acro bij Jahn
Conditie bij Jahn
Jazzen bij Jahn
Turnen bij Jahn

Activiteiten
Vernieuwen
Bestuur van Jahn
Jahn 90 Jaar
Nieuws
vernieuwen
Kletshoek (forum)

 
 
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S/ T U V W X Y Z


A

C

G

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Turnverslagen:

Overzicht 2007:

 


Jokertoernooi

datum 17-12-2007

Romy grote winnaar Jahn Jokertoernooi 2007

Na vorig jaar de eerste keer, mag het inmiddels een traditie genoemd worden. Het Jahn Jokertoernooi. Georganiseerd voor iedereen. Voor Publiek om een eerste zicht te krijgen op de vorderingen van de turnsters in de A-selectie en de Jong Talenten Selectie. Voor Juryleden om de kneepjes van het vak weer te oefenen. Voor de train(st)ers om te kijken welke puntjes op de "i" (of welke i's) er nog gezet moeten worden. En voor de turnsters om wedstrijdervaring te krijgen, te laten zien aan vrienden en familie wat ze kunnen en een indruk te krijgen van diezelfde "i"-tjes.

Afgelopen maandag was het zover. De jokers hingen door de hele zaal versiert met balonnen. Plezier is een belangrijke factor bij het Jokertoernooi. Al moet  de verwarming en de muziek het volgend jaar beter doen.

De avond starte met een algemene warming-up die gestart mocht worden terwijl de B-selectie nog bezig was. Dank naar hun voor de flexibiliteit. Daarna werden de toestellen beklommen en bespeeld, maar tijdens de wedstrijd kwamen (in ieder geval unaniem bij de trainers) een aantal punten naar boven waar zeker de komende tijd tot de eerste regionale wedstrijden hard aan gewerkt moet worden. Van de 15 deelnemers was er 1 die zonder te vallen een balk oefening deed (En daar wilde ik het bij laten).

Er waren wederom veel prijzen (plezier staat hoog in het vaandel).
Niveau 4: Denise van Zijp
Niveau 6: Shelley van Zijp (zusjes?)
Niveau 7: Laura Favier
Niveau 8: Tamara Honsbeek
Niveau 9: Romy Smith
Niveau 10: Tabita

Beste cijfer per toestel:
Sprong: Romy Smith
Brug: Merel Wilken (tevens hoogste cijfer van de avond; in tegenstelling tot wat omgeroepen werd)
Balk: Laura Favier
Vloer: Judith Struik

Beste jokerinzet:
Romy Smith

Hoogste cijfer totaal
Romy Smith

Al met al was het een geslaagde avond, mede dankzij de deskundige jury en organisatiecommissie

De specifieke uitslagen kunt u hier downloaden:

jokertoernooi 2007.xls

Groetjes,
Jan-Roel email Jan-Roel

(terug) naar boven
(terug) naar boven

 

Turnseizoen afsluiting: bowlen

datum 07-2007

Vorig jaar hadden de verschillende dames en heren selectieploegen het idee om gezamenlijk het seizoen af te sluiten met een gezellige picknick op het strand. Omdat deze zomer het weer niet echt mee zat is besloten om te gaan bowlen. Rond de klok van half zeven verzamelden de turngroepen van de meiden B-selectie en de jongens-selectie bij Joost thuis voor een gezellig diner. De meeste kinderen hadden zelf eten meegenomen, dit was onderling afgesproken. Daarnaast was er natuurlijk ook al eten aanwezig. Laten we het er op houden dat de maaltijd erg gezellig was en ook nog her en der een vitamientje bevatte in de vorm van een komkommerschijfje. Voor die ene keer moet dat kunnen, toch?

Het toetje zat er in en dus tijd om naar de Menken bowling te wandelen. Voor sommige gebeurde dit al “jumpend”. Pas stoppen met jumpen als je er bent! Van acht tot negen was de bowlingbaan Jahn-territorium. Voor een enkeling was dit erg laat, maar gelukkig was het al bijna zomervakantie. De ballen vlogen om je oren en op elke baan werd er regelmatig een “STRIKE” gegooid. Zou dit komen door de super goede techniek of toch door de bumpers aan de zijkant van de baan. Om negen uur werd iedereen opgehaald en konden we de avond en eigenlijk het hele seizoen, geslaagd noemen.


Tot na de zomervakantie!

