GYMMIE:

Reuzendraai en salto achterover

Aan het begin van dit seizoen zijn we gestart met het gymmie- en het diplomaturnen. We hebben toen op een gezamenlijke zaterdag de onderdelen handstand, arabier, flickflack en losom gedaan. In deze weken worden in de zalen 2 nieuwe onderdelen gedaan. Kinderen van 7 jaar kunnen gymmies verdienen of punten scoren voor hun diplomaboekje voor de onderdelen reus en salto achterover.
 
Een reuzendraai is een onderdeel op de brug en de rekstok waarbij je helemaal gestrekt een rondje rond de stok draait. Dat is een heel moeilijk onderdeel en leer je dus niet zo maar. Bij de eerste stapjes (gymmies) wordt vooral het zwaaien geoefend. De kinderen hebben geoefend met het zwaaien aan de touwen en ringen om daarbij zo hoog mogelijk te komen. Daarnaast hebben ze geleerd hun lichaam hol (kromme rug) of bol (ronde rug) te maken. Enkele kinderen hebben ook op de rekstokken geprobeerd zo hoog mogelijk te zwaaien.

De salto achterover is makkelijker te herkennen. Het oefenen hiervoor begint met achterover duikelen in de ringen en koppeltje duikelen achterover op een schuin vlak. Een erg leuk onderdeel zijn de loopsalto’s tegen de muur.Voor de diploma’s hebben kinderen salto’s uit de ringen gemaakt, met aanloop of vanuit zwaai.
 
 

 
In de lessen mochten ouders naar de kinderen komen kijken en waren er juryleden die streng keken of je een onderdeel wel goed deed, voordat je de gymmies of punten kreeg. Heb je in jouw les nog geen gymmie- of diplomales gehad? Dan zal dat vast snel gebeuren.
Vlak voor de zomervakantie zullen we nog eens een dag organiseren, waarin 4 nieuwe onderdelen aan bod komen: overslag, salto voorover, kip, evenwicht/ flanken. Bewaar je gymmie-mapje en diplomaboekje dus goed, want dan heb je ze weer nodig! Ben je al nieuwsgierig naar de nieuwe onderdelen? Op de gymmievlag of in je diplomaboekje kun je al zien wat er gaat komen.
 
Anneke van Houten