Volg Jahn op twitterAlgemeen Nieuws
lees ook het nieuws over: Acro Conditie Jazz Ritmische Gym en Turnen

Jahnkamp

Plaatsingsdatum 18-10-2010

Het Jahnkamp is weer voorbij...
Het was wederom een weekend om een jaar lang naar terug te glimlachen.

Aan allen die meewaren: Bedankt voor de leuke tijd!
Ook de "spoken" willen wij bedanken, ik sta nog na te trillen ;-)


Groetjes,
Sander Gordijn email Sander


Twitter

Plaatsingsdatum 09-10-2010

Volg Jahn nu ook via twitter!
Dit is heel simpel: Volg deze link en leest de laatste berichtjes!


Groetjes,
Sander Gordijn email Sander


Taptoe

Plaatsingsdatum 08-09-2010

Heeft u leuke foto gemaakt tijdens de taptoe?
Email mij dan en deel ze op de website!!!


Groetjes,
Sander Gordijn email Sander


Taptoe (het is maar eens per jaar!)

Plaatsingsdatum 30-09-2010

Nog een paar dagen en dan lopen wij de Taptoe weer! Dit jaar helemaal vooraan omdat we er vorig jaar eerste zijn geworden!!! Als het goed is heb je van je train(st)er een mooie brief gekregen met alle info.

Mocht je ziek zijn geweest, of de hond heeft je brief in stukken gebeten...
dan kun je deze natuurlijk altijd terug vinden op de site:

Algemeen =>Brieven => Algemeen

Tot 2 oktober allemaal !!!Groetjes,
Sander Gordijn email Sander


Inschrijven Jahnkamp!

Plaatsingsdatum 11-09-2010

Om 20:00 vandaag (11-09-2010) start de inschrijving van het Jahnkamp.
Wil je mee of meer info? Kijk dan snel op:

www.jahn-leiden.nl/kamp


Groetjes,
Sander Gordijn email Sander


OPROEP

Plaatsingsdatum 07-09-2010

Wie wil JAHN helpen met het digitaal invoeren van gegevens?
In verband met de verkoop van de GROTE CLUBACTIE loten, is dit veel werk.
Dit moet binnen 3 a 4 weken verwerkt worden. Het betreft de weken in oktober.

Wilt u ons helpen, neem dan s.v.p. kontakt op met Cobi Boom

Een verzoek aan onze jeugdleden: vraag aan je vader of moeder of zij hier zin in hebben en uiteraard ook de tijd hiervoor kunnen vrijmaken.

Groetjes,
Cobi Boom email Sander


Grote Clubactie

Plaatsingsdatum 03-09-2010

De Grote Clubactie gaat binnenkort weer van start!
Hiermee kun je voor jezelf en de vereniging een leuk centje bijverdienen!!!

Volg deze link voor alle info.
De intekenlijsten krijg je via je leid(st)er!

Allen veel succes!


Groetjes,
Sander Gordijn email Sander


Vakantieman, gezellig he!

Plaatsingsdatum 21-08-2010

Heb je 1200 km gereden naar Italie kom je Sanne (B selectie) en
Lois ( jongtalent selectie) tegen. Dit gebeurde Francien dit jaar.

Wat is de wereld toch klein he?!!!
Groetjes,
Sander Gordijn email Sander


Afscheid van Jan de Knegt

Plaatsingsdatum 29-06-2010

Jan de Knegt afgetreden ! ?

fotos: Jan de Koning

Jan weg?? “Zeker niet” om de eigen woorden van Jan maar te gebruiken. Jan is en blijft bij “Jahn”. Wat is er dan aan de hand?

Zoals bekend is Jan sedert lange tijd ook verbonden met het voormalige Koninklijke Nederlands Christelijk Gymnastiek Verbond (KNCGV) en (na een fusie) met de rechtsopvolger, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

Vanaf 1992 was Jan lid van het dagelijks bestuur van het KNCGV en vanaf januari 1999 is hij bestuurslid van de KNGU. Dit jaar was Jan aftredend als bestuurslid en mocht hij volgens de nieuwe bestuurlijke spelregels zich niet meer verkiesbaar stellen. Maar, inmiddels drie jaar geleden, had Jan bij zijn herverkiezing laten weten aan zijn laatste periode te beginnen. Zaterdag 26 juni jl. was het moment van aftreden daar! Tijdens en na de Algemene Leden Vergadering van de KNGU in Beekbergen is Jan hartelijk bedankt voor al zijn (vrijwilligers)werk en is als bestuurslid feestelijk uitgezwaaid. Dat uitzwaaien is in beperkte kring gebeurd, zoals Jan dat zelf wenste. Vandaar ook dat “Jahn” er weinig van heeft gemerkt.

