Volg Jahn op twitterTurnen - Nieuws
lees ook het nieuws over: Algemeen Acro Gym-Fit Jazz en Ritmische Gym

Finale plaats en 3 toestelfinales voor Denise van Zijp

Plaatsingsdatum 25-04-2013

Op 21 april was de ½ finale voor de 1e divisie in Leek. Denise van Zijp, vorig jaar gepromoveerd vanuit de 2e divisie, had zich via de voorrondes geplaatst voor deze ½ finale.
De wedstrijd begon met groot inturnen. Op elk toestel kreeg ze een kwartier de tijd om haar oefeningen te turnen en aan de toestellen te wennen. Dit ging goed, ze was er klaar voor.
Het eerste toestel was vloer. Met een goede 1 ½ schroef scoorde ze een 12,15, een mooi begin. Op naar sprong waar ze 2 verschillende sprongen turnde om kans te maken op een toestelfinale. Met haar tsukahara gehoekt haalde ze een 13.3! Haar tweede sprong, tsukahara gehurkt, werd beoordeeld met een 12,6. Op brug maakte ze een klein foutje die ze goed oploste. Hierdoor was haar cijfer alsnog goed, een 10.95. Het laatste toestel, balk, ging bij het inturnen erg goed. Dat beloofde veel goeds. Zonder val beëindigde Denise haar laatste oefening. Met haar oefening scoorde ze een 12.1.
Met een puntentotaal van 48,5, een persoonlijk record in de 1e divisie, werd ze vijfde! Ze plaatste zich hiermee voor de finale van de 1e divisie. Daarnaast behaalde ze ook de toestelfinales op sprong, balk en vloer. Een super dag, op naar 1 en 2 juni in opmeer!

Namens het trainersteam,

Annabelle


Pupillen I wedstrijd

Plaatsingsdatum 25-04-2013

Afgelopen zaterdag had Nienke haar pupillen I wedstrijd. Ze begon bij brug en daarmee met een goede start van haar wedstrijd: 13,300 punt. Op naar balk, altijd even spannend. Ondanks de zenuwen een goede oefening. Even met de koprol eraf, maar zeker nog goed voor een 11,450. Op naar de lange mat. Helaas speelden hier de zenuwen even op en vergat Nienke de spreidsprong. Verder een zeer mooie oefening geturnd waarmee ze een 10,450 scoorde. Op naar het laatste toestel: sprong. Met een 12 behaalde Nienke in totaal 47,200 punten.

Namens het trainersteam,

Kim Smid


Turn en fundag

Plaatsingsdatum 25-04-2013

Op zaterdag 30 maart deden ongeveer 75 meisjes van Jahn mee aan de turn en fundag in Sassenheim. De wedstrijd bestond uit de onderdelen brug (rekstok), lange mat en minitrampoline. ’s Morgens waren de meisjes van 7/8/9  jaar aan beurt. Veel van hun deden voor het eerst mee aan een wedstrijd. Dat is best wel spannend in zo’n grote zaal en met zoveel andere kinderen. Gelukkig waren er veel juffen om te helpen. Wie niet aan de beurt was, mocht tumblingbaan springen in de zaal naast de wedstrijdzaal. ’s Middags kwamen de meiden van 10 tot 13 jaar aan de beurt. Zij zijn iets meer ervaren, maar het blijft toch wel spannend om te turnen als iedereen naar je kijkt.

Toen iedereen klaar was, begon het recreatieprogramma. Er was één onderdeel springen, één groep waar je allerlei acrobatiek vormpjes kon uitproberen en bij het laatste onderdeel werd er een zumba-lesje gegeven.

 Voor Jahn waren er heel wat medailles.Charissa, Ipti, Annabel, Hanna, Nils, Xiu Ming, Lisanne, Tessa, Britt, Myrthe, en Marissa, heel erg goed gedaan. Gefeliciteerd !!!!

Na de prijsuitreiking kreeg iedereen een diploma en een vaantje als aandenken, voordat we tevreden weer naar huis gingen.

uitslag turn en fundag 2013 ochtend.xlsx
uitslag turn en fundag 2013.xlsx

Groetjes,
Anneke van Houten

 


Districtsfinale 3de divisie

Plaatsingsdatum 10-04-2013
districtsfinale 3e divisie

Afgelopen weekend hadden Roos, Yang-Wu, Fei-Lynn en Shelley hun districtsfinale 3de divisie.

Roos mocht als eerste turnster s’ochtends de spits afbijten op balk. Hier wist zij ondanks de zenuwen en een val een goede oefening neer te zetten en scoorde 9,450.  Hierna waren de overige 3 toestellen eigenlijk geen probleem meer. Met een mooie vloeroefening (11,266) en een goede sprong (9,600) zorgde alleen brug nog voor een kleine verrassing. Met een paar zolendraaien extra leverde dit toch nog 11,100 punten op. Hiermee kwam Roos op een puntentotaal van 41,416.

In de tweede ronde waren Fei-Lynn en Yang-Wu aan de beurt. Beide meiden kwamen zeer vrolijk en ontspannen binnen. Na afgelopen weekenden veel wedstrijden te hebben gedraaid hadden zij er vooral erg zin. De meiden begonnen bij brug. Hier had Fei-Lynn het moeilijk en scoorde met twee vallen een 7,666. Yang-wu begon direct sterk met 12,966 punten en was daarmee derde op dit toestel. Toch mocht dit de sfeer en motivatie niet drukken en vol goede moed begonnen ze vervolgens aan balk. Naast 1 val lieten beide dames hier verder een beheerste oefening zien en scoorden achtereenvolgens een 9,550 en 10,850. Op vloer werden twee zeer mooie scores neergezet: 12,833 en 12,800. En als laatste op sprong werd dit voortgezet met een 12,066 en 12,266. Hiermee kwam Fei-Lynn op een totaal aantal punten van 42,115 en Yang-Wu van 48,882.

Op naar de derde en laatste wedstrijdronde met Shelley.  Opnieuw startten we bij brug. Met een tussenzwaai maar met een doorgeturnd wippertje zette Shelley een goede oefening neer met 8,800 punten. Door naar balk. Dit was even spannend na de vorige wedstrijd. Maar met 10,100 punten turnde ze een goede oefening.  Op naar vloer, en met een mooie streksalto v.o. en gestrekte ½ schroefsalto achterover haalde ze 11,500 punten. Dit mocht de pret bij sprong niet meer drukken, waar een goed uitgevoerde overslag 1/1 resulteerde in een 12,550. Hiermee scoorde Shelley een totaal van 42,950.

Een leuke en goede wedstrijd voor alle 4 de meiden om op terug te kijken!

Namens het trainersteam,

Annabelle Vandenbusse en Kim Smid

 


Landelijke halve finale 2e divisie in Waddinxveen

Plaatsingsdatum 10-04-2013
2e divisie wedstrijd

Sara de Jong, heeft vandaag een hele mooie wedstrijd geturnd en is als 12de geëindigd. Ze liet op vloer een foutloze oefening zien met een schroef achterover tot stilstand. Op sprong wilde ze zich proberen te plaatsen voor de toestelfinale op het NK, alleen viel ze helaas met haar tsukahara gehoekt. Iets wat haar eigenlijk nooit overkomt, maar gelukkig telt de beste sprong voor de meerkamp en kon ze met goede moed door naar brug. Ze was als eerste aan de beurt en turnde haar oefening helemaal uit. Doordat ze met haar wippertje iets te vroeg losliet en daardoor nagenoeg stil hing moest ze hard werken om haar afsprong rond te krijgen. Met een stap naar achter wist ze nog te blijven staan. De balk was haar laatste en meest gevreesde toestel. Ze heeft het afgelopen jaar veel nieuwe dingen geleerd, alleen is het nu nog de kunst om alle elementen in één oefening goed uit te voeren. Dit lukte haar bijna, maar ze viel helaas met haar laatste element.

