acro bij Jahn
Vernieuwen
Jazzen bij Jahn
Turnen bij Jahn

Vernieuwen
Archief
Bestuur van Jahn
Jahn 90 Jaar
Nieuws
Kleding
Kletshoek (forum)

 
 
  Lestijden Foto's Trainer('s) Help
 

Dames Conditie

Tijdens deze lessen wordt er hard gewerkt. Bewegen op muziek om de conditie te verbeteren en het versterken van de rug-en buikspieren. Dit gebeurt op eigentijdse muziek met behulp van o.a. gewichtjes, dynabands en stokken. Aan het eind van de les een verantwoorde coolingdown. Zeker een bezoek waard als u toch al langer van plan was iets aan uw conditie te doen.

Groetjes,

Aat Stroo-Breeuwer


Heren Conditie

Iedere donderdagavond kwart voor negen komt een aantal (zeer fanatieke) heren bijeen om de verstijfde spieren wat op te rekken en het eventuele overgewicht te bestrijden.

 

Onder de bezielende leiding van Ton Zeilstra gaat het van “dik hout zaagt men planken”, de vonken spatten er vanaf, brillen vliegen in het rond, blauwe plekken, dikke vingers en een mank been, niets is te dol, de heren vermaken zich opperbest.

Eerst even rekken en strekken en dan afhankelijk van de grootte van de groep gaan wij basketballen, volleyballen, hakoballen, bakoballen (geen bacardi cola) voetballen of badmintonnen.

 

Graag wil ik het dream-team even aan jullie voortstellen:

 

Ton (trainer, coach) heeft zich onsterfelijk gemaakt door zijn millennium shot, een prachtige driepunter scoorde hij op de valreep van 1999 naar 2000. Ton is tevens onze scheidsrechter en let wel, dan kun je beter bij zijn partij zijn als tegen hem, over partijdig gesproken.

Henk weet vanuit de kleedkamer in een keer in de achterste basket te gooien, Henk is een van de leden van onze luchtmacht (de wat langeren onder ons).

Richard, beroepshalve een hoogvlieger, de ballen kan hij heel makkelijk in het mandje deponeren (ook een lid van onze luchtmacht).

Arie, een zeer goede forward, snel en zeer trefzeker, ook hij is een lid van onze luchtmacht.

Pleun, gaan, gaan en nog eens gaan en uiteraard scoren als dat kan en waar het nodig is, kijk uit hij is niet te stoppen.

Ger, raast achter iedere bal en bijbehorende speler aan, onvermoeibaar en een bijna-lid van onze luchtmacht.

Kees, als hij aanwezig is, is hij een plaag voor de tegenstander.

Rob, daar kan men helaas niet gemakkelijk omheen, een perfect schot en ook een zeer hoog scoringspercentage.

Joop, ook daar kan je niet gemakkelijk omheen en zeker geen lid van onze luchtmacht.

En last but not least, Loek, onze nestor of éminence grise, reeds lang de 70 jaar gepasseerd en dan nog steeds maar roepen, ik wil zo graag nog wat harder kunnen lopen.

Als laatste hebben wij sinds enkele weken een nieuw lid bij de groep, Raymond, hij is zeker een aanwinst voor de groep, jong en snel en trefzeker.

 

Zin gekregen om ook eens mee te doen, te rekken, te strekken en de vonken er van af te laten vliegen, kom gerust eens langs en proef de sfeer van…………………………..en dat wil ik toch ook wel eens meemaken.


Met vriendelijke sportgroeten.

Joop Van Tol