 

Mirjam, Linda en Joost

(terug) naar boven
(terug) naar boven

 

Open Zuid-Hollandse kampioenschappen jongens

datum 23-06-2007

Zaterdag 23 juni 2007 - De dag van de clubkampioenschappen en toch wilde Rick van Beek graag mee doen met de open Zuid-Hollandse kampioenschappen in Sommelsdijk nabij Middelharnis. Om 08.30 aantreden in sporthal "De Staver". Een vroegertje dus. Desalnietemin heeft Rick het voor elkaar gekregen om 3e in zijn categorie te worden (Divisie 2 Instap NTS 10). Na deze wedstrijden snel naar Leiden om daar de 1e prijs van de onderlinge wedstrijden naar binnen te slepen. Rick, gefeliciteerd met het behalen van jouw podiumplaats!

 

 

Joost Zeilstra email Sissy

 

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Verslag Turn- en Fundag 2 juni te Den Haag

datum03-06-2007


Ochtendgedeelte bestemd voor meisjes en jongens van 7-9 jaar

Na afgelopen tijd hard geoefend te hebben voor de Turn- en Fundag van 2 juni j.l., was het afgelopen zaterdag dan zover. ’s Morgens waren de wedstrijden voor jongens en meisjes van 7-9 jaar en ’s middags voor de leden van 10-13 jaar. Ook dit jaar ging Jahn weer met veel leden naar deze wedstrijd toe. Voor de circa 70 leden van 7-9 jaar was het vroeg opstaan, want zij moesten om 7.10 uur verzamelen bij Station de Vink. Een aantal kinderen had zich (op tijd) afgemeld, zodat wij ’s ochtends rond 07.25 uur konden vertrekken.
De kinderen hadden er, ook al was het erg vroeg, veel zin in. In de bus werden verhalen verteld, spelletjes gespeeld en zelfs al goed gesnoept (het blijkt elk jaar opnieuw enorm spannend te zijn wie wat voor lekkers heeft meegekregen).
Bij sporthal Overbosch in Den Haag aangekomen, kleedden de kinderen zich om en kregen zij hun wedstrijdnummer. Enkele leden vonden het erg spannend, want dit was de eerste keer was dat zij aan een wedstrijd deelnamen.
Omdat dit de eerste turnwedstrijd (op recreatief niveau) was na de fantastische voorstelling, kon Jahn aan een groot publiek in Den Haag het nieuwe tenue laten zien.

Tijdens de opmars werd “jump-muziek” gedraaid. Dit was de binnenkomer van de dag, aangezien alle kinderen en meerdere leidinggevenden over veel danstalent blijken te beschikken.

Na de opmars en opening begonnen de eerste wedstrijden verdeeld over 4 wedstrijdbanen.
Veel kinderen hadden last van (gezonde) spanning en achteraf gezien gingen de oefeningen soms veel beter dan dat zij in de les geoefend hadden.
Als eerste waren de jongens met niveau 16, meisjes met niveau 17 en 13 aan de beurt. Een ieder begon het eerst op de rekstok/brug, vervolgens namen de deelnemers hun jurybriefje mee naar het tweede toestel de lange mat en als laatste volgde de sprong.
‘s Ochtends waren er ongeveer 300 deelne(e)m(st)ers en duurde het soms wel lang voordat iedereen aan de beurt was geweest. De leden die hun oefeningen hadden geturnd wachtten in de kleedkamer of op de tribune op het recreatieprogramma. In de kleedkamer zijn zelfs kringspelen gespeeld, om de tijd wat sneller te laten verlopen.
Een applaus volgde nadat de laatste wedstrijdoefening geturnd was.

Alle toestellen moesten aan de kant om plaats te maken voor het recreatiegedeelte. Er werden drie ruimten gecreëerd en Jahn ging als eerste naar het dansprogramma. Dit ging Jahn goed af, de kinderen en de leiding deden enthousiast mee (kwam dit omdat onze eigen jazzjuf Laura van Meurs ons de dans aanleerde?).
Het tweede programma bestond uit spel. We moesten een moeilijk parcours afleggen, een zeer grote strandbal met z’n allen hooghouden en m.b.v. een grote vuilniszak een bal opgooien en opvangen.
Het derde programma werd enthousiast ontvangen: springen. Niet alleen op de tumblingbaan, maar ook salto’s met de trampoline’s.

Na het recreatieprogramma lieten wij allen aan het grote publiek in sporthal Overbosch onze aangeleerde dans zien, waarna de prijsuitreiking volgde. Naast het feit dat kinderen aan een Turn- en Fundag veel plezier beleven en zij een diploma met de behaalde cijfers en een vaantje krijgen, zijn er ook nog medailles te winnen.

