Poesje
Op het pleintje tussen de huizen stond een paar mannen te praten. Het ging over een vermist poesje, of eigenlijk ging het over affiches die op palen en bomen geplakt worden en er niet meer afgehaald worden. Je-weet-wel, van die Abrahammen, de Sara’s, de 40 jaar gewordenen en nu ook al vermiste poesjes, wereldkundig gemaakt door affiches op bomen, palen, etc. te plakken. Op zich is het niet erg dat dit gebeurt, maar haal dan die dingen weg als de activiteit voorbij is. En dat poesje, volgens één van de mannen was het al de vierde keer dat dit poesje weggelopen was, moest de eigenaresse toch een beetje beter opletten en dan ook nog die dingen laten hangen, dat was de vorige keer ook al zo. We hebben ze er toen zelf maar afgehaald.
“Oh” zei één van de mannen, “als dat zo is dan moeten we daar maar eens wat aan gaan doen”.
Hij pakte zijn mobieltje en draaide het nummer dat op de affiche stond. “Dag mevrouw, u spreekt met de politie, bent u uw poesje kwijt?”
De vrouw aan de telefoon wist niet hoe ze had, ook de politie bemoeit zich al met het terugvinden van haar poesje, alleen waren ze te laat. “Dat klopt meneer de agent, ze was weg maar zij is alweer terug”. Haar blijdschap was van korte duur, want de nep-agent vervolgde: “Nou mevrouw dan sommeer ik u om binnen 24 uur de affiches weg te halen anders krijgt u een bekeuring van € 120,-“.

De mannen lagen in een deuk van het lachen, hoe zou dit aflopen. Het was mooi weer, ze hadden alle tijd en daarom gingen ze een paar tuinstoelen halen en een kratje bier, en ze nestelden zich in de buurt van de paal. Dan leek het tenminste niet zo voorgeprogrammeerd. En ja hoor, bij het tweede biertje kwam er een vrouw aangelopen die het affiche op de lantaarnpaal ging weghalen. “Zo mevrouw, is uw poesje terug, wat fijn en wat goed van u dat u dan die affiches weer weghaalt”. De vrouw keek een beetje zo van moet-mij-dat-nu-weer-overkomen zo’n stelletje bierdrinkende mannen die me zit af te kraken en ze antwoordde: “Och, dat zijn zo van die normen en waarden in het leven die je hoog in het vaandel moet houden, trouwens buiten bier drinken is bijvoorbeeld zoiets dat eigenlijk niet kan“. Nou dat had ze beter niet kunnen zeggen, daarnaast stond ze een beetje te klungelen, want ze had de affiche met van die bruine tape vastgeplakt en daarvan blijft altijd plaksel achter. De nep-agent zei: “Nou mevrouwtje, dan zou ik als ik u was maar zorgen dat het plaksel van de paal afkomt, want als de politie er achterkomt dan krijgt u zo een bekeuring”. Ze mopperde nog wat en wierp wat vernietigende blikken naar de mannen en ging weg. Gelukkig hadden die blikken hun doel gemist en hoefde er niemand naar het ziekenhuis.
Een half uurtje later pakte de nep-agent zijn mobieltje en belde de poesjes-mevrouw weer op: “Mevrouw, u spreekt met de politie. Wij hebben geconstateerd dat de affiches weg zijn, maar we hebben ook geconstateerd dat de palen bevuild zijn met bruin plaksel. Wij gaan hiervan een protocol opstellen en wij verzoeken u onmiddellijk naar het politiebureau te komen”.
Hoe dit afgelopen is weten de mannen niet, maar ze hebben nog een hoop lol gehad over het poesje.
8 en 9 mei Acro open kampioenschappen
Voor het eerst gaan onze Acro-groepen deel nemen aan landelijk kampioenschappen.
Op zaterdag 8 mei zijn de kampioenschappen op E-niveau en ’s avonds zijn er acrodemo’s. Op zondag 9 mei zijn er kampioenschappen op D-niveau. Onze groepen doen aan alles mee. De wedstrijden beginnen om 9.00 uur en de demo om 19.00 uur. Alles staat te gebeuren in sporthal “Beverwijk” in Beverwijk, te vinden op de van Loenenlaan 1.
15 mei Adspirantendag
Dit jaar in Waddinxveen en niet in Sassenheim. Reden is dat we anders op de zaterdag voor Pasen wedstrijden hadden en dat leek ons geen goede datum. Binnenkort komt er een inschrijfformulier in de zalen, veel meer is op dit moment nog niet bekend.
??? juni, slotactiviteit LOS-Gymmie
Op een zaterdag in juni wordt de slotactiviteit LOS-Gymmie gehouden in de Vijf Meihal. Welke zaterdag is nog niet bekend omdat de accommodatie nog niet rond is. De LOS-Gymmie is vorig jaar in oktober begonnen met een startactiviteit in de Drie Octoberhal, tussendoor is op de lessen gewerkt aan het Gymmie-turnen en nu beëindigen we het seizoen af met een grootse slotactiviteit. Nader bericht volgt op de lessen, nog even je best doen hoor!!!
21-25 juni open lessen jazz
In de laatste week voor de vakantie wordt er voor de jazzlessen open huis gehouden. U mag dus allen komen en ik denk dat er wel wat extra aan gedaan zal worden. Uit ervaring weet ik dat het altijd heel erg leuk en heel erg gezellig is.
26 juni Spelmiddag
Yes, de jaarlijkse laatste activiteit voor de vakantie. Voor alle kinderen van 4 t/m 9 jaar een spelmiddag in de open lucht en bij regen binnen. En reken maar dat ze weer zullen genieten, want dat is wat je ieder jaar weer ziet. Inschrijfformulier komt in de les, schrijf je in, zorg dat je er bij bent.

Tot oogs
Ton Zeilstra