Ze zat niet ver weg van een plaatsing naar de finale en we kunnen dan ook met trots zeggen: keep up the good work!

Mayra Kroonen


Gisteren, zaterdag 23 maart, hadden Simone, Lynn en Manon hun districtswedstrijd pupil II 4de divisie.

Plaatsingsdatum25-03-2013

We begonnen op vloer, een hele goede start voor alle drie de meiden. Simone en Lynn turnden een nette oefening en scoorden 11,6 en een 10,433. En niet te vergeten met een mooie stutrol tot handstand van Simone. Manon werd met een score van 13,1 zelfs tweede op dit toestel!

Vervolgens door naar sprong, waar de meiden met een overslag over het pegasus moesten. Hier scoorden de meiden achtereenvolgens een 10,066, een 10,666, en een 11,033.

Op naar het volgende toestel: de brug. Simone turnde alles in een 1x door en met wat spanning vooraf haalde zij ook haar zolendraai! Deze oefening werd dan ook door de jury beloond met een 12,6, waarmee Simone 4de was op dit toestel. Lynn begon goed, maar viel helaas met ophurken, en behaalde een 8,333. Manon begon heel sterk en maakte een mooie kip aan de hoge ligger. Helaas zette zij bij de landing van de salto haar hand op de mat. Toch nog een mooie score met een 11,866.

Door naar het laatste toestel de balk, waar de meiden het meest zenuwachtig voor waren. Na een paar minuten inturnen en bemoedigende woorden mocht Lynn de spits af bijten. Met een goede oefening en 1 val scoorde zij een 9,8. Manon volgde en turnde ondanks de bibbers een 10,766 met ook 1 val. Simone was als laatste aan de beurt, en had wat last van zwabberbenen. Ze hield helaas na 2 vallen weinig van haar score over: 5,833.

Hiermee eindigde Simone met 40,099 als 35ste, Lynn met 39,232 als 37ste, en Manon met 46,765 als 8ste. Van de 51 deelneemsters gingen er 19 door naar de districtsfinale. Manon is met haar 8ste plaats door naar de finale op 25 mei.

Namens het trainers team,
Kim Smid


1/2 finale 3e divisie Nederweert

Plaatsingsdatum 25-03-2013
halve finale 3e divisie

Zondag 24 maart was de ½ finale van de 3e divisie voor Fei-lynn, Yang Wu en Shelley in Nederweert. In de 2e wedstrijdronde begonnen Fei-lynn en Yang Wu op Sprong. Beide turnsters lieten een goede sprong zien en scoorden goed punten. Fei-lynn een 13.15 en Yang Wu een 12.9.

Door naar het volgende toestel, brug. Bij beide dames ging het inturnen wat minder. Fei-lynn turnde uiteindelijk een goede oefening en scoorde een 12.25. Yang Wu viel helaas na haar buikdraai van de brug af maar maakte haar oefening af met een mooie kip aan de hoge ligger. Ze behaalde 11.45 punten.

Tot nu toe waren er nog weinig zenuwen maar nu ze naar het derde onderdeel, balk, gingen kwamen er meer zenuwen. Yang Wu begon haar oefening goed maar viel helaas met de radslag. Met een val haalde ze toch nog 11.067 punten. Fei-Lynn viel 2 keer van de balk en miste een combinatie. Hierdoor scoorde ze op dit onderdeel een 8.767. Op vloer hebben beide dames een nette oefening oefening laten zien wat resulteerde in twee mooi scores. Een 12.6 voor Fei-Lynn en een 12.567 voor Yang Wu.
Yang Wu eindigde uiteindelijk op een 12e plek en Fei-Lynn op een 17e plek.

In wedstrijdronde 5 was Shelley aan de beurt. Ook Shelley begon op sprong. Met een mooie overslag 1/1 draai begon ze haar wedstrijd goed. Ze behaalde hier 11.6 punten. Op het tweede onderdeel, brug, turnde ze voor het eerst met leertjes. Ze moest hard werken maar heeft haar oefening uiteindelijk goed uitgeturnd. Ze scoorde een 9.1. Alweer door naar het derde toestel, balk. Ze viel eerst met haar pirouette van de balk af. Hierdoor kreeg ze meer zenuwen en viel ze daarna nog een keer van de balk met haar boogje. Met 2 vallen scoorde ze toch nog een 9.5. Op vloer liet ze ten slotte een nette oefening zien waarmee ze 10.75 punten behaalde.
Shelley eindigde uiteindelijk op een 19e plek.

Namens de trainers,

Annabelle


Wedstrijdverslag 9 maart

Plaatsingsdatum 21-03-2013

Vandaag was er weer een vol programma, waarbij in alle wedstrijd rondes 1 of 2 dames hun wedstrijd hadden om te laten zien wat ze konden en om eventueel te promoveren.

Als eerste was Yvon Schreuder aan de beurt en die begon lekker op brug met een redelijke oefening met als resultaat 10.90. Daarna was balk aan de beurt en zoals bij de meeste uit het groepje ging ook Yvon 2x van de balk maar hield er toch nog een 9.20 aan over. Vloer was niets op aan te merken 10.45, enkel dat het tijd word om met Yvon de arabier-flikflak eens in te voeren. Sprong viel haar zelf ook tegen, 9.60, en dat bracht een totaal wat net 0.75 te weinig was om te promoveren maar wel een 11e plek.

In de 2e ronde moest Denise Velthuysen aantreden en begon ook op brug. Tijdens het opspreiden gleed haar voet weg maar het lukte toch om een ½ draai te maken voordat ze op de grond kwam, gelukkig werd alles toch geteld voor de D-score, een 10.05 tot gevolg. Op naar de balk. Ook Denise kon, ondanks alles met inturnen op de balk, niet op de balk blijven staan en kwam met 2x een val tot 8.90. Met nog vloer en sprong waren de ergste toestellen voorbij, vloer werd een 11.60 en sprong een 10.70 (overslag 1/1 draai, gelukt en geteld, yeah). Met een totaal van 41.25 werd ze 16e maar was te weinig om te promoveren. Helaas was de balk voor zowel Yvon als Denise een doorn in het oog.

In de laatste wedstrijd ronde was het de beurt aan Loïs Warmelink, NTS 6 Junior, en Bianca de Jong, NTS 5 Senior. Johan liep met Loïs mee en Annabelle met Bianca.

