op de laatste traingen erg goed ging. Sara mocht als eerste en sprong een redelijke overslag (benen beetje krom, verder netjes). Anouk ging met inturnen heel lekker en heeft een paar goede overslagen laten zien. helaas bij de "echte" sprong zette ze haar handen te veel vooraan op de pegasus waardoor ze het einde niet haalde en met haar rug op pegasus viel.... Maar bikkel als ze is sprong ze haar 2e overslag gewoon door en stond juf Carleen er even extra dicht naast. Na sprong komt brug, geen favoriet van Sara want ophurken en salto gaan nog niet zo goed... Toch allebei gedaan (met wat hulp bij de salto) en tja dat cijfer........ Anouk turnde een hele nette oefening met een mooie salto af en kreeg daarvoor een mooi cijfer. Balk als laatste onderdeel, gelukkig waren de meeste zenuwen al een beetje voorbij dus vol goede moed begonnen we aan dit onderdeel. Beide dames lieten een nette oefening met hier en daar een hapering of val. Toch waren de cijfers redelijk en konden de dames naar huis. Ze eindigden ergens onderin de lijst maar we hebben ons best gedaan en het was gezellig!! Op naar volgend jaar!

 

De juffen moesten echter nog even blijven want in de 3e ronde zaten 3 senioren dames van de selectie. En tja wat doe je als je zo lang moet wachten...dan zoek je een winkelcentrum!! Even geshopt en lekker geluncht en klaar voor support! Sylvana was de begeleidend trainster op de wedstrijdvloer en op de tribune Carleen, Annabelle, mannen met camera's (van Mandy en Marloes), Wendy en een zak snoepjes.... 

 

Starten op sprong is lekker, behlave als je moet beginnen......met een tsukahara. Mandy was de pineut maar deed het heel netjes en scoorde 8.75 (het 2e cijfer op sprong). Ook Nienke turnde een nette sprong (ondanks haar HALO-feestje de avond ervoor) en scoorde 7,4. Marloes was erg zenuwachtig voor haar sprong, omdat het tijdens de laatste trainingen en met inturnen niet lekker ging. toch sprong zij een huizenhoge tsukahara en scoorde daarmee een 8.95 (het hoogste cijfer op sprong).

 

Daarna brug waarbij het mannelijke jurylid ietwat beinvloed werd door de prachtige turndames en trainster. De dames hadden geen klagen en scoorden 7.75 (Mandy&Marloes) en 7.35 (Nienke).

 

Balk blijft lastig, zenuwen onder controle brengen is de truc en dan nog blijven staan met al je mooie kunstjes. Op dit niveau krijgen de dames punten voor sprongen/elementen die ze achter elkaar turnen en je snapt dat als je er dan bij het eerste onederdeel afvalt je bonusscore weg valt... Blijven staan dus!! Bij Mandy lukte dit voor geen meter. Ze viel en wiebelde en was zelf niet erg tevreden. Toch scoorde ze nog een 6.25. Ze kelderde daardoor wel van de 5e naar de 27e plaats en moest op vloer dus alles uit de kast halen om zich te plaatsen. Bij Nienke ging het ook niet zoals we van haar gewend zijn. Ze viel eraf bij haar losse rol en kon daardoor haar combinatie niet turnen. Verder stond ze niet helemaal stabiel p[ de balk en leverde haar een 6.65 op. Marloes viel ook 1 keer van de balk en miste haar sprongencombi, maar herstelde zich daarna goed en maakte geen foutjes meer, 7.75. Na 3 rondes stond Marloes op de 3e plaats in het klassement en maakte dus kans op een medaille....

 

Vloer ging bij alledrie heel goed. Netjes geturnd, weinig aftrek in sprongen en acroseries en daarbij horen dus ook mooie cijfers. Marloes 8.35, Nienke 8.65 (3e cijfer op vloer) en Mandy zelfs een 8.80 (2e cijfer op vloer). Deze punten moesten het doen en nu wachten op de uitslag...

 

12 meisjes konden zich doorplaatsen voor de landelijke finale op 20 mei in Reusel

Nienke eindigde op de 27e plaats met een totaal van 30,050

Mandy klom van onderaf naar boven door haar 8.80 op vloer en eindigde als 8e met 31.50!!