Jan heeft een lange staat van dienst in de gymnastiekwereld. Bij dit afscheid is met name stilgestaan bij zijn daden op regionaal en in het bijzonder op het landelijk niveau. Die loopbaan begon eind jaren ’60 als secretaris van kring “Rijnstreek” van het KNCGV. Jan werd in diezelfde periode op turn technisch niveau actief door lid te worden van de kring technische commissie. Als voorzitter van deze commissie werd hij eveneens lid van de gewestelijk technisch commissie. Vanwege zijn kwaliteiten en enthousiasme op het gewestelijk niveau, kwam hij ook “in beeld” op het landelijk niveau. Al in 1977 werd hij door de Algemene Ledenvergadering benoemd tot lid van de (landelijke) Commissie Wedstrijden & Demonstraties (W&D) van het KNCGV en in 1979 werd het gevolgd door de benoeming tot voorzitter van diezelfde commissie. Vanaf toen was hij eindverantwoordelijk voor alle bondskampioenschappen en (grote) evenementen zoals de toenmalige bondsfeesten (Bilthoven 1980) en Scala Gymnastica’s in Den Helder (1985), Goes (1990) en Naaldwijk (1995).

Doordat hij voorzitter van de commissie W&D was, was hij direct lid van de Bonds Technische Commissie (BTC). In 1992 is Jan tot voorzitter van de BTC benoemd en werd daarmee ook lid van het dagelijks bondsbestuur van het KNCGV. In die functie heeft het fusieproces met de toenmalige de KNGB meegemaakt en begeleid. Met name aan de structurering van het sporttechnische deel van de organisatie KNGU heeft hij bijgedragen. Het was dus logisch dat Jan in januari 1999 de overstap naar het bestuur van de nieuwe organisatie KNGU maakte. En het was eveneens logisch dat hij vanaf dat moment deel uitmaakte van de bestuurscommissie Bonds Technische Zaken (BTZ). Alle aspecten van top- en breedtesport kregen zijn aandacht. Zonder andere aandachtgebieden tekort te willen doen, kregen de productgroepen masters (50+) en de aangepaste sporten nog extra aandacht. Dat uitte zich erin dat Jan in de loop der tijd voorzitter a.i. van deze productgroepen is geworden.

Kortom, Jan heeft een tomeloze inzet getoond. Hij is daarvoor in de loop der jaren benoemd tot lid van Verdienste van het KNCGV (1985) en erelid van het KNCGV/KNGU (1991). De kroon op dit vrijwilligerswerk was wel de benoeming tot Ridder in de orde van Oranje Nassau (1998).

Het bondsbestuur van de KNGU stond voor de uitdaging: Op welke wijze neem je dan nog afscheid van Jan? Hij heeft zelf het antwoord opgegeven: in beperkte kring en met eenvoud.

Tijdens de bondsvergadering en bij de afscheidsborrel zijn mooie woorden tot Jan gericht. Bondsvoorzitter Jos Geukers deed lovende uitspraken en sprak met veel respect. Hij memoreerde dat Jan vanuit de vereniging “Jahn” is opgekomen, een harde werker is en werkt vanuit een visie. In het jaar dat (de nieuwe) bondsvoorzitter Jos Geukers met Jan heeft mogen samenwerken, heeft hij ervaren dat Jan “over zichzelf heen gaat” (zijn eigen belang wegcijfert).

Ook de vertegenwoordigers van de diverse productgroepen hadden vergelijkbare lovende woorden. De voorzitter van de productgroep Acro, Ben Dijkstra, roemde o.a. het goed “huisvaderschap”, het gegeven vertrouwen, de inzet en de “ingetogen passie” van Jan voor de sport in het algemeen en de acro gymnastiek in het bijzonder. Een treffende typering over Jan: ingetogen en met passie! De bestuurlijke overdacht van “de portefeuille acro” werd in de letterlijke betekenis uitgebeeld met de overdracht van een “acro” fakkel van de voorzitter van de productgroep via de oude naar de nieuwe portefeuillehouder.

De bondsvoorzitter memoreerde in z’n slotwoord dat Jan nog niet vertrokken is. “Hij zal zijn werk in ander verband binnen de bondsorganisatie voorzetten.”