Loïs had volgens eigen zeggen geen zenuwen maar had er geen vertrouwen in dat het allemaal ging lukken, natuurlijk heb ik dat uit haar systeem proberen te praten. We begonnen op sprong met een goede score voor haar doen, een 11.10 (wow zij ze zelf ). Voor brug had ze meeste angst omdat ze geen afsprong had en niet wist hoe ze dit op moest lossen. Annabelle en ik hadden haar al voor gehouden dat ze dan gewoon achter neer moest springen zodat er enkel van de D-score 0.6 af zou gaan. Begin was erg goed, alle kippen lukte, maar bij ophurken en zolendraai viel ze 2x van de brug wat een score van 6.85 tot gevolg had. Gedesillusioneerd ging ze naar de balk en daar turnde ze een mooie oefening, strak en grote beenspreiding maar met 1 val, ook hier een laag koppie maar toen het cijfer kwam straalde ze weer nml een 11.05 (zo zie je maar dat netjes turnen ook punten oplevert). Vloer ging ook lekker en alles geteld, zelf spagaat 1/1 draai, een 11.55. Ik ben trots op Loïs en hoop dat ze besluit om toch door te gaan met turnen. Bij de senioren 4e divisie deed Bianca de Jong mee. Ze begon op balk ze begon haar oefening goed. Helaas viel ze er met haar arabier af maar daarna maakte ze haar oefening netjes af. Ze scoorde met haar oefening een 10,05. Het toestel waar de meeste zenuwen voor waren was voorbij dus we konden nu rustig de wedstrijd uit turnen. Op vloer haalde ze met haar nieuwe oefening het hoogste cijfer, een 11.7, van alle turnsters in haar categorie. Op sprong behaalde ze een 11,4 voor haar yamashita met een halve draai. Ook haar laatste oefening, op brug, turnde ze goed uit. Ze kreeg hiervoor een 10,85 van de jury. Met een puntentotaal van 44,00 werd ze 8e en mag ze volgend jaar weer promoveren naar de 3e divisie!

Weer een geslaagde (lange) dag met mooie resultaten.


Namens het trainersteam,

Annabelle en Johan


Districtswedstrijd jeugd 4e en 5e divisie, 2013

Plaatsingsdatum 09-03-2013

Zaterdag 2 maart was het de beurt voor de dames jeugd 4e en 5e divisie in Amsterdam.
Amber Langelaar en Jolijn van Cuijk waren in de eerste wedstrijd ronde aan de beurt en die begon vandaag om 09.15 na de gebruikelijke warming-up, ze moesten ook een beetje tegen elkaar. We begonnen op sprong en bij het inturnen was nog niet zeker of Jolijn wel over de Pegasus zou gaan met plank omdat ze met inspringen 2x met een buikschuiver over de Pegasus gleed. Ze vond hem veel te glad, dus praten en gerust stellen (spuug maar op je handen om het stroever te maken zei ik). Amber begon en maakte 2 mooie sprongen zoals we van Amber gewend zijn (11.133), toen Jolijn (nog even peptalk en dat ze moest knallen) en hup daar ging ze 2x erover (9.500). Beetje met een kloppend hart maar trots dat ze het flikte. Volgende toestel was de brug en bij inturnen bleek al geen zenuwen meer aanwezig bij beide dames, Amber 10,933 en Jolijn 11.066. Ronde 3, daar kwam die dan de balk L, beide hadden zoiets van erop en erover. Jolijn nam dit wel letterlijk want met de opsprong schoot ze erover, opnieuw proberen en weer niet gelukt te ophurken. Rest van de oefening was goed en zonder vallenen eindigde in 8.366. Amber had ook haar dag niet op balk en viel bij de pirouette en radslag ook 2 keer van de balk wat resulteerde in een 9.133. Als laatste toestel nog vloer en ook daar was het vertrouwen weer terug bij de dames, Amber met een dubbele flikflak en salto v.o.(11.450) en Jolijn ook met een nette oefening voorzien van een flikflak (10.950).

Nu was het wachten tot 19.30 want dan pas zou de prijsuitreiking zijn omdat er 3 wedstrijd rondes waren met op de lijst meer dan 100 deelnemers voor hun niveau, na de 2e ronde stond Amber nog op medaille kansen want ze was 5e. Helaas waren er in de laatste ronde toch nog 4 meiden iets beter en eindigde Amber met een totaal van 42.694 op een 9e plaats. Jolijn eindigde met 39.882 op een 30e plek in een deelnemers veld van 85, voor een eerste wedstrijd is dat zeker niet slecht.

In de 2e wedstrijd ronde was Eva Kal aan de beurt en door het stoppen van Chiara en Katherine was zij de enige van Jahn die de eer hoog moest houden. Gesteund door Bianca de Jong die na de 1e wedstrijd ronde als begeleidster was gebleven begonnen we de wedstrijd op vloer. Als gauw was duidelijk dat Eva er zin in had want toen de andere meiden genoeg hadden ingeturnd wilde Eva nog wel wat series springen. Ondanks dat ze de lat voor zich zelf erg hoog legde was ze wel tevreden met haar oefening en wij helemaal wat dan ook resulteerde in een 11.500 (max 13.200). Op naar sprong en dat ging allemaal vrij soepel en met een 10.600 waren we voor haar tevreden. Brug zou voor Eva een makkie moeten worden want zoals ik dat in de trainingen zag zat dat wel goed en kan ze erg goed doorturnen, jammer dat ze met inturnen en de wedstrijd een keer tegen de lage ligger aan schopte (ze had het idee dat het smaller was dan in de turnhal). Met een 10.833 netjes gedaan. En dan nog de balk, boogje even oefenen met Bianca en daarna alleen, ze was er klaar voor. Ontzettend netjes en strak geturnd, zelfs een mooie handstand, was het het boogje wat roet in het eten gooide want ze lande naast de balk. Een 10.400 tot gevolg wat misschien we een podium plek had kunnen zijn. Maar dat is achteraf kijken en we waren mega trots op Eva die uiteindelijk een totaal van 43.333 bij elkaar sprokelde en met een 12e plek door is naar de volgende ronde om daar te bewijzen dat ze wel op de balk kan blijven staan :-).

Terug kijkend op een lange dag kunnen we trots zijn op deze meiden die alle drie mogen promoveren naar een hoger niveau.

Namens het Trainersteam,
Johan


Volendam

Plaatsingsdatum 09-03-2013

Afgelopen zaterdag hebben Sara en Denise meegedaan aan de voorwedstrijd in Volendam. Beide dames kunnen met tevredenheid terugkijken op de wedstrijd. Bij Sara moesten er nog 3 turnsters afvallen dus moest ze haar beste beentje voorzetten. Het was echter niet haar beste wedstrijd maar heeft een mooi punten totaal weten te behalen en zich gekwalificeerd voor de 1/2 finale. Het puntentotaal van Sara was 42,067 en werd hier mee 7e. Denise heeft ook een mooie wedstrijd geturnd. Helaas een val op vloer maar dit betekend dat ze volgende keer nog hoger kan eindigen. Denise is 5e geworden met een puntentotaal van 45,333. Beide dames gefeliciteerd met deze prestatie en op naar de volgende wedstrijd.

Namens het trainersteam,
Lisa


Districtswedstrijd senioren derde divisie in Amsterdam.

Plaatsingsdatum 09-03-2013

Het is alweer een poosje geleden, maar op 26 januari hadden Shelley, Laura en Stephanie hun districtswedstrijd in Amsterdam. De dames begonnen bij sprong, waar ze meteen goede cijfers behaalde: 11,250, 10,140 en 11,550. Brug verliep helaas minder soepeltjes. Ondanks de nette uitvoering van de oefening ging Laura er af met ophurken voor haar wippertje en vergat Stephanie een onderdeel: 9,250, 8,700 en 5,700. Snel door naar balk. Netals op brug wist Shelley weer een volledige oefening neer te zetten en behaalde het derde hoogste cijfer op dit toestel. Helaas hadden Laura en Stephanie nog last van zenuwen. Achtereenvolgend behaalde zij de volgende punten: 10,900, 8,350 en 4,00. Het laatste en voor de meeste dames het beste onderdeel: vloer. Dit was een mooie afsluiter voor de wedstrijden en er werd op dit onderdeel sterk geturnd: 11,900, 12,200 en 11,200. Laura was met haar score zelfs tweede op dit toestel.