 

Na een "kleine" discussie (lees moordneigingen  van Wendy) over het graveren van de beker van Marloes gingen we op weg naar het pannenkoekenhuis, dat gesloten bleek te zijn....Doorgereden naar het centrum en daar nog gezellig pannenkoeken gegeten met de dames, trainster en supporters en lekker naar huis...

Marloes eindigde op een gedeeld 2e plaats met 32.90


Groetjes Wendy Vincenten Stuur een e-mail naar Wendy

(terug) naar boven
(terug) naar boven


5 e Divisiewedstrijden

datum 8-4-2006

Op Zaterdag 8 april hebben 7 turnsters van de B-selectie meegedaan aan de 5 e divisiewedstrijden in Overbosch Den Haag.

In de 1 e ronde waren 6 turnsters op nivo 9 aan de beurt.

Zij begonnen op vloer, waarbij Simone het spits moest afbijten. De geluidsman moest ook nog even inkomen en zodoende was de muziek van Simone pas hoorbaar toen de eerste 12 tellen al voorbij waren. Ze moest dus even snel inlopen, maar na een kleine verwarring had ze het gelukkig snel voor elkaar.

Alle meisjes turnden een goede oefening en hoewel ze allemaal dezelfde muziek en ongeveer dezelfde oefening hadden, bleek dat geen probleem te zijn. Er waren meerdere verenigingen die voor meerdere turnsters dezelfde muziek hadden. Ook het feit dat ze een mooie verende vloer gewend zijn en deze nu niet hadden, deed ze niet minder goed presteren.

Daarna moest er gesprongen worden. De pegases die in de turnhal heerlijk verdekt opgesteld staat, met een valkuil erachter, stond nu voor het gevoel van de meiden wel erg ‘los’ in de zaal. Maar hoewel het inturnen niet geheel vlekkeloos verliep (een paar weigeringen, aanlopen die niet uitkwamen, of op je handen lopen op de pegases) , toen ze aan de beurt waren lieten alle meiden een goede overslag zien. Alleen bij Laura lukte het niet om bij haar 2 e sprong goed uit te komen, waardoor ze niet kon springen. Gelukkig was haar 1 e sprong wel goed.

Jennifer had er voor gekozen om Mirjam dichterbij de pegases te laten staan, maar dat leverde wel een hele mooie overslag op!

 

Daarna op naar de brug. Bij het inturnen deed Lot nog even eng met de salto af, lukte de ¾ reus niet bij iedereen, maar aangezien Francien en ik al wat gewend waren bij deze turnsters, dachten we dat het wel in orde zou komen.

En dat bleek waar te zijn.

Lot turnde een hele mooie oefening, met een mooie salto af. Sanne had een geweldige oefening, heel netjes geturnd. Laura liet een heel mooi staaltje doorturnen zien, toen ze met ophurken naar achter viel: zonder de grond te raken zwaaide ze onder de ligger door en in een vloeide beweging zat ze weer op de ligger. Wie wat minder verstand van turnen heeft zou gewoon geloven dat het in de oefening thuishoorde.

Jennifer had nog wat angst met de salto af, maar tijdens de oefening liet ze een hele mooie aan de jury zien!

 

Als laatste onderdeel was de balk aan de beurt.

Dat blijft een lastig toestel. De turnsters hadden nog niet alle vereiste onderdelen in hun oefening zitten, maar deden hun best om de rest netjes te turnen. Wendy stond als een huis op de balk met haar vrije zweefstand, de handenstand van Lot was prachtig en de salto af van Simone was hoog!

Sanne liet een hele stabiele en nette oefening zien.

 

Om half 12 waren de turnsters klaar en was de wedstrijd een uur ingelopen. Om 12 uur hing de uitslag van de 1 e ronde er. In ronde 2 en 3 zouden ook nog turnsters op nivo 9 turnen (in totaal deden er ongeveer 95 turnsters op nivo 9 mee) en de echte uitslag was dus ook pas om 20.00 uur.

Van de 1 e ronde turnsters was Sanne 6 e en Lot 8 e geworden, maar er waren nog 2 rondes met andere turnsters te gaan, dus dat was afwachten.