Alvorens het glas te heffen, hield Jan z’n slotwoord. Hij memoreerde dat hij met veel plezier zich heeft ingezet en volgens eigen inschatting “in de afgelopen jaren wel 10 keer de aardbol heeft rondgereden voor de organisatie.” Hij verlaat het bondsbestuur “in een dynamische periode bij de implementatie van een nieuw bestuursmodel. Ik had daaraan graag nog een bijdrage willen leveren maar maak plaats voor jongeren.” Aldus de spreker. Jan volgt het proces vanuit een andere positie en blijft actief voor de KNGU in een andere rol, als voorzitter van de productgroepen Masters en Aangepaste Sporten.

Na de waarderende woorden, waren er bloemen en cadeau’s voor Jan. Dat was ongetwijfeld leuk thuiskomen!

Jan is niet weg. “Zeker niet” om z’n eigen woorden te herhalen.


Met groet,
Hans van Polanen


Filmpje Clubkampioenschappen

Plaatsingsdatum 28-06-2010

Filmpje Clubkampioenschappen vloer 5 juni 2010 ingestuurd door Shelley op Vimeo.


Gymmiedag van 19 juni

Plaatsingsdatum 16-07-2010

Door de vele activiteiten die we achter elkaar gehad hebben, is de Gymmiedag in het nauw komen te zitten. Deze gaat helaas niet door.

Het volgende seizoen wordt dit weer opgepakt.


Nederlands Kampioenen Acrogym

Plaatsingsdatum 14-06-2010
Afgelopen zaterdag 12 juni waren in Oss de Nederlandse Kampioenschappen Acrogym D en E niveau.

Vanuit Jahn Leiden deed er 1 team mee. Dit team bestaat uit Marco Hozee en Ricardo Poeliejoe.

Zij deden mee als heren duo senior, E niveau. Voor beide heren is het dit jaar voor het eerst dat ze aan acrogym doen én met wedstrijden mee doen. Dus het was ook de eerste keer dat ze in de finale stonden. De oefening ging erg goed met een mooie hurksteun en een hoge tos-up. Ze behaalde 24,400 punten en daarmee werden ze Nederlands Kampioen!

Nieuwsgierig geworden wat acrogym is? Kom dan vrijdag 18 juni van 19.00 tot 20.00 in de Bachstraat naar de open les acrogym.


Groetjes,
Sissy Mook-Gordijn email Sissy


Jahnkamp 2010

Plaatsingsdatum 12-06-2010

Hallo allemaal!

Gisteren was de eerste vergadering van het komende Jahnkamp!
Het thema houden we nog even geheim maar het belooft weer een spektakel te worden.

Zet de volgende dagen alvast maar in je agenda en begin alvast met slijmen bij je ouders:

15-17 okt (1e weekend herfstvakantie)

Voor snelle kampinformatie kijk je op www.jahn-leiden.nl/kamp


Groetjes,
Sander Gordijn


18 juni openles Acrogym!

Plaatsingsdatum 12-06-2010

De huidige acro clubkampioenen nog een keer zien?
De spetterende demo van de acro demoploeg bekijken?
Of altijd al acrogym willen proberen?
Grijp dan nu je kans en kom langs op 18 juni!

Wij laten jou zien wat acro is met verschillende demo’s en je mag het dan meteen proberen!!!

Neem wel je gymspullen mee!

Wanneer? Vrijdag 18 juni
Tijd? Van 19.00 tot 20.00
Waar? In de Bachstraat
Voor wie? Iedereen
Info? acro@jahn-leiden.nl

Groetjes,
Sissy Mook-Gordijn email Sissy


Clubkampioenschappen

Plaatsingsdatum 07-06-2010

De clubkampioenschappen zijn weer voorbij!

De clubkampioenen van dit jaar zijn :
Sara de Jong
Denise van Zijp
Omar Souare
Roland Slegtenhorst
Arwen Bergman
Ellen van der Weij
Lenette Hermsen
Kamila Soberka

Gefeliciteerd met jullie fantastische prestaties!

Hieronder een overzicht met leuke links:

UitslagenClubkampioenschappen.xls

Prijsuitreiking
Acro wedstrijden
Acro demo's
Ritmische gymnastiek
Turnen


Groetjes,
Sander Gordijn


Seniordames in teamfinale

Plaatsingsdatum 31-04-2010

Vol trots kunnen we melden dat de Nederlandse dames zich als 7e geplaatst hebben voor de teamsfinale bij de E.K. turnen.
Waarom vol trots, omdat onze trainster Mayra Kroonen van de A. selectie een groot aandeel heeft geleverd om dit te bereiken.
Als enige nederlandse turnster turnt zij de volledige 4 kamp bij de dames, wat aangeeft hoe stabiel en welk niveau Mayra turnt.
Vrijdagmiddag turnt Nederland in de finale voor landenteams, en maakt kans nog een plaatsje op te schuiven.
In de Telegraaf van 30 april meld Mayra, de finale hebben we bereikt, we gaan nu knallen voor nog een plaats hoger.