Shelley plaatste zich als derde met 43,300 punten voor de districts- en de halve finale! Helaas hadden Laura en Stephanie te weinig punten voor de doorplaatsing.

Namens het trainersteam,
Annabelle


Sidijk Gymnastics Tournament

Plaatsingsdatum 28-2-2013

Op zaterdag 23 februari deden Sara de Jong (senior 2e divisie) en Denise van Zijp (senior 1e divisie) mee aan het sidijk toernooi in Heerenveen. Beiden hebben ze zich goed staande weten te houden in een sterk deelnemersveld.
Sara begon met een mooie tsukahara gehoekt en scoorde hier 12,7 punten, het beste cijfer op sprong! Op brug had ze een onderdeel te weinig waardoor haar score vrij laag was, verder was haar oefening mooi. Op balk begon ze met een mooie salto achterover, helaas viel ze er daarna nog af met haar arabier wat resulteerde in een 9.9 als score. Met een nette vloeroefening als einde kon ze terug kijken op een goede wedstrijd!
Denise moest beginnen op brug. Haar nieuwe combinatie, losom-wippertje, lukte, ze scoorde hier een 10,7. Op balk viel ze met haar salto voorover maar turnde verder een nette oefening. Op vloer turnde ze voor het eerst een anderhalve schroef in haar laatste serie. Met haar vloeroefening behaalde ze een 12,3. Ook op sprong turnde ze iets wat ze nog nooit op een wedstrijd had gedaan: tsukahara gestrekt!
Zowel Sara als Denise vonden het een leuke wedstrijd, nu op naar de voorwedstrijd volgende week in Volendam!


Namens het trainersteam,
Annabelle


Districtswedstrijd senior 1e divisie

Plaatsingsdatum 27-01-2013
Districtswedstrijd senior 1e divisie

Zaterdag 19 januari had Denise van Zijp haar eerste wedstrijd van het seizoen. Door een goed seizoen vorig jaar, is ze gepromoveerd naar de 1e divisie. Een grote uitdaging maar ze was er klaar voor.

De wedstrijd begon voor haar op balk. Met 1 val, maar een hoge uitgangswaarde kwam er een mooi cijfer op het scorebord. Een 11.4. De zenuwen werden wat minder dus op naar het tweede toestel, lekker knallen op vloer. Met een mooi nieuwe vloeroefening behaalde ze hier een 12.2. Ook op sprong haalde Denise een goed cijfer: 12.6. Op het laatste toestel, brug, turnde ze voor het eerst een reus op een wedstrijd. Ondanks wat zenuwen voor dit nieuwe element, turnde ze ook op dit onderdeel een mooie oefening. Dit leverde een 11.55 op. Met deze goede wedstrijd eindigde Denise bij haar eerste wedstrijd in de 1e divisie op een 3e plek!

Namens het trainersteam,
Annabelle


Districtswedstrijd pupillen 1 en jeugd 3e divisie, 12 januari 2013

Plaatsingsdatum 18-1-2013
Districtswedstrijd pupillen 1

Zaterdag 12 januari was de eerste districtswedstrijd van het seizoen. ’s Ochtends mochten de pupillen 1, Yang-Wu, Fei-Lynn, Ymke en Marit, de spits afbijten. Het eerste toestel, sprong, ging goed. Alle turnsters gingen eroverheen en scoorden mooie cijfers. Yang-Wu behaalde een 12,35, Fei-Lynn een 12,7, Ymke een 11.95 en Marit een 11,6. Op naar brug. Hier werden helaas een paar foutjes gemaakt. Zowel Yang-Wu, Marit en Ymke hadden een val met ophurken. Hier werden de volgende punten gescoord. Yang-Wu: 10,5, Fei-Lynn: 11,75, Ymke: 9,65 en Marit: 8,75. Op balk werden geen grote fouten gemaakt. Yang-wu behaalde hier zonder val een prachtig cijfer: 12,3. Fei-Lynn behaalde 9,85 punten, Ymke een 9,4 en Marit een 8,5. Het laatste toestel vloer ging bij iedereen goed en dit resulteerde in mooie punten. Yang-Wu een 14,0, Fei-Lynn een 13,45, Ymke een 12,0 en Marit een 12,7.

Met een goede wedstrijd en mooi punten werd Yang-Wu vierde en kreeg hiervoor een mooie medaille! Zowel Yang-Wu als Fei-Lynn (7e plaats) zijn door naar de ½ finale landelijk en de districtsfinale. Ymke werd met haar punten 17e en behoorde helaas net niet bij de 16 turnsters die mochten deelnemen aan de districtsfinale. Marit werd 21e.

In de tweede ronde hadden we geen turnsters maar moesten we wel 2 jury meisjes leveren. Simone en Manon heel erg bedankt voor het helpen.

In de derde ronde mochten de jeugd meisjes, Roos, Dewi en Marin, hun oefeningen laten zien. Ze mochten beginnen op brug. Marin behaalde een 8,7, Dewi een 11,5 en roos een 10,7. Op het tweede toestel balk mocht Marin beginnen met haar oefening. Ze had een hele mooie oefening met amper een wiebel. Dit werd beloond met een 12,0, het beste cijfer op balk van alle jeugd turnsters! Dewi moest de balk helaas 2 keer vroegtijdig verlaten en behaalde met haar oefening een 8,55. Roos had een mooie oefening zonder val en scoorde op balk een 11,0. Met mooie vloeroefeningen behaalden de turnsters in de derde ronde de volgende punten: Marin een 11,5, Dewi een 10,8 en roos een 11,4. Op het laatste toestel sprong scoorde Marin een 10,0, Dewi een 10,7 en Roos een 10,4.

Met een puntentotaal van 43,5 werd Roos 12e, hiermee heeft ze zich geplaatst voor de districtsfinale. Marin haalde 42,2 punten en eindigde hiermee op een 20e plek. Dewi scoorde in totaal 41,55 punten en eindigde hiermee op een 28e plek.

Het was een lange dag maar alle turnsters hebben het super gedaan!

Namens het trainersteam,

Annabelle


Foto's Jokertoernooi en Groepsfoto's!

Plaatsingsdatum 18-12-2012
Groepsfoto's
Jokertoernooi

Bovenstaande foto's zijn ingezonden door Edwin van rijn. Edwin bedankt!!!

Groetjes,
Sander Gordijn email Cobi


Sinterklaasfeest

Plaatsingsdatum 06-12-2012
1 december 2012
Hoi allemaal,

Bent u op het Sinterklaasfeest geweest?
Bekijk dan snel de foto's!

Groetjes,
Sander Gordijn email Cobi


Verslag voorwedstrijd nk clubteams niveau 4

Plaatsingsdatum 04-12-2012
Voorwedstrijd_Nk

Zaterdag 24 november was het zover, de eerste wedstrijd van het seizoen voor 4 senioren, (Shelley van Zijp, Stephanie Spies, Bianca de Jong en Laura Favier) en 1 junior (Sara de Jong). Het is altijd erg leuk om met een team een wedstrijd te turnen, maar ook spannend. Het is nog vroeg in het seizoen en de wedstrijdoefeningen zijn nog niet altijd helemaal klaar.