Later bleek dat in ronde 2 en 3 behoorlijk goed geturnd werd, waardoor Sanne uiteindelijk als 37 e eindigde en Lot op plaats 45. Simone werd 50 e, Jennifer, Laura en Wendy eindigden helaas wat lager, wat zeker bij Wendy wat vragen opriep, omdat ze een laag cijfer had voor haar balkoefening.

Maar iedereen is met ruim voldoende cijfers op hun diploma huiswaarts gegaan.

 

Wij hebben als trainsters onze ogen en oren goed open gehouden, want deze wedstrijden waren, net als voor de turnsters, ook nieuw. Hier en daar hebben we dus nog wat tips meegekregen voor de volgende keer, waar we met het samenstellen van de oefeningen rekening mee kunnen houden.

 

In de 3 e ronde deed Franka Blok mee op NTS 11 van de pupillen I.

We hadden vooraf al goede hoop dat ze hoog zou eindigen, aangezien ze haar wedstrijdoefening in de les heel netjes turnde.

Franka had haar zenuwen dan ook goed in bedwang en turnde een hele goede wedstrijd!

Ze moest beginnen bij sprong en aangezien Franka geoefend had om over een hele kast te springen (ze kan tenslotte ook over de pegases) wilde Linda de kastdelen er weer op zetten. Volgens de jury moest er echter minimaal 1 deel vanaf. De andere meisjes sprongen allemaal een overslag over de kast met 2 delen eraf, maar Franka maakte een mooie sprong over een hogere kast. Dit leverde haar een 9,0 op.

Vervolgens was de brug aan de beurt. Bij het inturnen ging de blaar die ze tijdens de laatste training had opgelopen open, dus de rest van de inturntijd is Linda bezig geweest om haar hand even in te pakken. Ze was als eerste aan de beurt op brug en ondanks haar blaar liet ze een hele mooie oefening zien. Ze kreeg een 8,8.

Het derde toestel was balk. Alle meisjes in haar groepje rolden van de balk af met de koprol en hoewel Franka als laatste van de ronde aan de beurt was en de hele zaal getuige was van haar balkoefening, liet ze zich niet zenuwachtig maken en turnde een hele beheerste balkoefening.

De koprol ging perfekt en ook de sprongen zagen er goed uit. Ze kreeg zelfs een compliment van de juryleden van de lange mat, die ook hadden gekeken. Haar cijfer (8,0) was dik verdiend!

 

Het laatste onderdeel was de lange mat en daar scoorde ze ook hoog, hoewel de andere meisjes van haar groepje ook hele mooie oefeningen lieten zien. Franka behaalde een 8,650 voor haar oefening.


Klik hier voor een vergroting Klik hier voor een vergroting


Groetjes Mirjam Stuur een e-mail naar Wendy


(terug) naar boven
(terug) naar boven

Jahn turnsters tevreden, maar niet geplaatst voor finale.

datum 25-3-2006

Junior turnster Shelly van Zijp en senior turnster Bianca de Jong hadden
zich voor de districtfinale en tevens de landelijke 1/2 finale weten te
plaatsen in de 4e divisie van het nieuwe turnsysteem. Deze districtsfinale
vond plaats op zaterdag 25 maart in de turnhal van Amsterdam. Beide
turnsters wisten op zowel spron, balk als brug meer dan 8 punten te halen.
Beiden kwamen op brug nog wel wat tekort. Wel lieten de dames op de overige
toestellen een zodanige basis zien dat gewerkt kan worden aan nieuwe
onderdelen. Van de 40 turnsters bij zowel junioren als senioren gingen er
slecht 7 door naar de landelijke finale. Shelly eindigde met 31,700 op een
14e plaats. Bianca eindigde als eerstejaars senior met 31,800 op een 16e
plaats. Beiden wisten zich dus niet te plaatsen, maar waren met zowel de
trainer tevreden.