Hieronder een overzicht van de behaalde medailles binnen Jahn:
  
Jongens 7-9 jaar – niveau 16
2de        Robin van de Mee

Jongens 7-9 jaar – niveau 14
1ste       Timo van Abswoude
3de        Rick Straathof

Meisjes 7-9 jaar – niveau 17
3de        Latitia Weemaes

Meisjes 7-9 jaar – niveau 15
7de        Imke Vaessen

Meisjes 7-9 jaar – niveau 14
2de        Britt Kluivers

Meisjes 7-9 jaar – niveau 13
4de        Eline Kramer

Na de prijsuitreiking kleedden de kinderen zich om en gingen met de bus terug naar Leiden. Intussen waren de meisjes van 10-11 jaar, 12-13 jaar en de jongens van 10-13 jaar gearriveerd en kon, nadat alle toestellen op de juiste plaats waren, het middagprogramma starten.

Middaggedeelte bestemd voor meisjes 10-11 jaar, 12-13 jaar en de jongens van 10-13 jaar

Ook deze kinderen hadden last van (gezonde) spanning en sommigen vroegen zich af of het allemaal nog net zo goed zou gaan zoals zij weken geoefend hadden.
Tijdens de opmars waren er zelfs kinderen de zaal aan het observeren. Het viel één van de leden op dat bij de lange mat nog geen plank lag. Na geruststelling hiervan, luisterden wij naar de opening en de presentatie van de juryleden.
De afmars volgde al snel en de eerste kinderen waren voor de wedstrijd aan de beurt.

Doordat er hogere niveaus geturnd werden, duurde het wachten voor meerdere kinderen wel even. Er werden mooie oefeningen geturnd en ook bij veel kinderen lukten de oefeningen beter dan in de les.
Aangezien de niveaus opliepen, hebben wij allen ook naar wedstrijden gekeken van meisjes 12-13 jaar niveau 9 en 8. Dit maakte indruk op de kinderen en er werd zelfs voor deze meisjes geklapt. Nadat ook zij de oefeningen geturnd hadden, werden opnieuw alle toestellen aan de kant geschoven. Ook nu werd de zaal in drieën verdeeld voor het recreatieprogramma: dans, acro en springen.

Jahn startte als eerste met dans. Deze dans was iets moeilijker dan ’s ochtends en nadat ons deze dans helemaal duidelijk was, konden wij naar het onderdeel acro. Dit was voor meerdere kinderen een schot in de roos, aangezien zij zelf op acro(batiek) zitten, hebben gezeten of er aanleg voor hebben. Eindelijk eens de lift mogen doen of een toren met je vrienden/vriendinnen bouwen. Erg leuk.
Het derde onderdeel was springen. Hier lieten de Jahnkinderen goed zien ervaring hiermee te hebben en een goed voorbeeld doet natuurlijk volgen.
Na het springen en de warmte die in de zaal goed te merken was, lieten wij aan het publiek de ons aangeleerde dans zien.

De prijsuitreiking was net zoals ’s ochtends erg spannend.
Meerdere kinderen van Jahn hebben een medaille gewonnen, al blijft de plezierbeleving aan wedstrijden centraal staan. Veel geklap en gejoel bij het afroepen van een Jahnlid.

Jongens 10-13 jaar – niveau 15
2de        Niek Rijnsburger
 
Jongens 10-13 jaar – niveau 11
1ste       Lennard Kalkoffen

Meisjes 10-11 jaar – niveau 16
2de        Manuela Hillebrand

Meisjes 10-11 jaar – niveau 15
4de        Demi Laarhoven

Meisjes 10-11 jaar – niveau 14
1ste       Anne Lynn Bijl
4de        Mandy Selier

Meisjes 10-11 jaar – niveau 13
1ste       Yvonne Schreuder

Meisjes 10-11 jaar – niveau 11
3de        Yaël Slingerland

Meisjes 12-13 jaar – niveau 14
3de        Indy v.d. Linden

Meisjes 12-13 jaar – niveau 11
4de        Ela Sari

Na de prijsuitreiking was het voor de Jahnleden snel aankleden, want de bus richting Leiden stond al klaar. Alle spullen bij elkaar gevonden, konden we vertrekken.
Vermoeid en last van de warmte hebbend, keerden we terug. In de bus kregen de kinderen hun diploma en vaantje als aandenken aan deze Turn- en Fundag.
Iets eerder dan verwacht kwamen wij bij station De Vink aan.

Hopelijk zien wij deze en nieuwe Jahnleden volgend jaar weer bij een Turn- en Fundag.
Iedereen bedankt voor de inzet voor en tijdens deze dag.

