acro bij Jahn
Conditie bij Jahn
Jazzen bij Jahn
Turnen bij Jahn

Vernieuwen
Archief
Bestuur van Jahn
Jahn 90 Jaar
Nieuws
vernieuwen
Kletshoek (forum)

 
 
 

Het is weer voorbij...

Ik hoop dat iedereen het zo naar ze zin heeft gehad als ik. Samen kunnen we terugblikken op een geslaagd Maffia Kamp!


Thema

Het thema was zoals ik hierboven al verklapte: Maffia
Tijdens het kamp hebben we de spellen dus ook zoveel mogelijk aan dit thema gekoppeld.

Spellen

Door het kamp heen hebben we verschillende spellen gespeeld, ik zal de grote spellen even nader toelichten. Na wat kenningsmakingsspellen zijn we vrijdagavond begonnen met het eerste grote spel. Dit was het fobieen spel. Dit spel speelden we in het donkere bos vlak achter het kamphuis. De bedoeling was dat je in het donker alle leiding moest vinden op een vaste volgorde die je op je blaadje had gekregen. Als je er een had gevonden moest je uitzoeken wat voor fobie die persoon had. Zo was er leiding met een Vieze geuren fobie, een Nuchterheidsfobie, een Spreekfobie, een Vieze adem fobie en nog een paar andere die even niet te binnen willen schieten.


Zaterdag ochtend begonnen we met het verdienen van je boterhammen! Door strategisch de briefjes die eerder gemaakt waren te wisselen kon iedereen er voor zorgen dat hij/zij een lekker broodje kon smeren. Daarna zijn we de heide op gegaan om het smokkelspel te spelen. Twee teams moesten tegen elkaar strijden. Het ene team moest proberen juwelen naar een van de posten te smokkelen en het andere moest als douanebeambte de andere aftikken en zo de smokkelwaar afpakken. De mist die er in de ochtend nog hing op de hei gaf onwijs gave foto's! 's Middags zijn we Laren ingetrokken om een vossejacht-ruilspel te spelen. De kinderen kregen per groepje een theezakje mee. De opdracht was om deze zoveel mogelijk te ruilen voor een ander voorwerp. Tussendoor konden ze in de stad ook verklede leiding tegenkomen, dit waren de vossen. Bij deze vossen konden de groepjes een puzzelstukje winnen door een opdracht te volbrengen. Als de puzzel eenmaal kompeet was hadden zij de aanwijzing gevonden waar zij de schat konden vinden! 's Avonds hebben we heerlijke maccaroni du maffia op! Daarna zijn we begonnen met de bonte avond, ook deze was goed geslaagd! Tijdens de bonte avond hebben we een hele waslijst aan spellen gedaan. Hier volgen er een paar: Beschuit fluiten, Snoep duiken, Danswedstrijd, Ren je rot, Raad de leiding uit hun babyfoto's, Italiaanse woorden leren, Jahnquiz, en een Watergietspel. Aan het einde van de bonte avond kregen we ook nog een gast optreden. Dit was een gast die uitgenodigd was door Joost een Koen! Zijn naam was Henkie, hieronder een foto van hem:

Druk voor vergroting!

Na de bonte avond zijn we het bos in gegaan voor een spannend nachtspel!

Zondag hebben we nog 2 grote spellen gedaan. Als een eerste een grote speurtocht. Met zevenentwintig vragen en een route van ongeveer een uur zijn we een tijdje mee bezig geweest. Daarna hadden we trek en zijn we lekkere broodjes worst gaan eten! Om daarna snel nog 2 potjes levend stratego te spelen, voordat de bus kwam! Het spel was volledig aangepaste aan het thema en was dus volledig in Maffia sfeer!

Daarna kwam de bus een moesten we helaas weer naar huis... (snik)

 

Foto's

Hieronder wat jullie eigelijk willen zien zonder al dat gezwets van boven aan te moeten horen:
DE FOTO'S!!!

 
   
 
Iedereen bedankt

Ik wil iedereen die dit jaar is mee geweest onwijs bedankt voor het gezellige weekend!
Vooral de leiding die vrijwillig heel wat (kostbare) tijd in de voorbereidingen hebben gestoken verdient hier een speciale vermelding. Ik hoop dat jullie het net zo leuk hebben gevonden als mij.Groetjes,

Sander