(terug) naar boven
(terug) naar boven

Turners presteren uitermate goed in Monster
4 eerste prijzen!!

datum 11-3-2006


Monster was op 11 maart de plaats voor de LOS verplichte oefenstof wedstrijden. De jongens van Jahn waren al vroeg uit de veren want de warming-up startte om 08.30 uur. Iedereen was voorbereid en de oefenstof zat er goed in. Er werd geturnd in verschillende niveaus. Rick van Beek, Wesley van Hartveld en Luuk Weers turnden LOS 7. LOS 6 werd geturnd door Marvin Ouwerkerk, Rick van Weeren en Jeff Hoffman. De oudere jongens kwamen voor Jahn uit op LOS 4 niveau, dit waren Roland Slegtenhorst en Mitchell Kluivers. Doordat de jongens niet allemaal dezelfde leeftijdscategorie hebben zaten ze veelal in verschillende groepen.Jeff en Marvin begonnen beiden op voltige waar ze een mooie oefening lieten zien. Vervolgens gingen Roland en Mitchell van start op het rek. Mitchell had even zijn benen gebogen waardoor zijn cijfer lager uitviel dan dat van Roland. Tijd voor de volgende ronde. Luuk was aan de beurt op het paard voltige. Luuk liet een fantastische oefening zien met netjes gespannen benen. Goed voor een 9,1 wat maar 0,2 onder de hoogste score van zijn groep viel. Tegelijk met Luuk hing Rick van Weeren aan de ringen. Zeker geen slechte oefening en maar 0,05 punt onder de nummer 1 van zijn categorie. De volgende ronde, Rick van Beek het nieuwe talent van Jahn, aan de beurt op zijn beste toestel: voltige. Met vier superstrakke flanken liet hij de rest van zijn groep ver achter zich en scoorde een 9,3. Iets later was Wesley van Hartveld aan de beurt bij de ringen. Zulke hoge en strakke zwaaien waren goed voor een 8,8. Het hoogste cijfer van zijn groep en uiteindelijk ook goed voor een eerste plaats voor de zeskamp met 51,6 punten. Uiteindelijk was Wesley niet de enige die op het hoogste schavot kwam te staan. Rick van Beek (51,3 punten), Roland (50,65 punten) en Mitchell (50,15 punten) werden alledrie ook eerste. Een heel goede score voor deze dag. Op naar de clubkampioenschappen op 1 april.

Download hieronder het bestand voor de uitslagen:
uitslagenturnwedstrijdenmonster.xls

Groetjes Joost Zeilstra

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Turn- en fundag

datum 4-3-2006

Op zaterdag 4 maart j.l. vond er een Turn- en fundag plaats in sporthal Overbosch te Den Haag. Ruim 120 kinderen van Jahn hadden zich voor deze wedstrijd opgegeven. ’s Morgens werden de wedstrijden gehouden voor leden van 7-9 jaar met aansluitend een gevarieerd recreatieprogramma en ’s middags waren de leden van 10-13 jaar aan de beurt.

De leden van 7-9 jaar verzamelden zich rond 07.30 uur bij Station de Vink, vanwaar de bus richting Den Haag vertrok. De buschauffeur bleek de opa van 3 kinderen te zijn die aan deze wedstrijden deelnamen. In Den Haag stopte de buschauffeur vlak naast de sporthal, zodat de kinderen maar een klein stukje naar de sporthal moesten lopen. De kinderen kleedden zich snel om en kregen hun wedstrijdnummer. Na de opmars konden een aantal kinderen direct met een juf/meester naar het eerste onderdeel namelijk de balk voor de meisjes of de ringen voor de jongens. Na de eerste oefening kon aansluitend de oefening op de mat worden geturnd, gevolgd door de sprong. Er werden zeer mooie oefeningen geturnd, soms mislukte er wel eens een onderdeel van de oefening of werd per ongeluk een onderdeel vergeten. Na deze drie toestellen mochten de kinderen naar de kleedkamer of tribune. Tussendoor werden de kinderen die nog niet direct aan de beurt waren bij elkaar geroepen om naar de balk of ringen te gaan.
Nadat alle kinderen hun oefeningen hadden geturnd werden de toestellen voor het recreatie-programma klaargezet. Het recreatiegedeelte bestond uit 3 onderdelen: dans, tumblingbaan- en trampoline springen en spel. Voordat we bij het eerste onderdeel (de dans) begonnen, werd er eerst voor de jarigen van deze dag gezongen: Britt en Roland. De dans die wij aangeleerd kregen was een leuke dans, die snel door de kinderen werd meegedanst. Vervolgens gingen we naar het onderdeel spel, waar verschillende spelen werden gespeeld, waaronder het spel met een grote bal (hoeveel keer houden we de bal omhoog) en een parcours met een lepel en tennisbal. Tenslotte gingen we naar het laatste onderdeel: tumblingbaan- en trampoline springen. Er werd door de kinderen fanatiek gesprongen. Voor de prijsuitreiking rond 12.30 uur werd door iedereen de aangeleerde dans gedanst. Tijdens de prijsuitreiking luisterden de kinderen of iemand van Jahn een prijs had gewonnen, zodat er enthousiast geapplaudisseerd werd. Na de prijsuitreiking kleedden de kinderen zich weer om, om vervolgens met de bus naar station De Vink te vertrekken. Zie voor de behaalde medailles het overzicht hieronder.