 

Groetjes,
Daniëlle en Leontine Slegtenhorst

Bekijk de foto's van de Turnfundag

(terug) naar boven
(terug) naar boven

 

Denise van Zijp naar NK

datum 21-04-2007

Denise van ZijpZaterdag 21 april werden de landelijke halve finales 2e divisie gehouden. Voor Jahn kwam Denise van Zijp uit. Ze had helaas last van een dubbele oogontsteking,maar dat mocht haar motivatie niet drukken. Ze begon succesvol op balk met een salto voorover flick flack. Zonder er af te vallen, wist ze een prima cijfer van 8,60 neer te zetten. Daarna was de vloer aan de buurt. Haar uitgangswaarde was wel 9,7, maar ze had toch wel wat foutjes, inclusief een val bij d'r schroefsalto en een keer buiten de vloer volgens een aantal. Helaas konden we het niet vragen aan de jury, maar ze kreeg er uiteindelijk maar 7,60 voor. Dat moest dus even goed gemaakt worden. Bij sprong ging haar eerste tsuchahara niet helemaal goed, maar door afleiding mislukte de tweede helemaal. Gelukkig kon ze gecontroleerd over de pegasus komen. Voor haar eerste sprong kreeg ze toch 8,40. Dat zou normaal hoger geweest kunnen zijn,maar met dat cijfer mocht ze niet ontevreden zijn. Tenslotte was de brug aan de beurt. Als trainers gingen we voor safe, dus geen risico elementen. Dat resulteerde in een stabiele oefeningen met als waarde 7,266. Daarmee wist ze bij de beste 18 te eindigen en daarmee geplaatst voor de finale op 20 mei in Terneuzen

 

Groetjes,

Jan-Roel

Klets mee over dit onderwerp in de kletshoek!

(terug) naar boven
(terug) naar boven

 


Districtfinale pupil 1

datum 24-3-2007

Zaterdag 24 maart was het dan zover: de districtfinale van Zuid-Holland ging

van start in Amsterdam. Voor Romy en Anouk, allebei pupil 1, was het geen dag om uit te slapen want de warming-up begon al om 9 uur. Ze hadden er allebei heel veel zin in en begonnen ook fanatiek in te turnen op hun eerste toestel balk. Dat is altijd een lastig "ding"om op te beginnen.Ik had tegen de meiden gezegd dat ik de plank weg zou halen, daar waren ze dus alvast op voorbereid. Romy was als eerste aan de beurt. Ze begon heel sterk en had amper wiebels, veel moeilijke elementen had ze al met succes afgerond toen ze een paar passen naar achter moest lopen...Ze vond een paar passen vast te weinig want ze bleef maar naar achter lopen totdat er ineens een eind kwam aan de balk en ze BOEM zo achter de balk op de grond stond. Verbaasd klom ze de balk weer op en maakte haar oefening netjes af. Ze moest gelukkig zelf een beetje lachen om die stunt en vertelde dat ze altijd stiekem naar de plank keek als ze naar achter liep, maar die was er nu natuurlijk niet!
Anouk mocht na haar en was best gespannen. Haar gymnastische sprongen gingen

goed maar na de handstand stond ze een beetje schreef en sprong de balk af,

wat ze later met de koprol ook deed. Ze herstelde goed en maakte een mooie afsprong.
Op naar vloer waar ze erg veel zin in hadden, lekker dansen en springen. Dat deden ze allebei naar hun beste kunnen en straalden over de vloer. Anouk liet een prachtige arabier flik-flak zien, zo ruim dat ze er een hoge kaats achter maakte.
Wachtend op het volgende toestel sprong kletsten de meiden aan één stuk door. Het inturnen ging erg goed en ze vlogen dan ook over de pegasus. Romy ging weer eerst en maakte een goede sprong. Anouk volgde en moest goed op haar armen letten, die zou ze recht houden. Dat is haar goed gelukt en ook zij maakte een goede sprong. Nog maar één toestel te gaan en dat was brug. Anouk keek er al de hele ochtend naar uit om op de brug te mogen turnen. Met het inturnen stond de brug dichterbij dan dat ze gewend waren en Romy tikte licht met haar voeten de lage ligger aan, dat was dus even wennen! Met de wedstrijd stond de brug goed en zo waren de oefeningen ook. Erg netjes uitgevoerd en mooi bol aangesprongen van Anouk. Romy eindigde haar oefening en tevens wedstrijd met een mooie hoge salto. De jury op brug was razend snel, ze waren als eerste klaar met de wedstrijd en konden nog naar andere meiden kijken en lekker kletsen voordat de prijsuitreiking zou beginnen.

