JAHNJAZZ

 
Webmaster
Weet je ik heb toch een leuke webmaster, die telkens als er een leuk bericht over mij op de Jahnsite staat mij waarschuwt. Ik ben daar erg gelukkig mee. Alle problemen met mijn info kan ik ook bij hem neerleggen. Natuurlijk brult iedereen dat het logisch is dat Sander dat doet. Maar ik ervaar dat toch anders. Ik kom hem regelmatig tegen en ik praat bijna nooit over de bovengenoemde relatie die ik met hem heb. Daarom doe ik dat nou maar eens hier. Ik waardeer het ontzettend dat hij ‘s nachts achter zijn computer kruipt om een paar uur later alle foto’s van de Jahnjazz- en acrodemo binnen 24 uur op de Jahnsite te hebben. Gelukkig heeft hij de rare foto’s van mij er niet tussengezet en zelf staat hij er ook op. Dus kijk op de Jahnsite naar de fotoreportage van de jazz- en acrodemo.

Jahn jazz- en acrodemo 2004
Op zaterdag 27 maart hebben heel veel acro- en jazzleden genoten van de show, zoals we de acro en jazzdemo onder elkaar noemen. Heel veel, want zoals ik doorkreeg hebben er heel weinig leden aangegeven dat ze niet konden komen. Tot nu toe van de ruim 230 leden hebben er maar vijf afgezegd. Esmee van de acro moest het allemaal missen onverwacht, maar binnenkort kan ze het inhalen hoor. Fijn dat er zoveel deelnemers aanwezig waren.
De generale verliep erg goed binnen het strakke tijdschema. Alle kinderen genoten om naar elkaar te kijken en het was erg gezellig. De meeste ouderen hadden een vrije middag geregeld zodat er ook bij de generale een goede opkomst was.
De hal was precies goed, daar zijn veel leuke reacties over geweest. Bijna iedereen had een goede plek gevonden om te kijken. Misschien huren we de volgende keer toch wat extra stoelen. Ook bij de kleedkamers ging het goed. Bij sommige afdelingen werd er tijdens de pauze gezellig gezongen. De aanwezige EHBO heeft geen pleister geplakt!
De licht- en geluidploeg heeft heel hard gewerkt om tijdens de generale geluid te hebben en dat is gelukt. De sfeer die gemaakt is door het licht was precies dat wat we bedacht hadden. Alle dansen zijn mooi uitgelicht en dat maakt de show goed af. We vinden het eigenlijk zo gewoon dat de muziek goed is en de gesproken woorden goed verstaanbaar zijn voor iedereen.
Het gevarieerde programma viel goed bij het publiek. Er werd weinig tijdens de show gepraat en er werd kritisch gekeken.
De opening met het Jahnclublied werd door 230 deelnemers gezongen gevolgd door een pittige opwarming op Jump o.l.v. de nieuwe selectieleider Erwin. De groepen van Linda staken iedereen aan met meezingen. De nummers werden allemaal apart aangekondigd.
Teenager Superstar, instroomuur selectie.
De meiden van deze groep kennen elkaar nog niet zo lang, maar het zijn de Teener Supersterren van Jahn!!
De wereld van K3, 4-9 jaar.
Als je op deze muziek danst, moet je precies weten hoe K3 dat heeft bedacht! Gelukkig was er een opname bij de hand. We denken dat ze zo in de show in België mee kunnen doen. De kinderen vanaf 4 jaar zagen er fantastisch uit. En natuurlijk zongen en klapten ze allemaal mee: 1, 2, 3, hier is de wereld van K3.
Like I love you, streetdance.
Tussen alle jazzdans door was deze groep weer toe aan onvervalste streetdance. De prestatie die ze hier neerzetten is nog groter als je bedenkt dat ze deze dans in drie weken hebben aangeleerd!
Acro , Arwen, Tanja en Wendy hebben de acrojuf geholpen met haar examen. Ze hebben een acro oefening op C-niveau gemaakt. De oefening is wel een beetje aangepast aan deze demo. O, ja. De juf is trouwens geslaagd.
Colour the world, 6-9 jaar.
De afgelopen maanden hebben de meisjes druk geschilderd in de Zr. Meijboomstraat, de vloeren, de wanden, de turntoestellen en elkaar. Nu konden ze eindelijk in de grote zaal. Wat hebben ze daar lekker veel geverfd.
Can’t hold us down, extra jazzuur. Ondanks dat deze meiden nog niet zo lang op deze les zitten hebben ze al veel geleerd. Het is een kleine groep, maar deze vijf meiden zijn elke week weer erg enthousiast en willen altijd weer iets nieuws leren.
Op de jazzdemo dansten ze op het nummer “Can't hold us down” en lieten ze zien dat ze niet te stoppen zijn.
Ojos Asi, 10-15 jaar.
In Naaldwijk en in Dronten kregen deze meisjes van 10 tot 15 jaar veel applaus voor dit dans- en acronummer. De mooie muziek daagt uit tot ronde bewegingen en prachtige acro. Zou Shakira weleens in het Oosten zijn geweest? We dachten dat het er zo uitzag!
Roses are red, 6-8 jaar.
Deze meiden die heel veel geleerd hebben het afgelopen jaar mochten nu eindelijk met een echte neproos dansen. Al dat oefenen met een mooie papieren neproos of een rietje was wel erg leuk en vooral gezellig, maar er gaat toch niks boven een echte rode neproos.
De leiding danste “Oranje”. Zij hebben ook geoefend, al hoewel dat oefenen meer uit lachen en naar de wc gaan bestond in plaats van serieus de danspasjes oefenen.
Jazzie Acro, acrogroep.
De acro groep is het afgelopen jaar flink gegroeid.
Het niveau is zeer verschillend geworden. Sissy heeft, met een beetje hulp van Tanja, een mooie spectaculaire demo kunnen maken.
Die another day, selectie 2.
Niet alleen door het nieuwe selectietenue, maar ook door de dans vielen deze dames enorm op. En er danste ook een heer!!!
Colour of love, 10-15 jaar.
Tijdens de laatste 2 uur van de woensdagavond lessen wordt er nog weleens gemopperd. Maar er is heel hard gewerkt en dat kon je bij dit programmaonderdeel wel zien. Ze stonden er gekleurd op en er liep een streepje door.
Hole in the head, 9-13 jaar.
Het schijnt dat de echte Sugababes ruzie hebben. De meisjes uit de Zr. Meijboomstraat gelukkig niet. Ze dansten dan wel op muziek van de Sugababes maar van ruzie was geen sprake. Integendeel zelfs. Deze meiden dansten in een supergezellige groep op superswingende muziek!
Behind blue eyes, streetdance.
De kleur blauw en de engelse zin “I feel blue” passen allebei bij het nummer “Behind blue eyes” van Limp Bizkit. Deze dans is het resultaat van de inspiratie die de langzame gymnaestradadans hen heeft gegeven.
Pure drums, Laura en Erwin.
Een gastoptreden van onze nieuwe leiding op echte pure drums.
Paars!, 8-10 jaar.
Deze jonge deelnemers kozen Paars voor een jazz-shownummer. Het is een hele uitdaging geworden. Gelukkig waren er nog heel veel speciale jurkjes in alle maten zodat het nummer zo uit de musical The Cottonclub leek te komen.
In the mix, selectie 3.
Een mix of Ladies, Age and Dance!!
 