Jongens 7-9 jaar Niveau 11
1 Youri Beugelsdijk
2 Rick Straathof

Meisjes 7-9 jaar Niveau 17
1 Demi Laarhoven
2 Elyse Harren

Meisjes 7-9 jaar Niveau 16
2 Jytte Herrebout

Meisjes 7-9 jaar Niveau 15
1 Elvira Hollander
2 Eveline Mens
4 Mandy Selier

Meisjes 7-9 jaar Niveau 14
1 Natasja Gordijn
5 Iris Meijer
5 Sharona Hockx

Meisjes 7-9 jaar Niveau 13
2 Fabienne Schoon

Meisjes 7-9 jaar Niveau 11
2 Anouk Winters
3 Sara de Jong

Terwijl de kinderen van 7-9 jaar begonnen met het recreatiegedeelte verzamelden de leden van 10-13 jaar zich rond 11.30 uur bij station de Vink om naar sporthal Overbosch te vertrekken . In Overbosch aangekomen kleedden de kinderen zich vlug om i.v.m. de opmars. Na de opmars konden een aantal kinderen, net zoals ’s morgens direct naar het eerste toestel, terwijl anderen nog even moesten wachten. Er werden veel goede oefeningen geturnd, soms mislukte een onderdeel, terwijl dit normaal in de les wel lukt. Na de laatste deelnemers werden de toestellen snel opgeruimd om de zaal om te bouwen voor het recreatieprogramma. De onderdelen van het programma waren hetzelfde als ’s ochtends, alleen het spelgedeelte werd vervangen door acro-gym. Voor ons was acro-gym het eerste onderdeel, waar we verschillende oefeningen deden. Het was best moeilijk om de oefeningen juist uit te voeren, waardoor het regelmatig gebeurde dat kinderen weggleden of op elkaar vielen. Na de acrogym werd ons een dans aangeleerd, waar enthousiast werd mee gedaan. Na verschillende keren de aangeleerde dans te hebben gedanst, gingen we naar het laatste onderdeel: tumblingbaan- en verhoogd vlak springen. Er werd fanatiek gesprongen: overslagen, flik-flakken, salto’s, enz. Voor de prijsuitreiking om 17.00 uur, werd door iedereen de aangeleerde dans gedanst. Ook nu vielen meerdere kinderen van Jahn in de prijzen. Na de prijsuitreiking kleedden de kinderen zich om, om vervolgens (enigszins vermoeid) met de bus naar station De Vink te vertrekken.
Wij kijken alweer uit naar de Turn- en Fundag in 2007. Jullie ook?
Zie voor de behaalde medailles het overzicht hieronder.

Jongens 10-13 jaar Niveau 12
1 Yassine Abassi

Jongens 10-13 jaar Niveau 11
2 Niek Rijnsburger

Jongens 10-13 jaar Niveau 9
1 Marco van Gaalen
2 Larry Goosen

Jongens 10-13 jaar Niveau 8
1 Jeroen Brouwer

Meisjes 10-11 jaar Niveau 14
1 Yaël Slingerland
2 Daniela Pistone
3 Marijn Kraan

Meisjes 10-11 jaar Niveau 11
1 Judith Struik
3 Karin Mohammad

Meisjes 10-11 jaar Niveau 10
1 Melissa Heruer

Meisjes 12-13 jaar Niveau 14
3 Ilona Kaltner

Meisjes 12-13 jaar Niveau 13
1 Kyra van Noort

Meisjes 12-13 jaar Niveau 11
1 Laura Filemon

Meisjes 12-13 jaar Niveau 10
2 Denise Velthuysen

TurnFunDag
(Teksten in het archief kunnen verwijzen naar foto's die niet meer bestaan. Sorry voor het ongemak.) TurnFunDag