Wij wensen de dames en natuurlijk Mayra heel veel sukses.


Jan de Knegt.


Jaarvergadering

Plaatsingsdatum 29-04-2010

Tijdens de laatstgehouden ledenvergadering werd weer “de Vrijwilliger van het jaar” gekozen. Alle leden konden personen hiervoor voordragen. De genomineerden waren:

Karin Bergman, om de volgende reden: ze verzorgt al jarenlang de telecommissie bij de Clubkampioenschappen, in het begin nog samen met Dammes, maar al vele jaren doet zij dit alleen. Dit vergt een hoop voorbereiding en ieder jaar wordt het professioneler. Tijd om haar eens in het zonnetje te zetten.

Joost Zeilstra, doet veel werk voor het jongensturnen en maakt ieder jaar van het Jahnkamp een groot succes (wat veel voorbereiding vooraf en inzet tijdens het weekend vergt).

Anneke van Houten. Zze verzorgt al heel veel jaren met veel enthousiasme haar lessen, ze geeft aan haar oudste meisjes extra trainingen voor de wedstrijden (op vrijwillige basis). Ze zorgt ook, namens de technische commisie, voor copy voor het clubblad (als dit om wat voor reden niet is aangeleverd). Bij heel veel activiteiten is ze van de partij. Ze heeft zich nu ook weer over een jongensuur ontfermt wat niet zo lekker loopt. Ook stelt ze regelmatig "haar" school ter beschikking voor diverse activiteiten van Jahn.

Anneke is uiteindelijk gekozen tot “de vrijwilliger van het jaar”.

Daarnaast waren er 2 jubilarissen die samen 100 jaar lid waren van Jahn.

Geert Flanderhijn is 40 jaar lid van Jahn en Wiep Haasbroek 60 jaar. Wiep kreeg op de vergadering het bijbehorende speldje van de KNGU uitgereikt. Van Jahn kreeg zij een mooi kado. Geert was niet aanwezig, maar heeft op haar lesuur in de Corantijnstraat ook het speldje van de KNGU uitgereikt gekregen, alsmede een boeket bloemen en kado-bon.

Cobi Boom, PR-Jahn email Cobi


Maatschappelijke stage

Plaatsingsdatum 01-04-2010

Wat houdt het in:
Een maatschappelijke stage is een activiteit voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Het is een vorm van leren buiten de school, waarbij je door middel van vrijwilligersactiviteiten kennis maakt met allerlei aspecten en onderdelen van de samenleving. Zo leer je verantwoordelijkheid dragen voor maatschappelijke belangen. Het doen van maatschappelijke stage kan op verschillende manieren bijdragen aan de je eigen ontwikkeling. Het belangrijkste doel is dat je leert op vrijwillige basis een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Gymnastiekvereniging Jahn is een vereniging waar veel vrijwilligers nodig zijn voor allerlei activiteiten en wij kunnen dus de inzet van jullie hierbij goed gebruiken. Daarom willen wij in eerste instantie het voor jullie als leden mogelijk maken om binnen je eigen vereniging je maatschappelijke stage te volbrengen. Dit kun je op allerlei manieren doen. Voorbeelden zijn:

  • Assisteren van de leiding bij lessen gym, acro, jazz of ritmisch gym
  • Helpen bij de organisatie van wedstrijden
  • Organiseren van activiteiten Helpen bij het bijhouden van de website
  • Stukjes schrijven voor het clubblad Clubblad mee helpen samenstellen
  • Etc.

Vanuit het bestuur ben ik belast met de organisatie en cordinatie van de maatschappelijke stage. Heb je hier belangstelling voor neem dan met mij contact op via de mail of telefoon. Samen kunnen we dan bekijken waar je belangstelling ligt, hoeveel tijd hieraan besteed kan worden en kan er overlegd gaan worden met je school. Meer informatie over de maatschappelijke stage kun je vinden op onze website en ook de komende tijd kun je meer informatie verwachten via de website van Jahn en het clubblad.

Handige websites om te bekijken zijn www.mas.zuidholland.nl, www.maatschappelijkestages.nl en www.kngu-yourturn.nl

Maatschappelijke stage.pdf


Groetjes,
Marjon Boots email Marjon


Alle oudere berichten kun je terug vinden in het archief.
archiefArchiefwww.jahn-leiden.nl