 

Romy eindigde met een puntentotaal van 31.35 op de 16de plaats en Anouk met 31,00 punten op de 23ste plaats.

 

Daar kunnen we allemaal trots op zijn!

 

Liefs,

Mayra

 

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Districtfinale pupil 2

datum 24-3-2007

Na de mooie wedstrijd in de ochtend van Romy en Anouk was het in de middag de beurt aan Robin en Judith. Na de warming-up mochten de meiden beginnen op vloer. Vandaag zouden beide meiden een stutrol met halve draai in hun oefening gaan doen. Robin mocht als een van de eerste op vloer, zij liet een heel mooie oefening zien. De stutrol halve draai was gelukt en Robin hield een 6.85 over aan haar oefening. Daarna was het na even wachten de beurt aan Judith. Zij turnde een goede oefening, helaas lukte de stutrol met halve draai niet maar dit loste ze goed op en hield een 7.70 over. Na vloer was sprong aan de beurt.

De meiden hebben kort ingeturnd in verband met een blessure van Judith aan haar voet en bij Robin ging de overslag gewoon goed.

Tijdens de wedstrijd gingen de sprongen erg mooi. Robin hield super mooi cijfer over, een 8.15 en Judith hield een 7.25 over. De wedstrijd zat er voor de helft op alleen brug en balk moesten nog komen. Bij brug was het even spannend, zullen de salto’s wel lukken? En maakt Robin maar 1 zolendraai? Tijdens het inturnen ging het erg goed op de brug, dus vol vertrouwen konden de meiden aan hun oefening beginnen. Omdat Robin op sprong begonnen was, was het nu de beurt aan Judith om als eerste turnster voor Jahn uit te komen. Ze liet een heel mooie oefening zien met een hoge salto die ze perfect landde. De jury beoordeelde haar oefening met een 6.75. Robin was nu als laatst aan de beurt. Ze draaide een erg goede brugoefening met zolendraai, kip en een mooie salto tot slot. Zij hield maar liefst een 8.30 over wat een heel goede score op brug is. Na de brug kwam balk in zicht, dit is echt een onding. Ze zouden hem wat breder moeten maken. Tijdens de wedstrijd ging het erg goed met beide dames. Judith draaide een nette balk oefening hoewel ze wel een beetje last had van bibbers. Dit was dan ook erg goed te zien, ondanks dat hield zij een 7.70 over. Robin draaide ook een goede oefening, ze vocht een paar keer om op de balk te blijven staan. Ze kon haar balk oefening uitturnen zonder de balk te moeten verlaten. Helaas zaten telde niet al haar elementen en hield zij een 5.40 over. Ondanks dat hebben de meiden een super goede wedstrijd geturnd en zichzelf overtroffen.

 

Jullie mogen met recht trots op jullie zelf zijn!

 

Groetjes,

Carleen

 

(terug) naar boven
(terug) naar boven


Districtfinale junior/senior

datum 24-3-2007

Lisa en Shelley waren pas de laatste wedstrijd aan de beurt die om 17.00 uur begon. Shelley begon op balk en Lisa op sprong. Lisa begon meteen super met een mooi sprong, waarvoor ze een 7.85 van de jury kreeg. Shelley had met inturnen moeite met haar boogje achterover, maar tijdens de wedstrijd was daar niks van te merken want ze stond als een huis. Ze viel eraf met losse rol, wat erg jammer was want dat is haar moeilijkste element. Hierdoor kreeg ze niet hoger dan een 7.1. Op vloer lagen nieuwe kansen open en die pakte ze dan ook. Ze turnde een erg mooie oefening, goed op de muziek geturnd en alles netjes uitgevoerd. Een 8.05 was de beloning.

Voor Lisa was brug haar tweede toestel. Een paar dagen eerder was ze nog lelijk van de brug gevallen waardoor ze last van haar schouder had. Gelukkig was dat niet meer zo pijnlijk en turnde ze een mooie zolendraai en sprong meteen naar de hoge legger. De kip die daarachter kwam ging nog net goed maar ze moest boven wel eventjes stoppen om haar leertjes weer goed op de legger te zetten. Ze maakte het mooi af met een salto. De jury vond de oefening een 8.25 waard.

Shelley ging door naar sprong. Het was even wennen aan de plank, maar dat ging al snel goed. Ze sprong twee keer mooi over de pegasus met een overslag halve draai en dat leverde haar een 8.3 op.

