acro bij Jahn
Conditie bij Jahn
Jazzen bij Jahn
Turnen bij Jahn

Vernieuwen
Archief
Bestuur van Jahn
Jahn 90 Jaar
Nieuws
vernieuwen
Kletshoek (forum)

 
 
 
in Beverwijk

 

Vrijdag 19 oktober. De kinderen van Jahn stonden te trappelen bij de Weerklank. “Komt de bus nou al, want 5 uur moet hij ons naar Beverwijk brengen.”

Om half arriveerden we in Beverwijk, tijd om snel een mooi plekje te zoeken voor je bed. Er gingen namelijk 42 kinderen mee in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar. Daarna was het tijd voor kennismakingsspelletjes waarbij we eerst allemaal in een grote kring moesten staan. De laatste leiding kwam na dit spel aan en dus kon het kamp officieel geopend worden met de traditionele ontgroening. De vla zit nog steeds in de oren van sommige “groene kinderen”. Die avond hebben we nog een moeilijk smokkelspel gedaan op de open vlakte en natuurlijk sloten we af met een lekker warm kampvuurtje waarbij we het kamplied zongen.

Zaterdagochtend moesten we vroeg ons bed uit om de Hookipooki te dansen. Pas daarna kregen we te eten. Wel erg strenge leiding hoor…. Gisteravond moesten

 
   
 

we ook al stil zijn op de slaapzalen, terwijl we AL om 01.00 uur naar bed moesten, ughe ughe….. Moeilijke vragen moesten we beantwoorden in het Zweeds ren-je-rot-spel. Vooral de doe-opdrachten waren erg leuk. Daarna hebben we nog de record-kermis gespeeld. Wat moest ik lang mijn adem inhouden zeg, maar het lukte me niet om het record van Marco (1.14 minuut) te verslaan. Tijd om te lunchen en dan via een speurtocht naar het centrum van Beverwijk. Wat een leuke route en leuke vragen. In Beverwijk moesten we op zoek naar vreemde mensen die allemaal last hadden van een bepaalde fobie. En daarna natuurlijk even lekker winkelen. De meeste kinderen hadden nog niet genoeg snoep gehad en kochten er nog een zak bij! Die avond hebben we een heus gala-diner gehad met kaarslicht, zoals James Bond ook altijd eet. Allemaal netjes aangekleed en gelijk al klaar voor de bonte. De bonte avond bestond uit vier teams die onder leiding van hun teamcaptain de strijd opnamen tegen elkaar. Er werden verschillende spelletjes gespeeld. Bij de meeste spelletjes werd je vies. Als je niet onder de bloem zat dan kreeg je wel een dikke smakkerd van iemand meet heeeeeel veel rode lippenstift op. De avond werd afgesloten met een optreden van de drie meiden uit Belgie. Alleen leken die K3-meiden meer op verkleedde mannen.
Na al dit feestgedruis moesten we onze warme jassen aantrekken en goede schoenen. Er was namelijk iets aan de hand met Splinter de doodskistenmaker en daarom moesten we nog het bos in. Erg spannend om van die kleine lichtjes te volgen door een donker bos. Als de zombies langskwamen moesten we heel stil blijven zitten dan zouden ze langs ons heen lopen. Gelukkig is iedereen heelhuids terug gekomen.

Zondagochtend kregen we weer ochtend gymnastiek alleen was niet alle leiding hierbij aanwezig. De mannelijke leiding was erg lui en kon niet zo snel uit bed komen. Gelukkig was er genoeg vrouwelijke leiding die wilde meedansen. Daarna gingen we het grote weddenschapspel spelen. Dit was erg spannend! Die middag hebben we ons nog even goed uitgeleefd in het bos. We hebben toen wel drie spellen achter elkaar gedaan. Eerst Katapult, Mes en Revolver. Daarna Britse Buldog en we hebben afgesloten met verstoppertje. Erg leuk, alleen wie was die rare Kevin die ineens mee deed?

Helaas al weer tijd om met de bus naar huis te gaan. In de bus nog maar even een keertje het kamplied en “Ko uit de Knopjesfabriek” zingen.

 

Volgend jaar ga ik zeker weer mee!

James Bond