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Nieuw Turnpakje

datum 27-2-2006

Afgelopen maand hebben alle turnsters kunnen kiezen voor het nieuwe turnpakje. Inmiddels zijn alle stemmen geteld en mag ik jullie vertellen wat de uitslag is! Totaal zijn er 373 stemmen binnen gekomen!

Hieronder kun je zien welk pakje gewonnen heeft:

PAKJE 1

PAKJE 2

PAKJE 3

154 Stemmen

149 Stemmen

70 Stemmen

!!! WINNAAR !!!

   (terug) naar boven
(terug) naar boven

 

Clinic

datum 6-2-2006

De meisjes die naar de clininc mochten waren diegenen die de meeste loten hadden verkocht bij de grote clubactie. Robin had al een tv gewonnen maar mocht nu een vriendinnetje van de JTS uitkiezen om een keer mee te trainen bij Pro Patria onder leiding van Frank Louter. Ze hebben geturnd en gedanst en kregen T-shirts en een kalender. Ze hebben een superleuke da gehad en kwamen daarna vol trots vertellen wat ze allemaal beleefd hadden.


Turn Clinic. (gemaakt door mevr. de Bruin)
(Teksten in het archief kunnen verwijzen naar foto's die niet meer bestaan. Sorry voor het ongemak.)Groetjes Wendy Vincenten Stuur een e-mail naar Wendy


(terug) naar boven
(terug) naar boven

 

4 e div.wedstr. jeugd-jr.-sr. A-selectie

datum 6-2-2006

Afgelopen zaterdag weer wedstrijden gehad met de Junioren en Senioren 4e divisie niveau 7 en 6. 1 juniorturnster deed mee, Shelley van Zijp, in de 1e ronde. Zij draaide een supergoede wedstrijd en eindigde als 4e. Helaas waren er in de 2e ronde ook junioren en dus moesten we een ronde wachten op de prijsuitreiking. Shelley eindigde uiteindelijk op de 8e plaats en is dus doorgeplaatst naar de districhtsfinale op 25 maart in Amsterdam.

 

2e ronde waren de senioren aan de beurt. 4 turnsters deden mee. Kim Smid, Linda Erades, Denise Lens en Bianca de Jong. Bij het inturnen op het eerste toestel, balk, landde Denise met overstrekte knie en kon er niet meer op staan. Na koelen bleek dat zij niet verder kon turnen en is ze meegenomen door de fans naar het ziekenhuis. Daar bleek het alleen verrekt en ze mag er eventjes niet op lopen en niet mee turnen. Volgende week mag ze alweer een en ander proberen!! Jammer Denise, we denken aan je!! De andere 3 dames deden het prima al waren ze zelf niet allemaal even tevreden. De cijfers vielen soms wat tegen omdat er best streng gejureerd werd en sommige elementen niet telden. Ook deze dames moesten een ronde wachten omdat er in de 3e ronde nog senioren turnden. Met een 12e plek voor Linda, 10e voor Kim en 4e voor Bianca was de kans op plaatsing aanwezig en dus wachten geblazen. Tussendoor dan maar even snacken bij de Mac (mmmmm...). Bij de prijsuitreiking bleek het deelnemersveld in de 3e ronde erg goed en helaas hebben Linda en Kim zich daardoor niet kunnen plaatsen. Bianca kelderde van de 4e naar de 17e plaats, maar dat was wel voldoende voor een plaatsing op 25 maart in de districtsfinale.

 

Goed gedaan meiden en op naar de volgende wedstrijd!!