De sluiting was een enorm spektakel. Lintjes en geheimzinnige taal en veel enthousiaste dansers en danseressen. Het was een zeer gevarieerd programma en het was op tijd afgelopen. Bij het weggaan allemaal vrolijke gezichten nou ja allemaal? Erwin?
Er gaan stemmen op om dit elk seizoen terug te laten komen. Maar of dat haalbaar is? Alle medewerkers nogmaals hartelijk bedankt en graag tot de volgende keer.
Erwin bedankt!
Sinds oktober 2003 werkte Erwin op de maandagavond, waar hij het instroomuur en de selectie les gaf. In maart rondde hij zijn studie af en kreeg een prachtige baan in Londen aangeboden. Hij twijfelde maar ging er toch voor. De meiden van de maandag hebben een hele leuke en leerzame tijd met hem gehad. Hij heeft in deze korte tijd een nieuw tenue, 3 nieuwe dansen en een opgekrikt niveau neergezet. De demo eind maart was een hoog staaltje werk van hem. Naast al deze goede werkzaamheden hebben we als collegae vooral veel lol gehad. Hij was overal aanwezig, vergaderingen en extra trainingen en ook het uitstapje naar Hilversum vergeten we niet gauw. Voorlopig is Erwin aangesteld voor een jaar . Erwin bedankt!
 
8 en 9 mei Acrowedstrijden
In dit weekend aan het einde van de meivakantie wordt er tijdens open wedstrijden in Beverwijk op verschillende niveaus gestreden. Er zijn twee- en drietallen te zien. Het spektakel is op zaterdag avond, daar wordt voor het eerst een demo wedstrijd van acro gegeven. Er zijn 2 categorieën: de categorie met en zonder ervaring. Jahn doet hieraan mee en er zal in de toekomst hard gewerkt worden om tijdens de deelname een leuke dag te hebben. We hopen dat alle Jahnleden kunnen laten zien wat ze hebben getraind en we wensen hen veel succes toe.
 
Een echt nieuw Jahnshirt
Voor de selectie en het instroomuur is een nieuw tenue gekozen. Volgend jaar hopen we een nieuwe broek daaraan toe te voegen. Het is de bedoeling om alles bij de firma Body Boosters af te nemen. De kleine problemen zijn netjes opgelost en iedereen is heel erg blij met het nieuwe shirt. Ik heb al meisjes van de andere uren gehoord dat ze ook bij de selectie willen omdat ze dan ook een leuk shirt kunnen kopen?!
 
Dronten
Wat is het toch leuk om op stap te zijn met gezellige mensen. Het verkorte programma in Dronten was vooral gevuld met veel kinderdans. We vielen op door onze acro en natuurlijk door het blacklight van de selectie. Moniek met haar groep had heel hard gewerkt aan een prachtige dans, die ik nog wel eens zou willen zien. Jammer dat de einddans daar ter plekke even snel werd aangeleerd. Het was veel te moeilijk en te snel voor ons allemaal. Dat geeft ons geen prettig gevoel, we kunnen dus maar één keer op en dat vinden we te weinig. Het instroomuur maakte vooral een prachtige sliding om dan later op de bil iets door te glijden. De 2 e selectiegroep zette gesteund door Erwin een stevige indrukwekkende dans neer. Ze werden erg mooi uitgelicht. Ja, het publiek was zeer enthousiast over ons en we hadden weer veel belangstelling uit Leiden en vooral ook weer uit het Jahnbestuur. Allemaal hartelijk dank!
 
Marja Mook