Volg Jahn op twitterRitmische Gymnastiek - Nieuws
lees ook het nieuws over: Algemeen Acro Gym-Fit Jazz en Turnen

2 juni 2013-1 keer goud, 2 keer zilver en 1 keer brons bij de Nederlands Kampioenschappen voor C en B!

Plaatsingsdatum 06-06-2013
Juni

Lotte en Nikita winnen de 1C duo finale en zijn daarmee Nederlands Kampioen duo! In dezelfde categorie werden Natalia en Kamila 2e! Individueel won Kamila de bronzen medaille in 1C! Rowan werd 5e in 1C en Nikita 4e in 2C! (groepsfoto)

Op zondag was de finale voor de B, Lidewij bleek in de voorwedstrijden al 1 van de sterkere en ze maakte die rol waar en won de zilveren medaille in categorie 3B! Noa behaalde de 6e plaats in de 4B finale! (foto met 1 meisje, Lidewij)


Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


NK zilver voor Dagmara

Plaatsingsdatum 30-05-2013

Afgelopen weekend werd Dagmara  tweede van Nederland met zilveren medailles voor haar lint- en hoepel oefeningen op de onderdeelfinales. Haar uitvoeringen met bal en knots waren goed voor een 4e en 6e plek. Een mooie uitgangspositie voor de allround finale op 15 juni met het individueel Nederlandse toptalent waarbij de jury komt tot een totaalscore van alle oefeningen.
Luna behaalde in de selectiewedstrijden zilver en brons en zal zich daarmee in de Ahoy ook goed staande kunnen houden tussen haar concurrenten. De duo-oefeningen die Luna met Noa Trachana uitvoert, waren in de voorrondes goed voor brons en dus staan de dames daarmee eveneens op de landelijke vloer in de Ahoy. Ook Lidewij de Vos en Duniya Jansen plaatsten zich als duo voor deze finale.

Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


NK groepen

Plaatsingsdatum 30-05-2013

De finale A/B van de groepen zijn vervolgens op 16 juni in de Ahoy. In 2012 behaalde de juniorengroep van Jahn Leiden hier een bronzen medaille met hun touwoefening http://bit.ly/10zvyOO . Dit jaar mogen twee groepen van de Leidse club aantreden met hun knotsoefening. De geplaatste gymnastes zijn Dagmara Soberka, Kamilia Soberka, Natalia Froncek, Emmy Windhorst, Berrie van Beek, Rowan van der Kroft, Philomee de Vos, Nikita van Veggel en Lucie Burggraaff.

Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


6 mei 2013 -- 5 finale plaatsen voor de C!

Plaatsingsdatum 22-05-2013

Rowan en Kamila hebben zich in categorie 1C geplaatst voor de landelijk C finale op 1 juni! Nikita heeft zich geplaatst voor categorie 2C. In 1C heeft het duo Rowan/Natalia en Kamila/Natalia zich ook voor deze finale geplaatst! Gefeliciteerd!

Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


27 april 2013 -- Goud voor Rowan, zilver voor Nikita en brons voor Kamila!

Plaatsingsdatum 22-05-2013

De districtkampioenschappen en tevens de laatste plaatsing voor de C werd afgesloten met maar liefst 3 medailles. In 1C won Rowan en Kamila werd 3e. In 2C werd Nikita wederom tweede!

Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


Jahn Leiden delft edelmetaal

Plaatsingsdatum 21-03-2013
Van Jahn Leiden delft edelmetaal

Het wedstrijdseizoen ritmische gymnastiek opende voor de gymnasten van Jahn Leiden met een medailleregen. Afgelopen zondag ging de hulde naar de zusjes Vermond. Robin (9) en Anouk (7) behaalden respectievelijk brons en zilver tijdens een internationaal toernooi in het Belgische Mol. De dag ervoor pakte Lidewij de Vos (10) de zilveren medaille tijdens de 1e plaatsingswedstrijd in de B-categorie voor de Nederlandse Kampioenschappen. Haar perfecte oefeningen met touw en hoepel scoorden in Nieuwegein hoge punten bij de jury.

De plaatsingswedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen in de C-categorie leverde eerder al een gouden medaille op voor Kamila Soberka (16). Het duo Robin en Anouk behaalde hier een gouden medaille met hun baloefening. De baloefening van het duo Rowan van der Kroft (16) en Natalia Froncek (16) leverde het bronzen edelmetaal op. Dit was een gedeelde 3e plaats met het duo Kamila en Natalia. Wanneer de meiden dit niveau in april vasthouden staat gymnastiekvereniging Jahn Leiden straks met een stevige vertegenwoordiging op de landelijke C-finale in Aalsmeer.

Zondag 24 maart wordt een spannende dag voor Dagmara Soberka (14) en Duniya Jansen (10). Zij vertegenwoordigen dan de Leidse club in Deventer op de 1e plaatsingswedstrijd van de Nederlandse Kampioenschappen in de A-categorie. Zij hopen zich in juni te kunnen meten met de top van de ritmische gymnastiek tijdens de landelijke finale in Ahoy Rotterdam.

Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


11 Maart 2013 -- Lidewij 2e bij 1e plaatsing B, Robin 3e en Anouk 2e bij interland Belgie!

Plaatsingsdatum 21-03-2013
Interland Belgie

Een weekend vol wedstrijden! Zaterdag was de eerste plaatsing voor de B, Lidewij werd in 3B 2e. In categorie 4 waren de duo oefeningen aan de beurt. Na een niet zo succesvolle hoepel oefening wisten Noa en Luna met touw toch een vierde plaats te bemachtigen! Lucie en Philomee kwamen voor het eerst landelijk uit in 2B, een lastige groep waar ze zich prima staande hielden (13 en 21e)

Zondag was er in Mol (Belgie) een wedstrijd voor het C niveau. Robin werd 3e in de categorie 2003, Anouk behaalde in de categorie 2005 een tweede plaats, in dezelfde categorie werd Mey op haar eerste internationale wedstrijd 5e! Bij de junioren en senioren deden Nikita, Rowan en Kamila mee. Allemaal eindigde ze in de top 10. Een lang, vermoeiend weekend met mooie resultaten!


Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


26 Januari 2013 -- Goud voor Robin, Anouk en Kamila

Plaatsingsdatum 05-02-2013

Bij de 2e plaatsing voor de C in Woudrichem was de eerste gouden medaille voor Robin en Anouk in categorie 4C, Kamila won het goud in categorie 1C. Alle andere meisjes hebben laten zien zich verbeterd te hebben ten opzichte van de vorige wedstrijd! Op naar de volgende!


Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


19 Januari 2013 -- Zilver voor Anouk

Plaatsingsdatum 05-02-2013

Op 19 Januari 2013 was de eerste wedstrijd van 2013! Een wedstrijd voor klasse 5 door ons georganiseerd in de Brahmslaan, Anouk en Mey deden namens ons mee. Voor Mey de eerste wedstrijd en zij deed alleen zonder materiaal. Anouk heeft al meerdere wedstrijden gedaan en deed knots en zonder materiaal wat goed was voor een tweede plek!


Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


1 December 2012 -- 2x brons voor duo's 1C

Plaatsingsdatum 10-12-2012
2x brons voor duo's 1C

Op zaterdag 1 December was de eerste plaatsingswedstrijd voor de C in Spijkenisse. Een eerste wedstrijd van het seizoen is altijd weer een spannend moment. Het duo Natalia/Rowan en het duo Natalia/Kamila behaalde de gedeelde 3e plaats in categorie 1C. De overige resultaten waren allemaal top 10, dus erg netjes voor een eerste wedstrijd!

 

Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


25 November 2012 -- Lucie behaald assistent trainster!

Plaatsingsdatum 10-12-2012

Lucie (2B) heeft de afgelopen weken flink haar best gedaan bij de curus RG2 van de KNGU. Bij verschillende lessen heeft ze les moeten geven, opdrachten moeten doen en op 25 November heeft ze haar praktijkexamen gehaald! Gefeliciteerd Luus!


Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


Demo Rabobank wensenfonds

Plaatsingsdatum 06-12-2012

Leuke foto's ontvangen van René Vermond ontvangen van het Rabobank wensenfonds!
René bedankt!!!

Klik hier om naar het album te gaan.


Groetjes,
Sander Gordijn email Cobi


Flyer Ritmiek

Plaatsingsdatum 03-10-2012


Facebook

Plaatsingsdatum 03-10-2012

Jahn is ook te vinden op Facebook:

http://www.facebook.com/JazzdanceJahn
http://www.facebook.com/ritmische.gymnastiekleiden

 


15 September 2012 --Wedstrijd Polen

Plaatsingsdatum 23-09-2012

Het weekend van 14 tot 16 September stond in het teken van een wedstrijd in Lodz (Polen). Luna & Anouk deden in de jongste categorie (2004-2005) mee. Het was een sterk veld met deelnemers uit landen als Rusland, Oekraine, Wit-Rusland, Estland en Polen. Luna werd 5e en Anouk 12e en zeer mooi resultaat! (foto is Luna)

Groetjes,
Vera de Reus email Cobi


14 augustus 2012 -- Wedstrijd Portugal

Plaatsingsdatum 01-09-2012

Op 5 Augustus was er een wedstrijd in Aveiro, Portugal waar 11 meisjes van de selectie ritmische gymnastiek aan meededen. Luna werd bij de jongste meisjes derde op de wedstrijd en bij de onderdeel finales werden nog 7 medailles in verschillende kleuren mee naar huis genomen! Daarna was er nog een week van trainingen, een gala, veel zwembad en een dagje strand!Op naar de volgende wedstrijd, deze is in September in Polen!


Groetjes,
Vera de Reus email Cobi

 

 


Alle oudere berichten kun je terug vinden in het archief.
archiefArchiefwww.jahn-leiden.nl