 

Groetjes Wendy Vincenten Stuur een e-mail naar Wendy

 

(terug) naar boven
(terug) naar boven


JTS Wedstrijden

Zaterdag 28 januari gingen de meiden van de JTS naar Amsterdam voor de regiowedstrijden. Omdat we van te voren hard geoefend hadden maar nog niet alles lukte bij iedereen hadden we afgesproken te doen wat je kon en dan zo netjes mogelijk. 's Ochtends waren de jongste meisjes aan de beurt. Anouk en Sara zijn instappers en turnen op niveau 10. Voor deze meisjes de eerste grote wedstrijd en ze moesten gelijk een oefening op muziek doen op de vloer erg spannend dus... We begonnen op sprong waar Anouk nog wel een beetje moeite mee heeft. We hadden in de training afgesproken dat zijn gevangen zou worden als dat nodig was, maar dat betekent dat je cijfer dan een 0 is.... Gelukkig kon ze de 2e sprong wel alleen maken en haalde dus geen 0. Sara kon al alleen springen, maar kwam de eerste keer niet goed uit met de aanloop waardoor ze tegen pegasus aanliep. Gelukkig was de 2e sprong beter en hadden beide dames een mooi cijfer.

Na sprong komt de brug...Anouk mocht als eerste en deed een nette oefening, maar zoals afgesproken nog zonder salto. Een mooi cijfer als gevolg.. Sara viel helaas van de brug met ophurken, maar deed het verder netjes. Wederom 2 mooie cijfers en tevreden dames.

Balk werd ietsje lastiger. Oefeningetje was mooi van beide turnsters maar helaas de sprongen, handstanden en koprollen nog ertg moeilijk. Beide vielen een aantal keer en de cijfers waren dan ook iets minder op dit toestel. Vloer nog te gaan. Op muziek en een toestel waar beide turnsters erg goed in zijn en er ook veel zin in hadden.

Sara mocht nu beginnen en Anouk helemaal als laatste. Alle elementen konden hier geturnd worden en de cijfers waren ook de beste van de dag!! Meiden tevreden en trainsters erg tevreden.

Doorplaatsing hadden we niet verwacht, maar we werden verrast. Er mochten 11 turnsters door naar de districtsfinale op 25 maart en Anouk en Sara waren nummer 10 en 11. samen mogen ze dus nog een keer hun kunsten vertonen op 25 maart.

 

De 2e wedstrijdronde kwamen Robin en Annemarijn in actie.Zij zijn Pupil 1 en turnen niveau 9. Zij begonnen op brug. Ook hier konden niet alle elementen geturnd worden maar de dames deden hun uiterste best. De zolendraai en salto lieten we nog even achterwege, maar de rest ging netjes. Annemarijn haalde haar halve reus niet maar bleef knap hangen aan de brug en voorkwam een val. De eerste ronde was gedaan.

Volgende ronde balk... Zenuwen gierden voor radslag, handstand en zweefstand halve draai. helaas vielen beide meiden van de balk en ook bij deze dames waren de sprongen, handstanden nog te moeilijk en leverden veel puntenverlies op. In ieder geval hard geoefend en netjes geturnd voor beide dames!!

Vloer als volgende. Ook beide dames op muziek, waar we hard voor geoefend hadden. Flik-flak en boogje achterover zijn we aan het oefenen maar zijn nog niet geschikt voor de wedstrijd dus de oefening zonder deze elementen. Mooie oefening, netjes op de muziek voor beide dames en we waren tevreden.

Laatste toestel was sprong. De eerste 3 cijfers waren nog niet zo heel erg hoog dus wilden de meiden graag een goede sprong laten zien en dat lukte. 2 mooie cijfers voor de dames en we konden tevreden terugkijken op de wedstrijd. Cijfers nog niet helemaal naar wens maar wel naar verwachting. Deze dames hebben zich helaas niet doorgeplaatst wat aan de ene kant jammer is, maar aan de andere kant hebben we nu lekker veel tijd om te oefen op al die onderdeeltjes zodat we op 1 april kunnen laten zien wat we kunnen!!!

 

De laatste wedstrijd waren Marloes en Laura aan de beurt. Helaas konden beide dames niet meedoen aan deze wedstrijd maar jullie kunnen ze aan het werk zien op 1 april!