Lisa moest na brug naar de gevreesde balk. Ze was wat gespannen en dat was te zien. Tot twee keer toe moest ze de balk verlaten, maar herstelde zich goed en turnde de rest van de elementen erg netjes, waarna ze een 7.15 op het scorebord zag staan. Een score om trots op te zijn, ondanks de vallen. Shelley's laatste toestel was brug. Ze had wat moeite met haar afsprong

bij het inturnen. Met de wedstrijd liet ze een mooie brugoefening zien, haar enige fouten waren de korte stopjes na de kippen. Haar afsprong ging goed en ze hield een 8.05 over.

Lisa moest lang wachten voordat ze haar kunsten mocht laten zien op de vloer. Als één van de laatsten was ze dan aan de beurt en sprong huizehoge salto's! Haar dans zag er netjes uit, al struikelde ze wel bijna bij één van haar pasjes. Dat was de jury vast niet opgevallen want ze scoorde een mooie 7.95.

 

Het was even wachten op de prijsuitreiking, even tijd om te kletsen. Lisa is met een puntentotaal van 31.2 op de 13de plaats geeindigd en Shelley met 31.5 punten op de 23ste plaats!

 

Daar mogen beide dames erg trots op zijn!

 

Liefs,

Mayra

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Wieringerwerf

datum 17-3-2007

Zaterdag 17 maart was het de beurt aan de meiden van de 3e divisie. In de 1e ronde was dat Aimee (pupil 1) en in de avondronde waren dat Annabelle, Melissa en Nienke.

Helaas moest Annabelle een gedwongen keuze maken tussen een verplaatst concert en haar wedstrijd en heeft voor het eerste gekozen. Melissa en Nienke gingen er dus samen voor.

 

Aimee was 's ochtends aan de beurt en begon op balk, altijd spannend. Ze was best een beetje zenuwachtig en viel helaas met haar radslag.. Omdat ze wat gehaast turnde en daardoor sommige elementen niet telden viel het cijfer een beetje tegen.

Geen nood, door naar vloer. Bij het inturnen durfde Aimee plotseling haar arabier-flikflak niet meer door te springen waardoor er opnieuw wat extra spanning bij kwam. Gelukkig turnde ze deze op de wedstrijd wel en verder een nette oefening met een mooi cijfer tot gevolg. Nog 2 te gaan....Op sprong geen problemen en Aimee maakte een mooie overslag. De 2e sprong was iets te enthousiast waardoor ze door haar armen zakte en deze overslag niet lekker over pegasus ging.. Gelukkig telt de beste en hield zij een mooi cijfer over.

Laatste toestel was brug. De laatste tijd ging brug even niet zo lekker waardoor we gedwongen waren om een aantal elementen weg te laten, zoals zolendraai en salto af. De oefening ging verder netjes maar omdat we een aantal dingen weg lieten werd het cijfer toch niet zo hoog als gehoopt. Al met al een nette wedstrijd voor Aimee, helaas niet doorgeplaatst maar daarom weer meer tijd om hard te gaan oefenen voor salto's van brug, flikflakken op vloer etc..

 

De middag was even wachten omdat daarin geen turnsters uitkwamen. Om half 5 was het de beurt aan Nienke en Melissa. Nienke was pas donderdag voor de wedstrijd helemaal volledig aan het trainen. Zij heeft een schouderblessure gehad en het was nog behoorlijk spannend of zij wel op tijd wedstrijdfit zou zijn..

Zij startten op vloer een van de betere onderdelen. Ze scoorden dan ook beiden een mooi cijfer en maakten geen grote fouten. Nienke turnde een iets aangepaste oefeningen maar dsaar was niets van te zien. Melissa gooide op aansporen van de "fans" op de tribune haar hielen omhaag, maar helaas telde haar overslag streksalto niet.....

 

Daarna sprong, ook hier weer een aanpassing voor Nienke. Ze moest gedwongen weer een Yamashita springen terwijl ze voor haar schouderblessure bijna tsukahara kon springen.. Melissa ging wel voor de tsuki.. Helaas landde zij de eerste sprong niet lekker en voelde wat in haar rig. Wel sprong ze een tweede tsuki maar kon daarna niet meer op of om en ook na wat wrikken en masseren werd het niet beter. We moesten Melissa afmelden voor de wedstrijd..Nienke turnde een nette sprong en haalde een (voor deze sprong) mooi cijfer.