Met goede moed reden wij allen richting Maarheeze. Helaas werd er door een lange file al de eerste stress veroorzaakt, komen we wel op tijd?! Gelukkig allemaal net op tijd aangekomen. We konden beginnen aan het eerste onderdeel: Brug. Nooit ons sterkste onderdeel, maar we wisten ons goed staande te houden. Shelley van Zijp scoorde 9,65 punten, Stephanie Spies behaalde een 9,6, Sara de Jong een mooie 10,65 en Laura Favier eindigde met een score van 10,25.
Op naar balk! Jammer genoeg mochten wij nog geen gebruik maken van de nieuwe soft top balk die wij in de trainingen wel hebben. Dat was weer even wennen. Shelley moest weer starten en deed dit super met bijna geen wiebels. Een mooi cijfer was het resultaat: 11,3. Nu was Sara aan de beurt. Ze begon haar oefening met een super salto achterover en stond als een huis.  Helaas moest ze daarna de balk nog 2 keer verlaten en behaalde ze hierdoor een 8,00. Ook Bianca moest de balk vroegtijdig verlaten en haalde hierdoor een 7,95. Als laatste mocht Laura haar balkoefening laten zien. Met een mooie oefening en 1 val was haar score een 10,2.
Het volgende  toestel was vloer. Hier werden mooie scores behaald. Shelley een 10,9, Stephanie een 11,35, Bianca met haar mooie nieuwe vloeroefening een 10,65 en Sara een 11,7.
Alweer naar het laatste toestel, wat ging deze wedstrijd ontzettend snel. Met haar eerste sprong landde Shelley buiten de lijnen, haar tweede sprong kwam wel tussen de lijnen terecht. Hiermee behaalde ze een 11,35. Daarna was Stephanie aan de beurt. Met haar eerst sprong had ze een val maar haar tweede sprong maakte dit goed. Deze werd beloond met een 11,55. Sara deed bij haar eerste sprong een tsukahara gehoekt, deze landde wat diep. Daarom koos ze ervoor om bij haar tweede sprong een tsukahara gehurkt te maken. Hier gaf de jury haar 12 punten voor. Bianca mocht de wedstrijd afsluiten met haar sprongen. Twee keer sprong ze een mooie yamashita met een halve draai. Dit leverde haar een 11,15 op.

6 van de 16 teams gingen Door naar de NK Clubteams op 8 december. Het team werd uiteindelijk 7e .  Het scheelde maar 0,3 punten met de nummer 6. Helaas net geen finaleplaats voor de meiden maar de eerste wedstrijd van het seizoen zit er weer op. De meiden hebben het super gedaan!  Op naar de districtswedstrijden.

Van het trainersteam,

Annabelle


Jokertoernooi 2012

Plaatsingsdatum22-11-2012
Jokertoernooi

Op maandag 10 december organiseert de Selectiegroep van Jahn het jaarlijkse Jokertoernooi. Het is een onderlinge oefenwedstrijd, om te kijken of de turnsters klaar zijn voor het wedstrijdseizoen dat in januari van start gaat met officiële plaatsingswedstrijden. De wedstrijd vindt plaats in de Turnhal aan het Broekplein, van 17:00 tot 20:30 uur.

Heb je altijd al zin gehad om het turnen op selectieniveau eens te komen bekijken, dan is dit je kans! Neem plaats op de tribune, en moedig onze meiden aan!


Groetjes,
Mariken Teeuwen email Cobi


Districtsfinale Zuid Holland, 4e divisie, 19 mei 2012

Plaatsingsdatum 23-05-2012

Dominique Yeo en Roos Huijink (pupil 2, niveau 8) turnden op 19 mei de districtsfinale van de 4e divisie in Turnace Amsterdam.
Ze begonnen op vloer, een toestel waar ze niet zenuwachtig voor waren. De meiden turnden dan ook beiden een prachtige oefening en dit resulteerde in twee mooie cijfers: Dominique scoorde een 13,3 en Roos een 14,2 (beste cijfer op vloer). Een goed begin, op naar sprong!
Dominique was het eerst aan de beurt en liet 2 mooi overslagen zien. Ze scoorde hiermee een 11,9. Daarna was het de beurt aan Roos. Ook zij liet zien goed te kunnen springen. Haar score was: 12,35.
Op het derde toestel, brug, hebben de meiden helaas nog niet de zolendraai in de oefening. Maar dit maakt de cijfers er niet minder op: Dominique behaalde scoorde hier een 12,8 (vijfde op dit onderdeel). Roos haar cijfer kwam helaas niet op het bord dus moest in spanning blijven tot na de wedstrijd. Gelukkig had ook Roos een mooi cijfer: 12,65.
Nu nog dat laatste rot onderdeel, de balk! Het inturnen ging bij Dominique niet zo goed, maar gelukkig zette ze bij haar wedstrijdoefening allebei haar voeten erop bij de radslag! Helaas waren haar sprongen nog niet hoog genoeg. Hierdoor scoorde ze een 8,65. Roos haalde een mooie score op de balk: een 12 (bijna 4 punten hoger dan op haar vorige wedstrijd!).
De wedstrijd was klaar, nu alleen nog de prijsuitreiking.
Met mooie, nette oefeningen behaalde Roos hoge cijfers en ze mocht dan ook het hoogste podium opklimmen. Een prachtige 1e plaats!
Ook Dominique versloeg met haar mooie cijfers de helft van het deelnemersveld en werd 18e!
Weer een geslaagde dag voor Jahn, op naar de clubkampioenschappen.


Groetjes,
Annabelle


Zaterdag 12 mei: NK 2e divisie, Denise van Zijp

Plaatsingsdatum 14-05-2012

Denise van Zijp (senior, niveau 3) turnde het Bondskampioenschap 2e divisie in Almelo. Ze had zich geplaatst via 4 voorrondes, en nu was de grote finale.
Denise begon op sprong. Haar Tsukahara gehoekt was perfect uitgevoerd en ze scoorde 12.95 met de eerste sprong, 12.7 met de tweede. Het was het 2e cijfer op dit toestel, en een eigen record !
Op brug voerde Denise de spanning wat op: het inturnen ging slecht, en de tribune was zenuwachtig. Maar tijdens de wedstrijd gingen de moeilijkste elementen juist goed: kip handstand-losom handstand. Helaas wel een stopje na het wippertje, maar ze stond in één keer na de afsprong. Ze scoorde een 10.33.
Balk is geen probleem voor Denise: een prachtige stabiele oefening, met maar een paar zenuw wiebeltjes. Score: 11.6, het 3e cijfer van de wedstrijd.
Op vloer tenslotte waren de zenuwen weg, en was het tijd om te genieten. Ze turnde een mooie, elegante oefening zonder grote fouten, en scoorde een 10.83.
Denises totaalscore was 45.7, de 7e plek!

Het doel was gehaald: een plekje bij de beste 10. Dit betekent dat Denise mee mag doen aan het Nederlands Kampioenschap in Ahoy, waar de beste 10 seniorturnsters 2e divisie, de beste 10 juniorturnster 1e divisie en de beste 12 senioren van de 1e divisie tegen elkaar mogen strijden op 16 juni. Ze worden hier allemaal op niveau 2 gejureerd. De beste 8 per toestel mogen 17 juni op het grote podium de toestelfinales turnen.

Voor een vidoverslag van de wedstrijd, klik op deze link: http://www.youtube.com/watch?v=gCwHKMMM0mc

Foto: Denise (links) met trainster Annabelle (rechts)


Groetjes,
Mariken Teeuwen email Cobi


Goud voor Denise van Zijp!

Plaatsingsdatum 17-04-2012

GOUD voor Denise tijdens de halve finale Tweede Divisie

Afgelopen zondag turnde Denise van Zijp (senior) de halve finale wedstrijd Tweede Divisie (NTS niveau 3) in Utrecht. Met groot succes: ze haalde er de GOUDEN medaille, en heeft zich geplaatst voor de landelijke bondsfinale op 12-13 mei in Almelo.

