Adspirantendag

Binnenkort gaan we weer met een heleboel leden naar de adspirantendag in Waddinxveen. Deze wedstrijddag is voor turnleden tussen de 7 en 13 jaar. Doordat er op 8 verschillende niveaus en in 3 leeftijdsgroepen wedstrijden worden gehouden, kan iedereen meedoen. Dat gaat ook zeker gebeuren, want er hebben zich 118 kinderen van Jahn opgegeven.
Dit jaar bestaat de dag voor het eerst uit 2 wedstrijddelen. In het ochtenddeel zijn de kinderen van 7-9 jaar aan de beurt. Als zij hun wedstrijd af hebben (balk/rekstok, lange mat en minitrampoline) is er voor hen een recreatief programma. In groepen wordt er gesprongen (tumblingbaan), gedanst en spelletjes gedaan. Daarna volgt hun prijsuitreiking. ’s Middags is de wedstrijd voor 10-13 jarigen. Ook zij hebben eerst wedstrijden, en dan een recreatief programma. Zij zullen ook springen en dansen, maar in plaats van de spelletjes acro-gym gaan doen. Aan het eind van de middag volgt hun prijsuitreiking. Deze wedstrijddag is altijd extra leuk doordat je tegen andere verenigingen strijdt, maar ook met andere verenigingen leuke dingen doet.
De organisatie vindt de naam ‘adspirantendag’ eigenlijk maar saai en wil een nieuwe naam aan deze wedstrijddag geven. Alle deelnemers kunnen een nieuwe naam verzinnen en die op 15 mei in een ideeënbus stoppen. Misschien kun je alvast iets bedenken.
In het volgende clubblad kun je lezen hoe de wedstrijden zijn gegaan en misschien ook al wat de nieuwe naam wordt. Alle deelnemers: veel succes en plezier!!
 
Anneke van Houten