 

Groetjes Carleen van Norden Stuur een e-mail naar Carleen en Wendy Vincenten Stuur een e-mail naar Wendy

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Eerste turncompetitie een succes.
De A-selectie 4e divisie van Jahn doet een goede turncompetitie wedstrijd in Zoetermeer. De turncompetitie is een alternatieve wedstrijdcyclus buiten de landelijke wedstrijden. In deze competitie turn je als team tegen 3 andere verenigingen in een 6-5-4 systeem. 6 turnsters, waarvan er 5 per toestel ingezet mogen worden en waarvan de beste 4 tellen. Het was zaterdag 21 januari een goede voorbereiding op de landelijke wedstrijden voor de turnsters, waarvan ze de plaatingswedstrijden op 4 februari hebben. Vooral de vloer werd goed gewaardeerd. Shelly, Denise, Bianca, Kim en Linda waren individueel goed voor een plaats binnen de beste 10 en als ploeg eindigden ze als tweede, na de organiserende vereniging. De beste individuele plek was voor Shelly, maar omdat ze jeugd is, was het niet helemaal te vergelijken met de senioren, waarvan Kim het beste resultaat liet zien. Al met al een geslaagde wedstrijd.

Jan-Roel Löwenthal

 

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Marloes Poot wordt 2e op regionale plaatsingswedstrijd!
Op 14 januari 2006 was de regionale plaatsingswedstrijd in de Amsterdamse turnhal. Voor iedereen was het de eerste wedstrijd van het seizoen met het nieuwe Nationale Turn Systeem (NTS). Het nieuwe systeem bestaat uit 17 divisies. Die dag kwamen de ere, eerste, tweede en derde divisie aan de beurt. Namens gymnastiekvereniging Jahn Leiden deden er 5 senior turnsters mee in de 3e divisie en 2 senior turnsters in de 2e divisie. Helaas mocht Denise van Zijp niet aantreden, doordat ze geblesseerd was. Ze wilde nog wel graag de brug turnen, maar zou anders gediskwalificeerd worden.

In de 3e divisie kwamen 28 turnsters uit, waarvan er 10 door gaan naar de landelijke wedstrijden. Doordat er 6 turnsters uitvielen in deze divisie bij de senioren gaan er waarschijnlijk minder turnsters door. Dat werd goed balen voor Mandy v.d. Ende, want zij eindigde precies als 10e. Haar vloermuziek weigerde, waardoor ze genoodzaakt was haar oefening zonder muziek te doen. Nienke van Aerde wist zich met zekerheid te plaatsen door 8e te eindigen. Ze wist wel het hoogste cijfer op vloer neer te zetten.  Met een relatief eenvoudige sprong (yamashita) wist ze het op 5 na hoogste eindcijfer te halen, na Mandy en Marloes Poot. Het was voor deze laatste turnster weer de eerste wedstrijd sinds lange tijd. Maar ze vlamde des te beter. Alleen bij de balk viel ze twee keer, waardoor haar eindcijfer hiervoor wat tegenviel. Dat compenseerde ze goed door op vloer de een-na-hoogste cijfer (na Nienke) neer te zetten. Maar met haar sprong (tshukahara) wist ze indruk te maken door het één na hoogste cijfer neer te zetten. Bij elkaar leverde het haar de 2e plaats op. Een verschil van 0,083 punt met de eerste plaats. Voor Annabelle Vandenbussche was de concurrentie net iets te zwaar, waarbij ze tevreden mag zijn met haar balk, vloer en sprong. Alleen bij haar brug oefening miste ze nog de nodige waarde-elementen. Ook Melissa vd Weijden mag tevreden terugkijken, maar heeft zich helaas niet kunnen plaatsen. Vooral omdat ook haar brug oefening mislukte. Ze kwam bij de los-om niet lekker uit, waardoor ze tot stand kwam in plaats van dat ze door kon gaan met haar oefening.

In de 2e divisie kwam dus alleen Denise Harteveld uit voor Jahn. Ze turnde een voor haar niet denderende tshukahara op de sprong, maar wist daar toch een 8,15 uit te halen. De jury was dus wel tevreden, alhoewel ze zelf betere sprongen heeft laten zien. Op de balk had ze te weinig geoefend om ook een flick flack te laten zien, maar haar twist salto was goed gelukt. Al met al zorgde ze ervoor dat ook zij zich heeft geplaatst door te eindigen als 4e.


Jan-Roel Löwenthal