Denise begon op balk, bleef er met alle elementen op staan en behaalde daar een 11,267 (D score:3,2). Ze werd zesde op dit toestel.

Op vloer behaalde ze 11,750 punten (D score: 4,0) en werd daarmee eerste op vloer.
Op sprong deed zij een tshukahara gehoekt (D score:4,2) en haalde voor haar eerste sprong een 12,7 en tweede sprong een 12,9. Haar tweede sprong was opnieuw goed voor een eerste plaats op dit toestel.

Brug ging minder lekker, maar toch een 10,600 (D score: 2,8) waard, en een 10de plek. 
Denise heeft zich geplaatst voor de landelijke meerkampfinale in Almelo op 12-13 mei, en voor het onderdeel vloer ook nog voor de toestelfinales. We wensen haar veel succes!

Groetjes,
Kim Smid


Districtsfinale 3e divisie in Amsterdam

Plaatsingsdatum04-04-2012

De instappertjes Marit van Rijn en Fei-lynn Barbero hebben in de ochtend van 31 maart (nog even vóór de Jahn-show!) nog een wedstrijd geturnd: de derde-divisie-finale van het District Zuid-Holland. Ze haalden prima scores op sprong (Fei-lynn scoorde hier een 13.3, de tweede score van de wedstrijd!), brug en vloer, maar helaas zat balk een hoge eindklassering in de weg. Onze turnsters hebben wel vaker last van wiebelbenen op dit toestel! Van de 35 deelneemsters eindigde Marit op de 25e plaats met 44.65, Fei-lynn werd 27e met 44.05 punten. Dat belooft veel voor volgend jaar!


Groetjes,
Mariken Teeuwen email Cobi


Halve finale derde divisie 2012

Plaatsingsdatum 29-03-2012

Op zondag 25 maart streden Sara de Jong (junior) en Shelley van Zijp (senior) in de halve finale derde divisie om een plekje in de landelijke finale. De wedstrijd vond plaats in het verre Leek, op een steenworp afstand van Groningen! Stephanie (senior) had zich ook geplaatst voor deze wedstrijd, maar zij had de pech net tijdens de laatste training voor de wedstrijd haar knie stevig te blesseren. Ze was tóch aanwezig, maar als supporter en op krukken.

Het mocht helaas niet baten. Het lukt zowel Shelley als Sara niet om een plaatsje te veroveren. Shelley begon goed op vloer (10.767), had een supersprong (12.1), maar liet punten liggen op brug (8.267) en balk (9.650), terwijl dat normaal gesproken haar sterke toestel is. Met een totaalscore van 40.784 eindigde ze op de 28e plaats. Sara begon heel sterk op vloer (11.633), had daarna een verdienstelijke score op sprong (11.2) en een sterke oefening op brug (11.767), maar bij balk werden de zenuwen haar de baas (8.600). Na drie rondes stond ze nog 6e, maar na balk duikelde ze naar de 26e plaats in het klassement met 43.200 punten.

Groetjes,
Mariken Teeuwen email Cobi


Vierde divisie wedstrijden in Amsterdam

Plaatsingsdatum29-03-2012

Op zaterdag 24 maart namen de pupillen 1 (geb. 2002) en 2 (geb. 2001) deel aan de vierde divisiewedstrijden van het district Zuid-Holland Noord. Het was voor hun de eerste keer dat ze in zo’n mooie hal een wedstrijd turnden: in Turnace Amsterdam organiseert de KNGU ook regelmatig landelijke selectiewedstrijden op het hoogste niveau!

’s Ochtends deden van Jahn Esmé, Estela, Lynn, Manon, Simone en Vita mee in niveau 9. Esmé had pech op sprong: de kast moest volgens de reglementen van het district een kaststuk hoger dan verwacht, en daardoor haalde ze het net niet om eroverheen te komen. Daardoor duikelde ze omlaag in het klassement. Van de 71 deelneemsters werd Lynn 45e (44,1 punten), Simone 42e (een 13.2 op brug!, totaalscore 44.95), Manon 32e (46,75 punten, 13.2 op sprong!)  en Vita 28e (47.3 punten, en een hele mooie 12.4 op vloer). Estela scoorde het hoogst: de 19e plaats met 48,85 punten, waarbij vooral de goede vloeroefening (12.4) in het oog sprong. Zij heeft zich als enige geplaatst voor de districtsfinale, die op 19 mei gehouden zal worden in Turnace Amsterdam.

’s Middags waren de pupillen 2 (niveau 8) aan de beurt: van Jahn waren dat Chiara, Dominique, Katherine en Roos. Van de 63 deelnemers eindigde Katherine op de 47e plaats (40.45 punten): ze haalde prachtige scores op sprong en vloer, maar liet punten liggen op brug en balk. Chiara werd 30e (46.5 punten), met een 13.9 op vloer – de beste vloeroefening van de wedstrijd! Roos werd 23e (47.2 punten), met een hele hoge score op brug (13.1, de 3e plaats!), en Dominique 13e (49 punten), met een nóg hogere score op brug (13.45, de 2e plaats!). Roos en Dominique hebben zich hiermee ook geplaatst voor de districtsfinale op 19 mei.

Super gedaan meiden!


Groetjes,
Mariken Teeuwen email Cobi


Podiumplaats voor Denise van Zijp

Plaatsingsdatum 21-03-2012

Op 17 maart heeft Denise van Zijp de tweede voorrondewedstrijd van de landelijke competitie 2e divisie geturnd, en met groot succes: tijdens de eerste voorronde werd ze eerste, nu behaalde ze een mooie tweede plaats. De wedstrijd vond plaats in Bergschenhoek. Denise haalde een 12.55 op sprong, 11.067 op brug, 11.2 op balk (de derde plaats op dit toestel!) en een 11.133 op vloer. Gefeliciteerd Denise! Nu op naar de halve finale.


Groetjes,
Mariken Teeuwen email Cobi


Wedstrijden A-selectie: 14 en 28 januari 2012

Plaatsingsdatum 03-03-2012

We zijn wat traag met rapporteren, maar januari is een drukke maand geweest voor de A-selectie. Een heleboel meisjes hebben hun eerste wedstrijden geturnd van dit seizoen. Hier volgt een verslag.

De instappers (Fei-Lynn, Ymke, Marit, Yang Wu) hebben hun allereerste echte wedstrijdervaring opgedaan tijdens de derde divisie wedstrijd in Turnace Amsterdam, op 14 januari. Ze hebben het allemaal prima gedaan! Marit en Fei-Lynn werden 9e en 10e, en veroverden daarmee een plek in de districtsfinale van Zuid-Holland. Deze zal op 31 maart plaatsvinden. Even kijken hoe dat uitkomt met de Jahn-shows…

Op 14 januari hebben ook de jeugd meisjes (Marin, Dewi, Eva, Sabine en Lois) meegedaan in de derde divisie. Het was voor hen voor het eerst in deze divisie: vorig jaar deden ze nog een niveau lager. Ze plaatsten zich helaas niet voor een vervolgronde. Dewi eindigde het hoogst, 19e met 41,2 punten, Marin werd 26e, en Lois en Sabine 29e en 30e. In de tweede wedstrijdronde was Sara (junior) aan de beurt: zij behaalde met 46,46 punten de eerste plaats! Hiermee heeft ze zich geplaatst voor de landelijke halve finale in Leek (Groningen), op 24 maart, én voor de districtsfinale op 31 maart. In de derde wedstrijdronde streden tenslotte nog de senioren: Stephanie, Kirsten en Bianca. Voor Kirsten en Bianca ging de wedstrijd niet goed (resp. 23e en 30e), maar Stephanie eindigde maar nét naast het podium op de 4e plaats, met 42,76 punten. Ook zij heeft zich hiermee geplaatst voor de landelijke halve finale op 24 maart, en voor de districtsfinale op 31 maart.