Het was de beurt aan brug. Melissa probeerde nog een kip te maken maar dat ging toch echt niet...Nienke turnde een lekkere brug oefening met een mooie losom. Helaas telde haar handstand net niet en ging haar uitgangswaarde iets omlaag. Wel een mooie oefening die ze ook donderdag pas voor het eerst volledig turnde en een mooi cijfer. Laatste onderdeel was balk. Normaal gesproken een van Nienkes betere onderdelen. Helaas was de voorbereiding niet optimaal en had ze een beetje last van bibbers waardoor een aantal elementen niet telden en een combinatie mislukte door een val. Het cijfer was dan ook niet wat we gewend zijn van Nienke op balk, maar al met al een supergoede wedstrijd gedraaid.

 

Meiden alledrie heel goed gedaan!! Wij zijn trots op jullie. Hopen uiteraard dat Melissa snel hersteld is en we gaan er hard tegenaan voor volgend jaar!!

 

Wendy mail Jan-Roel

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Senioren niveau 4, 2de divisie in Nijmegen.

datum 10-3-2007

Zaterdag 10 maart was het dan zover, de turnsters van divisie 2 mochten strijden om een plek in de halve finale. Denise van Zijp en Denise Harteveld kwamen deze wedstrijd uit voor Jahn. Helaas moest Marloes Poot zich terugtrekken wegens een blessure aan haar schouder. Zij mag 4-6 weken niet turnen, we hopen dat ze snel weer haar trainingen kan oppakken.


Na een lange autorit naar Nijmegen kwamen we aan in de hal. Om half vijf begon de wedstrijd. We hadden nog even tijd om de nieuwe trainingspakken te passen. De pakken stonden mooi en de meiden konden in nieuw tenue aan de wedstrijd beginnen. Na een algemene warming-up begonnen de meiden op balk. Dit is altijd een zenuwslopend toestel. Gelukkig konden de meiden de zenuwen goed bedwingen en lieten goede balk oefeningen zien. Denise Harteveld maakte een mooie oefening met flickflack maar kon helaas haar evenwicht niet bewaren bij een moeilijke sprong. Denise van Zijp turnde een stabiele oefening met een aantal wiebels erin maar kon op de balk blijven. Nu de balk geweest was en de eerste wedstrijdspanning van de turnsters was afgevallen konden ze een show weggeven op vloer. Beide dames hebben een super vloer neergezet zonder grote fouten. Tijdens de wedstrijd hadden we natuurlijk ook even tijd om naar de tegenstanders te kijken en die meiden deden het zeker niet slecht. De meiden moesten goed blijven turnen om door te gaan. Het volgende toestel sprong, was aan de beurt. Denise van Zijp sprong voor het eerst tshukahara gehoekt op een wedstrijd. Haar tweede sprong deed zij tshukahara gehurkt, een sprong die ze vaker had gesprongen. Haar eerste en nieuwe sprong vond de jury het beste. Denise harteveld liet daarna haar sprongkunsten zien. Een huize hoge eerste tsukahara gehoekt, maar helaas zonder goede landing. Haar tweede gehoekte tshukahara kon ze wel goed landen en deze beoordeelde de jury dan ook als beste van de twee. Drie kwart van de wedstrijd zat erop en de fanclub op de tribune was nog steeds even enthousiast! Het was super dat er meiden en ouders mee naar Nijmegen waren gekomen om de dames aan te moedigen. Dit deden ze ook op het laatste toestel brug. Een korte in turn ronde van Denise van Zijp van wegen haar blaar weerhield haar er niet van een goede oefening neer te zetten. Denise Harteveld zette ook een nette oefening neer met een kip handstand, los-om.

De wedstrijden zaten erop, allebei de meiden hebben goed geturnd, nu afwachten of ze door waren. Op de tribune was de fanclub al aan het tellen geslagen maar tot de prijsuitreiking bleef het spannend. Allebei de dames zijn doorgeplaatst naar de halve finale 2de divisie niveau 4. Denise van Zijp eindigde op de 15de plaats en Denise Harteveld op de 23ste plaats. Op zondag 24 april mogen de meiden in Amsterdam strijden voor een plek in de finale. Gefeliciteerd dames! We wensen jullie een goede voorbereiding maar vooral een goede wedstrijd toe!

Groetjes,

Carleen van Norden Stuur een e-mail naar Wendy


(terug) naar boven
(terug) naar boven

4de divisie wedstrijden in Amsterdam

datum 3-2-2007

Op 3 februari werden in Amsterdamse turnhal de 4e divisie wedstrijden gehouden. In de ochtend was de B-selectie aan de beurt. In de middag was de wedstrijdvloer voor de A-selectie. In hun nieuwe pakje gingen Shelley en de jarige Bianca aan de slag tegen een onwijs grote hoeveelheid tegenstanders. Er kwamen zo'n 40 senior turnsters uit, maar 's ochtends waren er al 40 geweest. Van de totaal 80 zouden er 19 doorgaan naar de districtsfinale. Helaas had Bianca een ontstoken knie, waardoor d'r wedstrijd niet super ging. Ze eindigde als 2e reserve (21) met 0,2 pt te weinig. Shelley liet echter genoeg tegenstanders achter zich en wist zelfs een podiumplaats te bereiken. Ze eindigde als 5e (zie foto). Daarmee is ze eindelijk uit de schaduw van haar zus gekomen.
's Avonds was het de beurt aan Lisa (kijk voor de foto's van de turnsters onder de turnknop). Het was haar eerste wedstrijd. Ook is ze eerstejaars junior, dus de 40 andere turnsters waren al veel meer ervaren en sommige 2e jaars junior. Gelukkig begon ze bij sprong en zette daar al even een van de hoogste cijfers neer. Helaas ging d'r brug in het begin te goed, waardoor ze de krachten niet goed op kon vangen en dus bijna viel. Gelukkig wist ze de schade te beperken, maar het is een toestel om wel wat aandacht aan te geven. Shelley kwam er daarna nog actief steunen. Gelukkig zette ze een goede balk en zelfs een zeer goede vloeroefening neer en wist zich te plaatsen door binnen de beste 16 te eindigen.

klik voor vergroting

Groetjes,
Jan-Roel mail Jan-Roel

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Jeugd NTS-TD 4e divisie wedstrijden

datum 3-2-2007

Denise Velthuysen, Sanne Glasbeek en Laura van Cassel hadden zaterdag hun eerste wedstrijd in de turnhal te Amsterdam. Spannend was ook dat je meteen je cijfer zag. In deze ronde waren 42 deelnemers voor niveau 8.

De dames mochten als eerste naar hun favoriete toestel, de balk. Helaas lukte het geen van drieën om er niet af te vallen. Zouden er onvoldoendes op het bord komen of niet? Gelukkig alles was boven de zes. Denise een 6.15, Sanne een 6.40, en Laura een 6.15.
Na de balk naar de vloer. Denise met net haar enkel uit het gips, had tijdens het inwerken bedacht om toch maar arabier dubbel flick-flack te doen. En ze deed het, geweldig! Sanne ging niet voor dubbel flick-flack maar ook haar oefening zag er goed uit. Laura liet ook een hele mooie vloeroefening zien en heeft een goede arabier flick-flack gesprongen. Score voor de vloer: Denise 7.55, Sanne 6.50, en Laura een 6.90.
Van de vloer naar de sprong. Alle drie goed gesprongen, natuurlijk zijn er verbeterpunten en daar gaan we ook weer voor trainen. Denise scoorde 8.05, Sanne 7.90 en Laura 7.15
Tegen het laatste onderdeel zagen de dames op. We wisten al bij voorbaat dat we een element misten. Toch hebben ze opnieuw een nette oefening gedraaid. Laura deed een keurige zolendraai, Sanne een hoeksalto en Denise heeft netjes doorgeturnd. Denise kreeg een 6.40, Sanne een 6.85 en Laura een 6.85.

Van de 42 deelnemers is Denise in de eerste ronde 22e geworden, Sanne 24e en Laura 27e.

Meiden, bedankt voor jullie inzet en de gezellige ochtend. We weten waar we aan moeten werken en dat gaat ons zeker lukken!

Groetjes,

Francien

(terug) naar boven
(terug) naar boven

Pupil-2 NTS-TD 4e divisie wedstrijden

datum 20-1-2007

Op zaterdag 20 januari j.l. heeft Franka meegedaan aan een wedstrijd. Franka is van niveau 11 vorig jaar naar niveau 9 gegaan, dat is op zich al een prestatie. Ze heeft het ook prima gedaan! Franka is 22e geworden van de in totaal 44 deelnemers. Franka begon met sprong en dat ging prima, ze kreeg een 8,9. Brug heeft Franka zeer mooi geturnd, zelfs na het weglaten van een onderdeel had ze alsnog een 6.9. Op de balk heeft Franka een zeer mooie oefening laten zien en hoog gescoord, een 7.4 geweldig!

Als laatste kwam de vloeroefening. Wat nog nooit gebeurd was,gebeurde nu. Franka was even de kluts kwijt en het ging even een klein beetje mis. Het cijfer was dan ook wat laag, een 5.85.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd en Franka was op 0,6 punt na door naar de volgende ronde. Een geweldige prestatie Franka, gefeliciteerd!

Groetjes,

Linda en Francien


(terug) naar boven
(terug) naar boven