Op 28 januari had Denise (senior) haar tweede divisie wedstrijd, ook in Turnace Amsterdam. Haar wedstrijd ging heel erg goed, want ze pakte de gouden medaille met 47,333 punten. Ze had de hoogste score op balk, en werd tweede op vloer! Denise heeft haar eerste vervolgwedstrijd op zaterdag 17 maart in Bergschenhoek. Als zij zich daar plaatst, volgen er nog een landelijke halve finale, en misschien zelfs een landelijke finale.

Complimenten iedereen, voor de prestaties tijdens de wedstrijden, en succes in de vervolgwedstrijden!


Groetjes,
Mariken Teeuwen email Cobi

Nieuwsberichten uit de A-Selectie

Plaatsingsdatum 02-12-2011

Clubteamwedstrijd in Hoogwoud

Vier senior-dames en één junior deden zondag 20 november mee aan een clubeamwedstrijd die georganiseerd werd bij turnvereniging K&V in Hoogwoud: (in volgorde van de foto) Stephanie, Kirsten, Sara, Bianca en Shelley. Het was een wedstrijd voor teams op niveau 4, dus voor de seniordames betekent dat het niveau van de derde divisie, voor junior tweede. Bij zo'n teamwedstrijd mogen er vijf meiden meedoen, maar op ieder toestel komen er maar maximaal vier turnsters uit, en de drie hoogste scores tellen voor de totale eindscore. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen, en de dames hadden zich vooral ook ingeschreven om wat wedstrijdervaring op te doen.
Het Jahn team moest beginnen op balk; niet hat favoriete onderdeel van de meesten, en dat liet zich ook wel terugzien in de scores: Sara bleef er niet zo goed op en scoorde een magere 7.45, Kirsten haalde een 8 en Bianca een 8.75. Alleen Shelley deed het goed met een score van 10.7.
Daarna kwamen ze uit op vloer, en dat ging gelukkig al een stuk beter. Shelley haalde een 10.033, Stephanie een 10.867, Bianca een 10.9 en Kirsten zelfs een 11.267.
Op brug komen onze meiden duidelijk wat onderdelen tekort. Ze turnden nette oefeningen, maar met lage uitgangswaarden, en daardoor ook vrij lage scores. Sara miste haar zolendraai en hield nog maar 6.25 over, Bianca haalde een 8.35, Stephanie een 8.95 en Kirsten een 9.7.
Op sprong tenslotte konden de meiden zich revancheren: hier haalden sommigen topscores! Stephanie miste één sprong tot haar eigen schrik, maar haalde toch een 10.05, Shelley sprong een 11.7 bij elkaar, Kirsten een 12.4 en Sara haalde met een mooie tsukahara een 12.65.
Ze eindigden in hun ronde uiteindelijk op de derde plaats, niet genoeg om zich te plaatsen voor de vervolgwedstrijd. Maar ze hebben wel goede ervaring op gedaan, en weten waar ze nu hard aan moeten werken om het beter te doen in de districtswedstrijden. En ... het was heel gezellig!

Even voorstellen: een nieuwe trainster

Lisa van den Burg: Het leven van een topturnster gaat niet over rozen!

Mijn naam is Lisa van den Burg, geboren 13-05-1994 en woon in Zoetermeer. Momenteel zit ik nog op school, doe de opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlening en zit in mijn 2e jaar daarvan. Dit is een vooropleiding voor de politie voor mij, omdat ik uiteindelijk graag naar de politie wil.
Hoe ben ik trainster geworden... tsja... Ik heb zelf ook geturnd, ben begonnen toen ik 4 jaar oud was. Ik turnde bij OKK in ’s-Gravenzande daar heb ik 2,5 jaar geturnd. Daarna ben ik naar DOS Monster gegaan. Toen ze me ook daar niet zo veel meer konden leren, hebben ze mij doorgestuurd naar Pro patria Zoetermeer. Daar heb ik zo ongeveer 8,5 jaar geturnd op topsportniveau. Ik trainde altijd samen met Mayra Kroonen, ook ex-topturnster, en trainster bij Jahn. Ik heb in die 8,5 jaar tijd veel blessures gehad: een gebroken elleboog (operatie), 2 breuken in mijn rug, enkelbanden afgescheurd, pols gebroken, middenvoetsbeentje gebroken, enkelbot afgebroken (operatie), teen gebroken en mij schouderpees gescheurd (operatie). Zoals je dus kan lezen was ik nogal blessuregevoelig. Na mijn schouderoperatie had ik besloten dat het genoeg was. Toch vond ik het zonde om alle kennis van turnen die ik in al die jaren heb opgedaan zo weg te gooien. Bij Pro Patria kon ik training gaan geven en heb dat ook meteen gedaan, kort daarna kreeg ik van Mayra een sms-je met de vraag of ik hier ook training wilde geven, en nu zit ik dus bij Jahn! Ik heb het er erg naar mijn zin!

Komt dat zien! JOKERTOERNOOI op maandag 12 december

De meiden van de A-, B- en Jong Talent selecties hebben op maandagavond 12 december een onderling toernooi: het jaarlijkse JOKERTOERNOOI. Het vindt plaats in de Turnhal, Broekplein 1, van 17.30 – 20.30 uur.
Tijdens dit toernooi turnen ze hun wedstrijdoefeningen voor een echte jury. Het is bedoeld om een beetje wedstrijdervaring op te doen, en om te zien of ze goed op schema zitten voor de districtswedstrijden in het eerste kwartaal van 2012.
Tijdens het toernooi mogen de meiden één joker inzetten op het toestel waarop ze de hoogste score denken te halen. De score van dat onderdeel telt dan dubbel mee in de eindscore. Er zijn kleine prijsjes te winnen, en de sfeer is altijd prima!
Als jij de selectieleden wel eens wilt zien turnen, ben je van harte welkom om te komen kijken op de tribune!

(Op de foto zie je het rijtje turnsters dat klaarstaat voor het Jokertoernooi 2010.)Groetjes,
Mariken Teeuwen email Mariken


Selectie Jongens

Plaatsingsdatum 24-10-2011

Hoi allemaal,

Trots presenteren wij hier ons voltallige jongens turn selectie:

Jappe de Jong Max Hamersveld Mattijn van Cuijk Bastian Metzke Timo van Abswoude
         
 
GianLuca Gianfiglio Omar Souare   Frank van Rijn Robin van der Mee
   
Roland Slegtenhorst Trainer:
Joost Zeilstra
Sander de Koning


Groetjes,
Joost Zeilstra email Joost


Wedstrijden Jong Talent Selectie
9 april 2011, sporthal Overbosch te Den Haag, vierde diviaie

Plaatsingsdatum 22-04-2011

Op 9 april was het zo ver: zeven meiden van de Jong Talent Selectie hadden districtswedstrijden in Sporthal Overbosch te Den Haag. Eerst waren de jongsten aan de beurt: Roos, Katherine, Dominique en Rafaela (pupil 1). Er waren heel veel deelnemers. De turnsters draaiden een uitstekende wedstrijd. Roos sprong eruit, met een hoge score op vloer (13.95, tweede van de wedstrijd!). Van de meer dan 80 deelnemers eindigde Roos op de 13e plaats, Katherine werd 40e, Dominique 41e, en Rafaela 42e. Goed gedaan dames!

Daarna waren de andere meiden aan de beurt: Eva, Dewi en Marin. Sabine had zich helaas kort voor de wedstrijd geblesseerd aan haar knie, en kon niet mee doen. Hier waren 40 deelnemers, en weer deden de turnsters het heel goed. Eva eindigde op de 13e plek, Dewi werd 17e, en Marin 22e. Marin haalde twee 7e plaatsen, op vloer en sprong! En Eva werd 9e op vloer. Kortom: Zeer netjes geturnd, echter vielen de scores misschien ietswat tegen. Neemt niet weg dat ook deze meiden het heel goed gedaan hadden! De trainers waren dik tevreden.


Groetjes,
Mariken Teeuwen email Mariken


Landelijke halve finale, tweede divisie, in Dalen

Plaatsingsdatum 22-04-2011

Tenslotte had Denise van Zijp nog een landelijke halve finale wedstrijd in Dalen; helamaal in het noorden van Drenthe. Zij had zich hiervoor geplaatst via een districtswedstrijd, en twee landelijke voorrondes. De senioren waren pas laat aan de beurt, en het was een warme dag. Er waren 36 deelnemers, en de eerste 12 zouden zich plaatsen voor de landelijke finale.

Denise begon goed aan haar wedstrijd. Na vloer en sprong, stond zij nog op een 7e plaats. Helaas ging het niet optimaal op brug, waar ze tot twee keer toe haar handstand niet haalde. En ook viel zij twee keer van de balk, en miste daardoor een combinatie. Ze eindigde als 20e met een totaalscore van 43.217.

Met deze wedstrijden zit het wedstrijdseizoen voor de selecties er dus op. Voor sommigen was het een prima seizoen, voor anderen viel het tegen. Maar iedereen heeft goede wedstrijdervaring opgedaan, en is gegroeid in het afgelopen seizoen. We kijken vol vertrouwen uit naar het volgende jaar!

Groetjes,
Mariken Teeuwen email Mariken


Afscheid Sylvana

Plaatsingsdatum21-04-201

Op woensdag 30 maart nam Sylvana afscheid van het instroomuur. Zij gaat werken in het buitenland en moest dus helaas stoppen met lesgeven. De meisjes van het instroomuur hadden een gezamenlijk kado voor haar: een stel teenslippers met alle namen erop! Heel toepasselijk en zo worden ze niet vergeten! De les stopte een half uur eerder en iedereen kreeg lekker wat patatjes. Daarna hadden veel kinderen ook nog kadootjes voor Sylvana, dus die had heel wat uit te pakken. Alle kinderen kregen na afloop van Sylvana nog een leuk speldje van gymnastiek.

Natuurlijk hopen we dat Sylvana Jahn niet zal vergeten. Wellicht kan ze in de wintermaanden nog wat voor ons betekenen.

Sylvana, bedankt voor je inzet de afgelopen tijd en hopelijk tot ziens bij Jahn!!


Groetjes,
Mirjam Bik email Mirjam


26 maart 6de divisie wedstrijden turnen te Amsterdam

Plaatsingsdatum31-03-2011

Zaterdag 26 maart waren er wedstrijden voor de junioren en senioren van de 6de divisie. In de ochtend waren de senioren aan de beurt, hier deden Denise Velthuysen en Sanne Glasbeek aan mee. De wedstrijden verliepen erg goed, wat resulteerde in een gedeelde 2de plaats voor beide dames. Hoe krijgen jullie het voor elkaar, erg leuk, gefeliciteerd dames!

 

’s Avonds was het de beurt aan de junioren. Hier deden Merel van Bergen, Yvonne Schreuder, Helene Halloy en Larissa van Giezen aan mee. De meiden waren best zenuwachtig, wat soms goed te zien was. Maar allemaal hebben ze een goede prestatie neergezet en heeft Larissa zelfs een 3de plaats behaald. Heel goed gedaan, gefeliciteerd!


Groetjes,
Linda Erades email Linda


Halve finale 3e divisie Wieringerwerf

Plaatsingsdatum 31-03-2011

Twee senioren van Jahn hadden zich geplaats voor de halve finale 3e divisie.

Na een wat rommelige warming-up begonnen we op brug. We hadden al snel door dat de jury erg streng was. Dit was ook duidelijk te zien aan onze cijfers. Kirsten: 8.850 Shelley: 9.000. Dit was geen goed begin van de wedstrijd maar we gingen verder naar balk.
Shelley moest als alle eerst de balk op en bleef er op staan. Maar hier en daar toch wat wiebels gemaakt wat een 10.600 opleverde. Kirsten begon stabiel maar viel helaas 1 keer van de balk af met een wisselspagaat sprong. Maar hield een 8.267 over. Toen door naar vloer, daar gingen we het beste van maken. Allebei onze vloer oefeningen gingen goed en leverde goede cijfers op. Kirsten haalde een 11.550 en Shelley een 10.950. Het laatste toestel was sprong. Kirsten liet 2 goede tsukahara’s zien en haalde een 12.350. Shelley sprong een overslag 1/1 uit en haalde daar een 11.900 voor. Al met al was het geen slechte wedstrijd maar helaas eindigde Kirsten op de 34e plek en Shelley op de 23e plek. Er stroomde er 18 door daar de finale in Dalen.

Zaterdag 2 april hebben we nog de districtsfinale in Amsterdam.


Groet jes,
Shelley van Zijp


12 maart, Nieuw Vennep: KNGU wedstrijd turnen, 2e divisie

Plaatsingsdatum 15-03-2011

Zaterdag 12 maart was de landelijke voorwedstrijd van de tweede divisie, in Nieuw Vennep. Van de Jahn-turnsters had alleen Denise van Zijp zich hiervoor geplaatst. Ze startte op balk, en dat ging niet zo goed als ze hoopte: bij het inturnen gingen de combinaties nog feilloos, maar in de wedstrijd moest ze helaas twee keer de balk verlaten. Gelukkig voerde ze alle combinaties en sprongen wel heel goed uit, en viel de schade nog mee: een 10.233. Ook op vloer ging het niet echt lekker: een magere 10.233 was het resultaat. Het tweede deel van de wedstrijd ging gelukkig super: op sprong scoorde Denise een 12.8 (het hoogste cijfer van de wedstrijd op sprong!) met een bijna perfecte tsukahara gehoekt. En op brug haalde ze een hele nette 11.1. Zo eindigde ze met een totaalscore van 44.366 op de twaalfde plaats, en heeft ze zich dik geplaatst voor de landelijke halve finale van de tweede divisie, die op 9-10 april zal plaatsvinden in Dalen.

Gefeliciteerd, Denise!

Groetjes,
Mariken Teeuwen email Mariken


Jappe de Jong plaatst zich voor landelijke finale 4e divisie

Plaatsingsdatum 11-03-2011

Op 29 januari heeft Jappe de Jong de derde plaatst behaald in zijn categorie tijdens de regio wedstrijden in Waddinxveen. Hierdoor heeft Jappe zich weten te plaatsen voor de landelijke finale 4e divisie in Rijssen op 23 april. We wensen Jappe heel veel succes in Rijssen.

Groetjes,
Joost Zeilstra email Joost


Alle oudere berichten dan bovenstaande kun je terug vinden in het archief.
archiefArchief

 
 


www.jahn-leiden.nl